Kavakli Belediyesi'nin logosu degisti

Kavakli Belediyesi'nin uzun yillardan bu yana kullandigi üzerinden hali dokuyan kadin figürü bulunan logosu degisti. Geçmis yillarda Kavakli Belediyesi'nde iki adet hali dokuma atölyesi açildigindan dolayi böyle bir logo yapildigi ögrenilirken bugün hali ve haliciligi temsil eden bir atölye olmamasi ve logonun Beldedeki dogal ve kültürel degerlerini tam olarak yansitmadigi degerlendirilerek yeni bir logo çalismasi yapildi. Yapilan arastirma ve çalismalar sonucunda, logoda yer alan sekillerin, renklerin ve figürlerin her birinin beldeye özgü bir anlami, bir degeri olmasi amaçlanarak Beldeyi tanici yeni bir amblem hazirlandi.
Kavakli Belediye Meclisi’nin almis oldugu karar dogrultusunda; Belediye’nin yeni logosu disinda mavi renkte bir çember ve çemberin içinde üst kesimde "KAVAKLI BELEDIYESI" ibaresi, alt kisimda ise Belediye’nin kurulus yili olan "1968" ibaresi yer aliyor. 
Amblemin iç çemberinin içinde orta bölümde yer alan "Fabrika" figürü Belde de bulunan "Sanayi Kuruluslarini", alt kesiminde bulunan kahverengi renkteki "Toprak" figürü ise Beldenin "Tarim Arazilerini", topragin üzerinde bulunan yesil renkteki "Misir Basagi" figürü ile üst kesimde bulunan sari renkteki "Ayçiçegi" ve yanlarda bulunan yesil renkteki "Basak" figürleri de Belde de yapilan "Tarimi" simgeliyor. 
Kavakli Belediyesi tarafindan yaptirilan yeni logo halk tarafindan büyük begeni toplarken, hazirlanan yeni logo bundan böyle Kavakli Belediyesi tarafindan yapilacak olan etkinliklerde kullanilacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol