Karaçam 84 yılı devirdi

Kırklareli'nin dev çınarı araştırmacı yazar Nazif Karaçam için dün Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda "Zirvedekilerle Buluşma" adlı konferans dizisi kapsamında mğrencilerle biraraya geldi. Saat 16.00'da başlayan konferansta Nazif Karaçam için doğum günü pastası da kesildi.

Kırklareli'nde hayatını eğitime ve edebiyata adamış dev çınar Nazif Karaçam için, Dün saat 16.00'da Kırklareli Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda sunum yapıldı. Zirvedekilerle Buluşma programını Nazif Karaçam'ın doğum günü olan 18 Nisan gününe alan yöneticiler, Karaçam'a sürpriz yaparak doğum günü pastası kesti. Düzenlenen sunuma Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Milli Eğitim Şube Müdürleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Dev Çınar Nazif Karaçam'ı en yakından tanıyanlardan biri olan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kırklareli İl Temsilcisi Münür Saygın, Karaçam'ı daha iyi anlamak ve tanımak adına sunum gerçekleştirdi. 18 Nisan 1930'da doğan ve 84 yaşına giren değerli yazar Nazif Karaçam hakkında sunum yapan Münür Saygın "Nazif Karaçam'ı tek kelime ile tanımlamak gerekseydi Trakya'nın Kültür Çınarı diyebilirdik. Ben Kent Konseyi Başkanı olarak Trakya'da çeşitli yerlerde toplantılara katılıyorum. Orada bana Kırklareli Kent Konseyi Başkanı olarak sorulan sorular bir hardaliye getirdiniz mi? bir de Nazif Hocamız nasıl? diye soruyorlar. Gerçekten Trakya'da tanınan birisi Nazif Karaçam. Benim Nazif Karaçam'la tanışmam bundan 17 sene önce Anadolu Üniversitesi temsilciliğine atanmamla başladı. O zamanlar ilimizde üniversitede olmayınca panel, konferans, sunum yapılacak bir mercide yok. Bizde bu görevi kendimiz üstlendik. Değişik konularda panel ve sempozyumlar düzenledik. Birçok alanında uzman kişiyi Kırklareli'ne davet ettik. Şimdi de Nazif Karaçam ile ilgili hazırladığımız sunumu izleyeceksiniz, umarım beğenirsiniz" ifadelerini kullandı.
Karaçam'ı anlatan sunumun ardından sürpriz doğum günü pastası salona getirildi. Pastayı görünce duygulu anlar yaşayan dev çınar Nazif Karaçam, pastasını üfledi.

Önadım Gazetesi Başyazarı Karaçam'ın dpğum gününü bizler de kutluyor, kendisine sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol