KIBRIS GEZİSİ 9

Babaeskili Şemşi Gültekin, gezi boyunca olumlu, dingin duruşuyla dikkatimi çeken güzel yüreklerden biriydi. Burada daha bir su yüzüne çıktı bu pozitifliği. Ben bir şeyler almaya yeltendiğimde: "Ben alışveriş yapmayacağım hocam. Benim yerime de alabilirsin!" dedi ve hattâ yanımıza bir kişi daha buldu. Böylece üç kişilik alışveriş ettim.
Tam bir saatte bitti işlemler.
İl Mahalli İdareler Müdürü ve kafile başkanımız Alaeddin İkican'ı Dudullu'da indirdik. Soma'ya şiir etkinliğine gidecek.
Gecenin yoğunluğu ve yorgunluğu içinde Kırklareli'ye doğru sürerken yolculuğumuz, Beycili Şemsi Kemaloğlu'yla, Polozlu Halim Ayan'la, Karıncaklı Erdinç Düzgün, Kayalılı Hüseyin Derin, Paşayeri köyünden Erol Pınarbaşı, Kızılcıkdereli Ahmet Önal ve Asilbeyli Ahmet Anaç, görüşüp tanıştıklarımızdan oldu. Zaman iyilikler ve verimli ilişkiler getirir dileriz.
Karahamzalı Ersan Akkafa da eski muhtar Mustafa Akkafa'nın pek bir yakını olsa gerek. Demek ki gelecek zamanlarda muhtarlıkta gözü olanlardan biri.
Devletliağaç köyünden Mustafa Başkurt, yakın köylümüz. Mutlaka bir gün bir yerlerde görüşüp bilişmişizdir.
Bir kalır geri, Üsküplü Oktay Akcil. Ben onu "muhtarım" diye çağırdım birkaç kere. Son zamanlar söyledi muhtar olmadığını. "Hocam, ben muhtar değilim. Emlakçıyım!" dedi. Oysa ben onu, giyimiyle, kravatıyla, davranışlarıyla, uzunca ve modadan saçlarıyla, "Bayağı idealist, geleceği çok parlak bir muhtar!" diye düşünmüştüm.
20 Eylül gecesinin sabaha döndüğü, dönüştüğü yerde, 02;20'de Kırklareli'ye indik.
Bitti. Kıbrıs, Kıbrıs… Onu da gördük, bir miktar tanıdık…
Tanıdık, tanımadık, geziyi tükettik.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol