Kırklareli polisine hizmet içi eğitim

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde görev yapan polislere yönelik 2. ve 3. Dönem Polis Savunma Taktikleri Eğitimi Kursu sona erdi.
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde görev yapan polislere yönelik verilen eğitimler kapsamında verilen 2. ve 3. Dönem Polis Savunma Taktikleri Eğitimi Kursu sona erdi. Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 14-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında 34, 21-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında ise 33 personele bu kapsamda "Polis Savunma Taktikleri Eğitimi" PST verildiği bildirildi.
Yapılan açıklamada, "Toplumun huzur ve sükûnunu temin için var olan polisimizin karşılaşılan olaylarda kendini savunma, silah ve teçhizat güvenliğini sağlama, şüpheliyi kanunla çerçevesinde kontrol altına alma ve orantılı kuvvet kullanma gibi konularda profesyonel ve kendinden emin bir duruş sergilemesi, tamamen alınmış olan fiziki yeterlilik eğitimleri ile mümkün olmaktadır.
Bu nedenle; Müdürlüğümüz Eğitim Şube Müdürlüğü koordinesinde, 14-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında (34) personele, 21-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında (33) personele Polis Savunma Taktikleri Eğitimi (PST) verilmiştir.
Eğitim sonunda; eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Eğitimden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Mandacı, Personel Şube Müdürü Bahri Erol, Eğitim Şube Müdürü Bünyamin Kayraklık ve Kurs Eğitmeni Polis Memuru Yunus Yıldız tarafından verildi" denildi.
Yeni atanan personele Tabanca eğitimi
Öte yandan Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'ne yeni atanan personele tabanca atış eğitimi yaptırıldığı bildirildi.
Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Meslek Yüksekokulu ile Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri'nden Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan personele; 22-23 Temmuz 2014 tarihlerinde "Kadro Tabanca Atışları"nın Edirne yolu üzerinde bulunan Atış Poligonunda yaptırıldığı belirtildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen atışlarda; Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görevli atış uzmanları gözetiminde silah ve atış konularında önemli bilgilerin anlatıldığı, atış konusundaki eksikliklerin yerinde giderilmesi amacıyla Edirne yolu üzerinde bulunan atış poligonunda tabanca atışlarının başarılı bir şekilde yaptırıldığı kaydedildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol