Kırklareli TMMOB İl Koordinasyon Kurulu torba yasaya bir kez daha "hayır" dedi

22 Ocak Perşembe günü saat 17.00'de TMMOB Lokali'nde yapılan basın açıklamasında hükümetin yapmış olduğu torba yasanın çevreye ve geleceğe vereceği zarardan dolayı geri çekilmesini isteyen TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu her hafta basın açıklamalarına devam edeceklerini bildirdi.
Toplantıda konuşan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erol Özkan; "İmar kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını" kabul edilemez bulduklarını ve tamamen rant odaklı hareket edildiğini söyledi. Buna izin vermeyeceklerini sonuna kadar pes etmeden mücadele edeceklerini söyleyen Özkan destekleyen herkese teşekkür etti.
Toplantıda söz alan genç Gıda Mühendisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Balcı ise "Kentlerin daha yaşanılabilir planlı ve sağlıklı hale gelmesi, ormanlarımızın, tarım arazilerimizin, kıyılarımızın, suyumuzun ve bütün çevremizin ranta açılmaması için şehir plancılarını, mimar, mühendislerimizi destekleyerek hep beraber bu torba yasayı reddedelim. Mühendislik mimarlık, planlama hizmetlerinin kamusal ve nitelikli bir hizmet olarak topluma ulaşmasını engellemeye çalışan girişimlere karşı birlikte hareket edelim" diyerek herkesi torba yasaya karşı çıkmaya çağırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol