Kırklareli'de 29 üretici "Tabii Afet Borç Ertelemesinden" yararlandı

2014 yılı içerisinde Kırklareli'nin Merkez köylerinden "Tabii Afet Borç Ertelemesine" başvuran 29 çiftçi borç ertelemesinden yararlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çiftçilerin müracaatlarını zamanında yapmasının önemine işaret edildi.

Kırklareli de İlk Hasar Tespit Komisyonunca, 29 üreticinin "Tabii Afet Borç Ertelemesinden" yararlandırıldığı bildirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "2014 yılı içerisinde İl Merkez köylerinden Tabii Afet Borç ertelemesine başvuran 29 çiftçimiz % 30 ve üzeri zarar görüp, İl Hasar Tespit Komisyonunca Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğümüzde görevli Mühendislerince Tarımsal Arazilerde yaptığı tespitler neticesinde borç ertelemesinden yararlandırıldı.
Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Borçlarının ertelenmesi kapsamında çiftçilerimizin İl Hasar Tespit Komisyonu Listesinde % 30 ve üzeri Tabii Afetlerden ürün bazında hasarı tespit edilmiş olup askı işlemleri tamamlanmıştır. Ayrıca Borç erteleme dilekçesini İl Müdürlüğümüz yanı sıra ilgili Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına en geç 1 ay içerisinde müracaatı gerekiyor. Üreticilerimizin mağdur olmamaları için gerekli müracaatlarını zamanında yapılması önemle duyurulur" denildi.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine
Destekleme Ödemesi yapılacak
Öte yandan 2014 yılında yapılacak Tarımsal Desteklemelere ilişkin 2014/6091 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine destekleme ödemesi yapıldığı bildirildi. Buna göre; 2014 yılında Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi yapılmasına Dair Tebliğ kapsamında toplam 180 çiftçi için Kırklareli Ziraat Odası Başkanlığına 72 bin TL, 225 çiftçi için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine 102 bin TL destekleme ödemesi (1.Dönem) yapılacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol