Kırklareli Tarihinde İLK

Mart Kapıdan Baktırmayacak
Kültür - Sanat - Eğitim İsimli
Kent Vizyonumuzun Temelleri atılacak

2015 yılının üçüncü otuzluğunda düzenlenecek olan dev konferansta ilimizin tarihi, günümüze taşınan eserleri, Kültürel değerleri masaya yatırılıyor. Kırklareli'nin geleceğe taşınması için Kent vizyonuna,  Kültür, Sanat ve Eğitim yazmak için büyük bir mücadele veren ve siyasi rozetlerini çekmecelerine bırakan partililerin gözü kulağı burada olacak 

Kırklareli'nin turizm ve Kültürel anlamında gelişmesi ve büyümesi adına en büyük rollerden birine sahip olan Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanan Necmi Asan Kırklareli'nin Kültür ve Turizm kenti olarak Vizyonunu belirlemesinin önünde hiçbir engel olmadığını belirttiği açıklamasında, Kent vizyonunun belirlenmesi açısından atılacak adımları çıplak gözle ve duyulur bir şekilde yaşanacağı günlerin geldiğinin altını kuvvetlice çizdi.
Mart ayında dev Konferansla Kırklareli'de nelerin yapılacağı, kültür, sanat alanlarında nelerin yapılacağı işaretlenecek
Halkın sesini, halkın ferah ve huzurlu ortamlarda yaşayabilmesinden mesul olmuşların kulağından eksik tutmayan Önadım Medya Grubu, Kırklareli 'deki siyasi güçlerin Kent vizyonunun oluşturulması için DEV birlikteliği masaya yatırıyor.
Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan ÖNADIM MEDYA GRUBU haber muhabirleri ile bir araya gelerek, Kültür ve Sanat Kenti Kırklareli vizyonunun ana hatları ile değerlendirdi. Ve Kırklareli tarihinde ilk kez yapılacak olan DEV KONFERAS ile alakalı olarak tarih verdi.
Asan, gazetemiz muhabirlerine yaptığı açıklamada, Kırklareli'de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu, Kırklareli'nin kültürel anlamda gelişimi açısından ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti. Asan, herkesin Kırklareli adına el ele vermesi gerektiğini, bu çalışmaların Kırklareli'ne çok güzel şeyler kazandıracağının altını çizdi.
"Kültür ve Sanat Kenti olunabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Kırklareli'nin kültürel yapısını, turizmle olan ilişkisini yakından biliyorum. Ve buradaki çalışmalarla ve özellikle kültür ve turizm adına yapılması gereken projelerle ilgili bir hazırlığımız var." Sözleri ile açıklamasına devam eden Asan,
"Kırklareli'ne Kültür ve turizm alanında birçok şey kazandırmak istiyoruz" cümlesi ile izleyecekleri yönün, Kırklareli'nin kültür ve turizm Kenti olması için başlatılan yatırım, hizmet ve projelerle aynı istikamette olduğunu vurguladı.
"Amacımız Kültür ve Turizm'in Trakya'daki incisi KIRKLARELİ dedirtmek"
Konuşmasına devam eden Asan, Kırklareli'nin kültürel anlamda çok zengin bir il olduğunu, içinde barındırdığı yapıların restorasyonu ve faaliyete geçirilebilmesi adına çaba sarf edeceklerini vurgulayarak; "Kırklareli'nin kültürel ve tarihi anlamda kazanabilmesi için önemli bir eşikten MART ayında geçmeyi planlıyoruz. Mart ayında, Kırklareli'de yapılacak olan konferans ile birlikte ilimiz açısından neleri yapabiliriz. Hangi öz varlıklarımızı değerlendirebiliriz. Hangi ilçemizde ne gibi farkındalıklar oluşturabiliriz gibi birçok konuda çalışmalar yapılacak." Mart ayında yapılacak olan konferansın Kırklareli'nin ve oluşturulmak istenilen kent vizyonu için önemli olduğunu işaret etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol