Kent Kültür Merkezi İnşaatı AMA'larla Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı - Aile ve Sosyal
Politikalar Bakanlığı - Türkiye Ziraat Odaları Birliği
arasında Kadın Çiftçi Eğitim İş birliği kapsamındaki
çalışmalar Kırklareli Genelinde devam eden çalışmalar Armağan Köyünde 2'nci gününü tamamlayarak sona erdi

Protokolün, Kırsal alanda yaşayan ve çiftçilik ile uğraşan kadınları tarımsal konularda eğitmek, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri gibi konularında eğitmek. Kurumlar arası işbirliğini geliştirmek amacı ile gerçekleştirilen eğitimlerde 2000 öncesinin unutulan kırsal bölgeleri ilk etapta hedefteki yerler arasında.
Bu Protokol, 6964 sayılı Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu 639 sayılı Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri hakkında kamu hükmünde kararname, 5488 sayılı tarım kanunu ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Teşkilat ve görevleri hakkında kanun Hükmünde kararnameye dayanılarak hazırlanmıştır.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in Lüleburgaz'ın Ertuğrul Köyüne bizzat giderek; 2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin arasında imzalanan Kadın Çiftçi Eğitim İş Birliği kapsamındaki Kırklareli'ndeki uygulamalarına katıldığı DERSLER pazartesi ve Salı günü itibari ile Armağan köyündeki kadınlarımıza verildi.
"1.gün ve 2.gün Kadin Eğitim Çiftçi Eğitim Programının gerçekleştirildi. Kazanan Armağanlı Hanımlar olacak. Tarım il ve Aile ve Sosyal politikalar müdürlüğünden gelen Eğitimcilerimize canı gönüldenden teşekkürler." Sözleri ile Armağan Köy Muhtarı Recep Dal, 2012 yılında dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın imzaları ile hayata geçen iş birliğinin kadınların sosyal hayatın içerisinde, üstlendiği sorumluluğun bilincinde ve ne yaptığını bilen bireyler olarak yetişmesinde önemli olduğunu belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol