KIRKLARELİ DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİK BAŞKANI ALİ DERMENCİ'YLE SÖYLEŞİ

23.10.2012 Günü Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ALİ DERMENCİ'ye Hayvancılığın son durumunu değerlendirir misiniz?" dedim. ALİ DERMENCİ: "Halkımızın Kurban Bayramı'nı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı En İçten Duygularımla Kutlarım. Trakya Bölgesi'nin hastalıktan ari olması nedeniyle Ankara'daki Merkez Birliğimiz ve Tarım Bakanlığımızın ortaklaşa yürüttükleri Hayvansal Üretimi Geliştirme Modülü Konulu Proje Kapsamında Çalışmalar Neticesinde Tacikistan ve Kırgısiztan'ın Hayvancılık Daire Başkanları ve Islah Daire Başkanlarından Oluşan Bir Heyet İlimizdeki İşletmeleri Ziyaret Ettiler. Bölgemizdeki hayvancılığın geldiği konumu inceleyerek gerekli bilgiyi aldılar. Kırklareli'nden Edirne'ye geçerek incelemelerde bulundular.
Ankara'ya döndüler. Yapılan incelemeler sonucunda iki ülke arasında bu konularda işbirliği yapılacak.
Gerekli antlaşmalar yapıldığı takdirde bölgemizden hayvan ihracatı yapılmaya başlanacak.
Artık ithal eden değil, ihraç eden bir konuma gelmiş bulunmaktayız. Bu da bizi sevindirmektedir.
İlimizdeki büyük işletmelerden ziyade orta ölçekli aile işletmelerinin daha da yaygınlaşmasını istiyoruz.
Devlet desteklerinin artırılarak devam ettirilmesi, hayvancılık sektörünün ayakta kalmasını sağlayacaktır" dedi.
Selahattin Demiraco: "Süt fiyatlarındaki son durum nedir?"
ALİ DERMENCİ: "Süt fiyatları 80 kuruştan 90 kuruşa yükseldi. Yem fiyatları zamlandı. 1 kg süt 1 kg yem oldu. Kuraklık nedeniyle ayçiçeği küspesinin, samanın, kepeğin fiyatları arttı. Yem fiyatlarının yükselmesi nedeniyle süt fiyatları yükselmiştir" dedi.
Teşekkürler.. Küresel ısınmanın sonucu mevsimsel değişiklikler, kuraklıklar yaşıyoruz.
Köyden kente göçler sanayinin olduğu yerlere doğru oluyor.
Kırklareli Organize Sanayi'de yeni fabrikalar boy göstermeye başladı.
Kırklareli Üniversite Kenti Olma Yolunda Hızlı Adımlar Atıyor.
Dünyayı yöneten süper güçler gelişmek isteyen ülkelere yatırımlar yapıyor. Otomotiv sanayide olduğu gibi. Çerkezköy Organize Sanayide çeşitli, çok büyük fabrikalar gördüm. Çorlu'nun dört bir yanı fabrikadır.
Devlet orta işletmeli hayvancılığa gerekli desteği verirse dışarıya, Türki Cumhuriyetlere hayvan ihracatında bulunabiliriz.
Şiddetin, terörün olmadığı, emperyalist savaşlarla kahrolmadığımız bir dünyada yaşamak istiyoruz. Sevginin gücüne inananlardanız…
Çocukluğumuzdaki Ramazan ve Kurban Bayramı'ndaki büyük saygı bugün yok. Geniş aile yapımız sanayileşmenin yarattığı kentlere göçle teknolojideki değişimle dağıldı. Özümüzdeki sevgiyi, saygıyı, muhabbeti yarınlara taşımalıyız…
Köyden Kentlere Göç Hayvancılığa, Tarıma Destek Vermekle Azalabilir…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol