Kırklareli'den Taekwondo çıkarması!

22 Martta Çanakkale'de yapılan “18 Mart Deniz Zaferi Taekwondo Şampiyonası”na katılan Kırklareli Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Yaşar Cihangir ve Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Gamze Uysal, madalyaları toplayarak Kırklareli'ne döndü. 16 madalya almayı başaran Kırklarelili sporcular, turnuvanın gözdesi olmayı başardı

Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Balıkesir, Bursa il ve ilçelerinden 170 sporcunun katıldığı turnuvaya Kırklarelili sporcular damga vurdu. Kırklareli Spor Kulübü Taekwondo Takımı ve Gençlik Spor Kulübü sporcuları Kırklareli'nin adını başarıyla temsil etmenin vermiş olduğu mutluluk ile ilimize döndüler. Turnuvada çok çekişmeli maçlar yapan sporcular, 7 Birincilik, 6 İkincilik ve 3 Üçüncülük alarak ilimizin adını yücelttiler.
"Hep el ele vererek çalışacağız"
Turnuvanın ardından bir açıklama yapan Kırklareli Sor Kulübü Taekwondo Antrenörü Yaşar Cihangir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "18 Mart Deniz Zaferi Taekwondo Şampiyonası'na bizleri davet eden Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık'a teşekkür ederim. Her turnuvada olduğu gibi bu turnuvada da ilimizi başarıyla temsil etmenin huzuru içerisindeyim. Sporcularımız elinden geldiğince mücadele ettiler. Bizim için önemli olan sporcularımın tecrübe kazanmalarıdır.
Bu tür turnuvalara katılıp deneyimlerimizi arttırarak Türkiye Şampiyonaları'na hazırlanıyoruz. İlimizde faaliyet gösteren diğer kulüplerle el ele vererek ilimizi başarıyla temsil etme adına mücadele ediyoruz. Sık sık bir araya gelerek ortak antrenmanlar ile hem birlikteliği sağlıyoruz hem de sporcularımızı birbirleriyle kaynaştırarak güzel bir çalışma ortamı oluşturuyoruz."
"İlimiz önemli atılımlar yaptı"
Konuşmasına devam eden Cihangir; "Taekwondo Türkiye'de en çok lisanslı sporcusu olan amatör spor dalıdır. İlimiz Taekwondoda atılım yapmıştır. Sporcu sayısında kayda değer derecede artış gözlenmektedir. Rekabet ortamının yaratılmasıyla da başarı çıtası yükselmiştir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hedefimiz Milli Takıma sporcu vermektir. Başka branşlar il birinciliklerini konuşurken biz avrupa ve dünya şampiyonalarını ve elde ettiğimiz başarıları konuşuyoruz. Bu yıl Milli Takıma kaç sporcu verebilirizin muhasebesini yapıyoruz. Bu başarılar kolay gelmiyor. Disiplinli ve çok çalışma sayesinde oluyor. Buna dayanışma ve yardımlaşmayı da eklersek sevgi ve saygı çerçevesinde çalıştığımız zaman başarı kaçınılmaz oluyor" dedi.
"Her zaman yardıma hazırım"
Kırklareli'de spora gönül veren herkese kapılarının açık olduğunun altını çizen Cihangir; "Spor adına bana gelen herkese yardıma hazırım. Elimden geldiğince tecrübelerimi yeni antrenör kardeşlerime aktarmaya çalışıyorum. 2015 yılı Şubat ayında katıldığımız Avrupa Kulüpler Şampiyonası ve Turkısh Open Şampiyonaları'ndan kazandığımız 2 Altın ve 1Bronz Madalya'nın, önümüzdeki maçlar için rehber olmasını umuyorum. 2014 yılında Milli Takıma iki sporcu verdik. Bu yıl da hedefimizi daha yılın başında gerçekleştirdik. Her zaman söylediğim gibi biz boş hayaller peşinde koşmuyoruz. Önümüze bir hedef koyuyoruz, o hedefe ulaşmak için mücadele ediyoruz. Tüm çabamız umudumuz olan çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamaktır. Bunun dışında asla bir amacımız olmadı bundan sonrada olmayacaktır. Tüm iyi niyetiyle çalışmak isteyen hedefi olan çocuklarımızı hiçbir karşılık beklemeden geleceğe hazırlamak için mücadeleme devam ediyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.
İşte 18 Mart Deniz Zaferi Taekwondo Şampiyonası'nda derece elde eden Kırklarelili sporcular;
1-Nureda Kıymet Usta Birinci
2-Esranur Koca Birinci
3-Beyza Nur Güngör Birinci
4-Sena Nur Vardar Birinci
5-Seray Oğuz Birinci
6-Ertuğrul Aşık Birinci
7-İlbey Selvi Birinci
8-Seher Ülkü İkinci
9-Nur Demir İkinci
10-Elif nur Demir İkinci
11-Emre Ülkü İkinci
12-Hasan Arık İkinci
13-Berkant Kara İkinci
14-Tacettin Arca Bayram Üçüncü
15-Selin İmre Üçüncü
16-Damla Irmak Özbey Üçüncü

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol