Kırklareli Atatürk Stadyumu şekilleniyor

Uzun süredir bakım onarım ve yenileme çalışmaları devam eden Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda ummalı çalışma sürüyor. Tribünlerin yıkılıp yeniden yapılmaya başlamasıyla birlikte, stadyum şekillenmeye başladı. Kırklarelili vatandaşlar, uzun süredir devam eden çalışmaların kısa sürede bitmesini temenni ettiklerini vurguluyorlar 

Yaşanan birçok aksilik yüzünden bir türlü toparlanıp yeniden şehrin hizmetine açılamayan Kırklareli Atatürk Stadyumu, tribünlerin inşaatının başlamasıyla birlikte şekillenmeye başladı. Kırklarelili vatandaşların ve 2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor'un taraftarının uzun süredir bitmesini beklediği stadyumda hareketlilik başladı. Kırklareli'nde birçok sporcuyu ilgilendiren stadyumun çalışmaları hızla devam ediyor. Vatandaş durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Çok uzun süredir bugünleri bekliyorduk. Ha yapıldı ha yapılacak derken yıllar geçti. Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda bir hareketlilik yoktu fakat son dönemde bu durum tersine döndü.
Yaşanan aksilikler ve aksaklıklar geride kalmışa benziyor. İnşallah yine aynı sıkıntılar yaşanmaz ve Kırklareli halkı stadına yeniden kavuşur" şeklinde ifade ettiler.
"Bir şehrin en önemli
sembollerinden biridir stadyum"
Bazı vatandaşlar ise bir şehri tanıtan en önemli yapılardan birinin de stadyum olduğuna değinerek; "Bir şehrin en önemli mimari yapılarından biriside stadyumdur. Şehrin tanıtmak, şehri anlamak ve şehri güzelleştirmek adına yapılabilecek en büyük yapılardan birisidir. Kırklareli'nin gelişmekte ve büyümekte olan bir şehir olduğunu düşünürsek böyle bir atılım çok uzun süre önce yapılmalıydı diye düşünüyorum.
Kırklareli Atatürk Stadyumu, çok uzun süre önce yenilenmeli ve daha görkemli, daha gösterişli ve daha elverişli bir hale getirilmeliydi fakat belli başlı sebeplerden dolayı olmadı. Şimdi yapılıyor olması da Kırklareli için çok büyük bir artı olacaktır" diye belirttiler.
"Tamamlanması sıkıntıları
ortadan kaldırır"
Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Trakya'nın tek profesyonel takımı Kırklarelispor'un, bu sezon yaşadığı sıkıntıların, stadyumun tamamlanmasıyla birlikte geride kalacağına vurgu yapan vatandaşlar; "Kırklarelisporumuz şuanda ligde son sırada. Bunun birçok sebebi olabilir fakat en önemlisi taraftarından, halkından uzak olmasıdır. Kırklarelispor'un kendi evinde mücadele ettiği dönemlerdeki maçlarına bakarsanız, evinde çok zor yenilen takımlardan bir tanesi olduğunu görürsününüz. Bununla birlikte Kırklarelispor bir takımın profesyonel bir stadyuma en başından beri ihtiyacı var. Ligdeki emsallerine baktığınızda Kırklarelispor stadyum anlamında rakiplerinden çok geride. Bu durum her anlamda bir takımın negatif olarak etkilenmesine neden oluyor. Stadyumun yenileniyor olması, diğer spor branşlarına nazaran en çok Kırklarelispor'u ilgilendiriyor. İnşallah en kısa sürede tamamlanır ve Kırklarelispor'u tekrar kendi sahamızda izleme şansını buluruz" diye konuştular.
"Diğer spor branşları içinde
çok önemli"
Bazı vatandaşlar ise tribünlerin altına yapılacak olan antrenman alanlarının diğer spor branşlarını yakından ilgilendirdiğine dikkat çekerek; "Amatör sporcuların ve diğer spor branşlarında profesyonel anlamda mücadele eden sporcuların antrenman alanları çok kısıtlıydı. Kırklareli Atatürk Stadyumu'ndaki çalışmaların son bulmasıyla birlikte bu sıkıntılarda ortadan kalkacak. Artık diğer branşlarda mücadele eden sporcular da daha rahat antrenman yapabilecekler" şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. tribün altı salonları önemli.. 31 Ekim 2014 Cuma 18:24:41

    İnşallah yakın zamanda.. Stad tamamlanır.. Bu arada Satdın tribün altlarına antrenman yerleri yapmak ammatör sporlara nefes aldıracaktır.. Düşünenlere teşekkürler.. Spor adına..