Kırklareli Müzesi 2014 ziyaretçilerini bekliyor

Kırklareli Müzesi 2014'te de Kırklarelili vatandaşlara ve Kırklareli'ne gelen turistlere hizmet vermeye hazır. Bünyesindeki tarihi eserleri ziyaret edip tarihe tanıklık etmek isteyenler için hazine değerinde olan Kırklareli Müzesi'nde geniş bir tarih yelpazesinden birçok eser bulunuyor. Kırklareli Müze Müdürü Derya Balkan, Kırklareli'nde büyük bir tarihi miras olan Kırklareli Müzesi'ne ziyaret etmek için herkesi davet etti. Kırklareli Müzesi Müdürü Balkan, müzenin ücretsiz hizmet vermekte olduğunu ve ayrıca ziyaretçilerini arttırmak için de etkinliklerle çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Kırklareli ve çevresindeki tarihi eserleri bünyesinde bulunduran, büyük bir tarihi hazine ve mirası olan Kırklareli Müzesi, Kırklareli vatandaşlarını ve turistleri de ağırlamaya devam edecek.

2013 yılında 9362 ziyaretçiye kapılarını açan Kırklareli Müzesi'ne yapılan ziyaretlerden 8945'i yerli, 417'si de yabancı turist ziyarette bulundu. Müzeye çevredeki vatandaşların da ilgisinin büyük olduğunu belirten Balkan, "2014 yılında daha fazla ziyaretçiye kapılarımızı açmak için etkinliklerimiz olacak. Müzemizde yatan tarihi ve kültürü vatandaşlarımızla paylaşmak bizim için büyük mutluluk. Bunlar bizim geçmişimiz ve tarihimiz. Tamamen Kırklareli ve yakın çevresindeki, çeşitli şekillerde elde edilen eserlerdir. Sergi de, Buzul Çağı sonrası döneme ait çeşitli deniz, kara canlı türleri ve ağaç fosilleri ile başlamakta, daha sonra kronolojik sırası itibariyle Neolitik, Kalkolitik, Demir çağları ile eski Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemi sonralarına kadar eserler yer alıyor. Ayrıca Cumhuriyet Dönemini takip eden eserler yer almaktadır" dedi.
2013'te 9362 ziyaret
Geçtiğimiz yılın ziyaretçi istatistiklerini paylaşan Balkan, çeşitli etkinliklerle vatandaşların müzeye gelmeleri için teşvik edeceklerini ifade etti. Müzelerin sadece eserlerin sergilendiği bir yer olmadığını belirten Balkan, müzelerin çalışma sahaları oldukça geniş ve yoğun çalışılan bir dal olduğunun altını çizdi. 2014 yılında da hizmet vermek için çalışmalarına devam edeceklerini ifade edip, "Müzelerde yatan tarihe tanıklık etmek için vatandaşlarımızı müzemize bekliyoruz" dedi. 2013 yılının ziyaretçi istatistiklerinden bahseden Balkan, Kırklarelilerin müzeye olan ilgisinden memnun olduğunu ve 2014 yılında da bu ilginin daha da artarak devam etmesi için çalışacaklarını vurguladı.
Rakamlarla Kırklareli Müzesi'nde 2013
Toplamda 9362 ziyaretçiye kapılarını açan Kırklareli Müzesi'nin aylara ve ziyaretçilere göre rakamlarla 2013 verileri ise şöyle:
Ocak 438 yerli, 4 yabancı
Şubat 677 yerli, 1 yabancı
Mart 992 yerli, 12 yabancı
Nisan 1053 yerli, 47 yabancı
Mayıs 1351 yerli, 2 yabancı
Haziran 591 yerli, 67 yabancı
Temmuz 493 yerli, 16 yabancı
Ağustos 541 yerli, 4 yabancı
Eylül 731 yerli, 75 yabancı
Ekim 872 yerli, 36 yabancı
Kasım 676 yerli, 17 yabancı
Aralık 630 yerli, 136 yabancı
2013 yılında toplam 8945 yerli, 417 yabancı konuğa büyük bir tarihin kapılarını açan  özellikle öğrencilerin ilgisinin fazla olduğunu belirterek, Kırklareli'nde yatan tarihimizin unutmaması gerektiğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu ziyaretçi sayısı çok az.Bu şehirde okuyan öğrenci sayısı ziyaretçi sayısının kat be kat fazlasıyken demek ki onları bile buraya çekememişiniz. Okulların belli sınıflarında müze ziyareti ders gibi müfredata konulmalı.