Kırklareli Sınıfta Kaldı

Kırklareli Sakatlar Derneği üyeleri ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Kırklareli'nde Engelli Hayatını keşif amaçlı Kırklareli Vilayet Meydanından başlatılan yürüyüşle adım adım Engelliler adına yapılmış veya yapılmamış imkânları görmek dolayısıyla yapılan yürüyüş Saat Kulesinde yapılan basın açıklaması ile son buldu

Kırklareli Sakatlar Derneği ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi nezdinde Kırklareli de Engelliler adına yapılan kolaylıkları keşif amacıyla başlatmış oldukları yürüyüşte aslında Kırklareli'nin büyük duyarsızlığı ortaya çıkmış oldu. Vilayet Meydanından başlayan yürüyüşte dükkân önleri, bankalar, çeşitli kuruluşların giriş yerleri, bankamatikler gibi gündelik hayatta kullanılan yerlerde engelliler adeta unutulmuş bir vaziyette görüldü. Öyle ki Kırklareli'nde Engelli olmayacaksın görüşünü akıllara getirdi. Sakatlar Derneği Başkanı Arif Uzunoğlu yürüyüşe katılanlara göstermek amacıyla temsili olarak girmeye çalıştığı çoğu iş yerinin, dükkânların, bankaların girişinde öylece kaldı.
"İşte bir yere kadar tek başınıza geliyorsunuz ve sonrasında giriş kapılarında öylece size yardım edecek birini beklemek zorundasınız" diyerek aslında olayı özetleyen sözleri net bir şekilde duyurmuş oldu. Görüldüğü üzere sadece birkaç yerde Engelli vatandaşların işlemlerini rahatça görebildiği yerler gözlemlenirken gayet büyük bir duyarsızlığın olduğu keşif edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol