Kırklareli için Kırklareli'den ilham alıyor

Kırklareli'ne yeni atanıp görev başı yapan, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdür Taner Özgüven, kapılarını Önadım Medya Grubu'na açtı.  Kırklareli hakkında görüşlerini ve projelerini paylaştığı röportajda, Kırklarelispor'un yapım aşamasındaki sahasından yapılması planlanan tesislere kadar her noktaya samimi bir şekilde cevaplandırdı

Daha önce İstanbul'da görev yapan ve uzun yıllardır sporun içinde olan tecrübeli bir isim Özgüven. Kırklareli'ndeki görevine başlamasının ardından Kırklareli hakkın bilgi alıp çevreyi tanımak adına çalışmalar da yapmış. Röportaj esnasından edindiği bilgileri de paylaşan Özgüven, Kırklareli'ne geleli bir hafta olduğunu belirtip "Kırklarelililer'in insanlarını spora yatkın gördüm. İstanbul'a göre daha büyük potansiyel var. Stadımızın henüz tamamlanmamış orta yaşlı insanlar geliyor" diyerek, spor yapan insanları gördüğünde bundan çok hoşnut olduğunu     belirtti.
Yeni görevinde, çevre ile ilgili görüşlerini paylaşarak başlayan, Müdür Özgüven, "Salonlarımız umduğumdan daha fazla öğrencilerle, gençlerle, evlatlarımızla dolu. Ama yeterli değil. Daha fazla evladımızı salonlarımızda sporla buluşturmalıyız. Bana aktarılan bilgilerde 20 bin öğrenci var. Biz bunların yüzde 8 - 10'ununa lisanslı olarak spor yaptırabiliyoruz. Bu konuda hedefimiz yüzde yirmiye ulaşabilmek. Çocukları da altmış yetmiş yaşlarından olanları da spora, salonlarımıza çekmeliyiz" dedi.
Tribünsüz stat, statsız takım olmaz
Kırklarelispor'un yapım aşamasında olan stadı hakkında da bilgi veren Özgüven, sürecin uzamasının nedenlerini anlattı. Ufak aksamaların olmasının işlerin kolay işler olmamasına ve ayrıntılı çalışma istemesine bağladı. Özgüven "Kırklarelispor standın Mart ayının ortasında zemini bitecek diye düşünüyoruz. Proje müteahhide teslim edilmiş, doğal çimler ilkbaharda ekilir ya da serilir. Müteahhit çimlerde geç kalmış o yüzden Mart ayını bekliyorlar. Nisan ayında çim serme işi biter, pistinde alt yapısı hazır sadece üstüne serilecek sentetik kaldı. Kuru, nemli olmayan bir havada seriliyor, müteahhit onu bekliyor. Zemin önümüzdeki sezona hazır olacak. Bütün Kırklareli halkı bunu bilsin, tribüne taraftar almamız sakıncalı ve yasak. Yıkılıp yeniden yapılmalı, yıkım ve yapım çalışmaları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu gün, iki teknik ekip geliyor hem tribünlerin hızlandırılması hem mimarı projelerin nasıl olması yönünde çalışmalar ve incelemeler olacak. Stadın gelecek döneme yetişmesi mecburiyet, çünkü tribünsüz stat olmaz. Kırklarelispor'un sahayı beklediğini biliyoruz. Kırklarelispor'a yeni sezonda stadını, kullanıma hazır halde teslim edeceğiz inşallah. Tribünde yıkımdan sonra karşımıza ne çıkacağını bilemiyoruz o yüzden belki bir gecikme söz konusu olur bir tribünde. Ancak işlerimiz tamamlayacağız" şeklinde konuştu.
Müdür Özgüven spora olan ilgisinin ve yatkınlığının fazla olduğunu ifade ettiği Kırklareli halkını da tesislerine çekip, daha fazla insana ulaşmayı hedefliyor. Özgüven konuyla ilgili "İl Milli Eğitim Müdürünü ziyaret edip görüşeceğim. Zaten bizim kaynağımız Milli Eğitim, öğrenciler. Biz de tüm öğrencileri sporun içine çekmeliyiz. En azından kötü alışkanlıklardan kurtarmak için. Kredi Yurtlar Kurumu ( KYK ) ile proje geliştiriyoruz. Saatlerin çakışmasından kaynaklı salon yetersizliği sorunu var. Mevcut salonunun yetersizliğini, antrenörlerin serzenişinde de gördüm. Okuldan çıkan çocuklarımız 5 - 6'dan sonra gelebiliyor. Birden fazla branş olunca karışıklık oluyor. En kısa zamanda daha geniş imkanlar sağlayacak salonumuzun olmasını istiyoruz. Yer konusunda da belediyelerin spor için ayırdığı alanların önemli olduğunu düşünüyoruz ancak şehrin dışındaki bulunan yerlerin uzaklığından dolayı daha iyi ve merkezi bir yer arıyoruz" dedi.
Kırklareli için Kırklareli'nden ilham alıyor
Kırklareli'ne geldiğinden bu yana geçen zaman kısa da olsa, çalışmalarında ve kurum ziyaretlerinde çok yol kat eden Özgüven, Kırklareli'nde yapmayı planladıkları projeler kapsamında Kırklareli'nden ilham aldığını belirtti. Özgüven, Kırklareli halkından bir isteğinin de olduğu sözlerini şöyle tamamladı, "Projelerimiz var, Kırklareli'nin 'kırk' kelimesi dikkatimi çekti. Adının Kırkkilise'den geldiğini öğrendim. Kırkşehitlik var, Kırkşehitlik anısına basketbol, voleybol turnuvaları düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu turnuva sayılarını arttırarak sporcularımız turnuva tecrübelerini arttırmalıyız. Sürekli gençlikle ilgili proje üretmemiz lazım.
7 gençlik lideri, Bakanlığın hizmet alım yoluyla alınıyor gençlik liderleri her türlü sportif eğitimi bizim kontrolümüzde gençlerimize aktarıyor. Satranç, resim, yabancı dil, halkoyunları gibi projelerimiz de var ve daha da olacak. Kırklareli halkı iyi, spora karşı çok iyiler uzun vadede yarı olimpik havuz ve salon yapmayı planlıyoruz. Ağırlıklı olarak futbola ilgi olduğunu gördüm, Türkiye genelinde söz konusu olan bir durum elbette ki. İlimize bir tane havuz çok daha iyi olur, onun dışında Babaeski ve Lüleburgaz'a yapım planımız var.
Tespit ettiğim ve yapılmasın gereken tesisler bunlar. Bütçesini ve yerini bulduğumuz her projeyi hızlıca halkımızın kullanımına kazandıracağız. 35 yıldır sporun içindeyim, hizmetindeyim. Kırklareli'nden istediğim, evlatlarını spor tesislerimize gönül rahatlığıyla göndersinler. Biz evlatlarımızı tesislerimizle kucaklayacağız. Sporun olduğu yerde emniyet vardır"

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol