Kırklareli Ziraat Odası Delege Seçimleri yapıldı

Kırklareli Merkez ve merkeze bağlı mahalle, köy ve beldeler olmak üzere toplam 64 mahallede yapılan seçimler ile Kırklareli Ziraat Odası'nın 2015 yılı Şubat ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurulu'nda 21 kişilik Ziraat Odası Meclisini seçecek delegeler belirlendi. 

Kırklareli Ziraat Odası'nın Şubat ayında yapılacak Olağan Genel Kurulu öncesi delege seçimleri 21 Aralık 2014 Pazar günü yapıldı. Kırklareli Merkez ve Merkeze bağlı köyler ile Merkez'deki 12 mahalle, Üsküp, Kavaklı ve İnece'de 4'er tane mahalle olmak üzere toplamda 64 muhtarlıkta yapılan delege seçimleri saat 17.00'da sona erdi.
Kırklareli Ziraat Odası'nın 2015 yılı Şubat ayında yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda 21 kişilik Meclisi seçecek olan delege seçimleri sandık başında sakin geçti. Delegeler aday oldukları muhtarlıklarda oy kullanmaya gelenleri karşılayarak seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundular. Delegelerin seçeceği 21 kişilik Meclis Olağan Genel Kurul sonrası Ziraat Odası'nın yeni yönetim kurulunu belirleyecek. Yeni yönetim kurulu ise başkanını belirleyerek süreci sonlandıracak.
Önadım Medya Grubu muhabirlerinin de Kırklareli Merkez'deki 12 muhtarlıkta yakından takip ettiği seçimlerde kimi delegeler muhtarlıklarda bekleyerek gelen çiftçileri karşıladı. Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin oyları ile belirlenen delegeler seçimlerin Kırklareli'ne hayırlı olması temennisinde bulundu.
Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan'da Karakaş Mahallesi'nde aday olduğu delege seçimlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamasında seçimlerin Kırklareli'ne ve Kırklareli çiftçisine hayırlı olmasını diledi. Şaylan'ın Karakaş Mahallesi'ndeki rakibi ise Aydın Çiftçi... Yapılan delege seçimlerinin saat 17.00'da sona ermesinin ardından seçimin ilk sonuçları alınmaya başlandı.
Merkeze bağlı 12 mahallede bu isimler yarıştı
Karakaş Mahallesi
Kırklareli Merkez'de Karakaş Mahallesi'nde Ekrem Şaylan ve Aydın Çiftçi delegelik için aday olurken burada oy kullanacak kişi sayısı 208 olarak bildirildi. (Kesin olmayan sonuçlara göre Ekrem Şaylan kazandı.)
Karacaibrahim Mahallesi
Karacaibrahim Mahallesi'nde ise oy kullanacak kişi sayısı 104 kişi olarak bildirildi. Karacaibrahim Mahallesi'nde tek delege aday oldu; Hikmet Altınkaya. (Kesin olmayan sonuçlara göre Hikmet Altınkaya kazandı.)
Kocahıdır Mahallesi
Kocahıdır Mahallesi'nde Sami Güncan ve Ahmet Azay delegelik için aday oldu. Burada oy kullanacak kişi sayısı 29 olarak bildirildi.(Kesin olmayan sonuçlara göre Ahmet Azay kazandı.)
Akalar Mahallesi
Akalar Mahallesi'nde ise Şevket Çetin ve Fethi Atnallar delegelik için aday oldu. Bu mahallede delegeleri belirlemek için oy kullanacak 33 kişi bildirildi. (Kesin olmayan sonuçlara göre Fethi Atnallar kazandı.)
Doğu Mahallesi
Doğu Mahallesi'nde Hasan Yılmaztürk ve Enver Akış delegelik için aday oldu. Burada delegeleri belirleyebilmek için oy kullanacak çiftçi sayısı 12. (Kesin olmayan sonuçlara göre Enver Akış kazandı)
Yayla Mahallesi
Yayla Mahallesi'nde ise oy kullanacak kişi sayısı 64 kişi olarak bildirildi. Bu mahalleden delegelik için Murat Canlı ve Celal Eker aday oldu. (Kesin olmayan sonuçlara göre Murat Canlı kazandı.)
Demirtaş Mahallesi
Demirtaş Mahallesi'nden ise oy kullanmak üzere bildirilen kişi sayısı 67. Burada Mustafa Minsolmaz delegelik için aday oldu. (Kesin olmayan sonuçlara göre Mustafa Minsolmaz kazandı.)
Bademlik Mahallesi
Bademlik Mahallesi'nde 36 kişi Hayrettin Bayram ve Hasan Çiçekdağ arasında bir tercih yapacak. (Kesin olmayan sonuçlara göre Hasan Çiçekdağ kazandı)
Cumhuriyet Mahallesi
Cumhuriyet Mahallesi'nde delegelik için Orhan Koyuncu aday oldu. Cumhuriyet Mahallesi'nde oy kullanmak üzere bildirilen 43 kişi bulunuyor. (Kesin olmayan sonuçlara göre Orhan Koyuncu kazandı.)
İstasyon Mahallesi
İstasyon Mahallesi'nde Ziraat Odası delegeliği için Dündar Oruç aday oldu. Bu mahallemizde oy kullanmak üzere muhtarlığa ismi bildirilen 37 kişi bulunuyor. (Kesin olmayan sonuçlara göre Dündar Oruç kazandı.)
Karahıdır Mahallesi
Karahıdır Mahallesi, merkezdeki en çok oy kullanılacak mahallelerin başında geliyor. 248 kişinin oy kullanmak üzere adının bildirildiği bu mahallemizde Faruk Bağcı ve Tuncay Özalatur delegelik için aday oldu. (Kesin olmayan sonuçlara göre Faruk Bağcı kazandı)
Pınar Mahallesi
Pınar Mahallesi'nde Serkan Girti ve İsmail Körler Ziraat Odası delegeliği için aday oldu. Bu mahallemizde oy kullanmak üzere ismi bildirilen 51 kişi bulunuyor. (Kesin olmayan sonuçlara göre İsmail Körler kazandı.) Bu arada ismi muhtarlıklara bildirilmesine karşın ölüm yada taşınma nedeniyle listelerdeki kişi sayılarında 1 veya 2 kişilik sayı değişikliklerinin olabileceği öğrenildi.
Editör notu:
Haberimiz baskıya hazırlandığı saatlerde 64 muhtarlıkta gerçekleştirilen delege seçimlerinin ön sonuçları henüz alınmamıştı. Kesin sonuçlar Valilikçe onaylanmasının ardından açıklanacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol