KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ HER SENE YENİ KAYITLARLA BÜYÜYECEKTİR

Kayalı Kampüsümüz'deki 2. merkezi dersliğin hizmete girecek olması dolayısıyla, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında üniversitemizin eğitim vereceği akademik birimlerinin kampüs planlaması yeniden yapılmış olup aşağıdaki listeye çıkarılmıştır. İlçelerdeki akademik birimlerimiz (Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Babaeski Meslek Yüksekokulu, Vize Meslek Yüksekokulu, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu) mevcut yerlerinde kalmaya devam edecektir.
Öğrencilerimize ve ilgililere önemle duyurulur.
BİRİM / YERLEŞKE
Fen Edebiyat Fakültesi / Kayalı Kampüsü
Turizm Fakültesi / Kayalı Kampüsü
Teknoloji Fakültesi / Kayalı Kampüsü
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Kayalı Kampüsü
Mühendislik Fakültesi / Kayalı Kampüsü
Sağlık Yüksekokulu / Kayalı Kampüsü
Mimarlık Fakültesi / Kayalı Kampüsü
İlahiyat Fakültesi / Kavaklı Kampüsü
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu / Kavakı Kampüsü
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu / Kavaklı Kampüsü
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu / Karahıdır Kampüsü
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. MUSTAFA AYKAÇ'tır. Kırklareli Bir Üniversite Kenti Olma Yolunda İlerliyor. Güzel adımlar atıldı. Geçen sene kız erkek öğrenci yurdu sayısında önemli oranda artış oldu. Konut fiyatlarında da artış oldu. Ekonomik, kültürel, sanatsal, sosyal yönden üniversite kentlerinde gelişmeler olur.
Büyük kentlerde öğrenci hareketlerinin özündeki gerçek, toplumsal sorunlara olan duyarlılıktır. Gençler daha güzel bir dünyanın olabileceğini hayal eder durur. Aydınlar, emperyalist, yeni sömürgeci, yağmacı saldırılara karşı barışı, sevgiyi, insanlığı, uygarlığı savunurlar. Üniversite gençliği yurdunu, bayrağını, özgürlüğünü sever. Büyük önder Atatürk: "Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir." diyerek bu güzel vatanın kurtuluşunu sağlamıştır.
Türkiye Cumhuriyeti uygarlık aleminin bir üyesidir. Ve de öyle kalacaktır. Kırklareli Bir Üniversite Kültür Kenti Olarak Tarihteki Yerini Alacaktır.
Bu sene Kırklareli Üniversitesi'ne 5117 gencimiz kesin kayıt yaptırdı. Kaliteli bir öğretim için eksiklikler tespit edilip gerekli çalışmalar yapılabilir. Türkiye önemli bir coğrafyada pek çok medeniyetin tarihteki merkezi olmuştur.
Kırklareli Tarih Boyunca Köprü Kenttir. Trakya'da geçmişin tarihsel izleri hala yaşıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı 40 bin öğretmenin atamasını yaptı. Türk Dili Edebiyatı Bölümü'ne atanan öğretmen sayısı diğer yıllara göre çok düşük kalmıştır. Atanamayan Öğretmenler Bizim Çocuklarımızdır. Gençlerin umutları vardır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi 1971 Yeni Çağ Kürsüsü Tarih Bölümü Mezunuyum. 68 Kuşağı Yitik Kuşaktır. İnsancıl değerleri her zaman savunmuştur. Kardeş Kavgalarını Yaratanlar O Günün Bencil Politikacılarıydı. Burunlarından kıl aldırmazlardı. Adem amcamın oğlu Salim Demiracoyu kaybettik. Ruhu Şad olsun.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol