"Kapalı Pazaryeri" Şarkısı Yasaklanıyor

2004 Yılı İtibari İle Kırklareli Belediye Başkanı olmak isteyen siyasilerin, halk ve pazarcı esnafını uyutarak oylarını aldıkları, "Kapalı pazaryeri" şarkısı 2015 yılı ile birlikte yürürlüğe giren yeni HAL yasası ile birlikte belediye Başkanlarının dillerinden alınıyor. Detaylar ÖNADIM GAZETESİ farkı ile haberimizin içinde 

"2015 HAL yasası ile Pazarcı Esnafının Geleceğini, Belediyelerin elinden alacak" diyerek konu ile alakalı olarak sadece ÖNADIM MEDYA GRUBU haber muhabirlerine açıklamalarda bulunan Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Kırklareli'nde pazarcı esnafının 2004 yılından itibaren merak ettiği seçim vaadinden öteye geçemeyen kapalı pazaryeri için, eski ve pazarcı esnafını mağdur eden uygulama döneminin kapandığını belirtti
"1 Ocak 2015 sonrası, Pazarcı esnafı ve pazarcılar odası ile İstişareler neticesinde kapalı pazaryeri için yer konusunda ortak karar verecek olan Belediye, daha sonra işletmeyi ilgili esnaf odasına devredecek" sözleri ile açıklamalarına devam eden Karaca, 1 Ocak 2015 tarihi ile birlikte HAL yasası kapsamında uygulamaya girecek olan düzenlemelerle alakalı olarak bilgileri Kırklareli ve Türkiye Kamuoyu ile paylaştı.
Yerel yönetimlerin artık istedikleri yere, kapalı pazaryerini yapamayacaklarını belirten Karaca, pazarcı esnafı ile ve ilgili esnaf grubunu ilgilendiren ODA ile istişareler yapılmadan atılacak olan adımların önünü kapatan HAL yasası hakkında bilgiler verdi.
"5957 kısa adı. Sebze meyve mevzuatı. Yeni düzenlemeleri ile karşımıza çıkacak. Alınan kararlardan biride pazarcı esnafına modern kapalı pazarlarının, Bakanlıklar nezdinde, yerel yönetimlerle ve ilgili esnaf odaları ile birlikte kazandırılması amaçlanmaktadır." Diyerek yasada yapılan değişiklikler ile alakalı olarak açıklamalarına başlayan Karaca, pazarcıları ilgilendiren konularda en az Yerel yönetimler kadar yetkili olunacağını söyledi.
Yeni düzenlemelerle birlikte önlenmesi amaçlanan diğer sorunun ise, kayıt dışılık olduğunu belirten, Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, "Türkiye'nin her yerinde birlik içinde hareket edilmesinin amaçlandığı bu yeni düzenlemelerle ilgili atılacak olan 1 Ocak 2015 tarihiyle beraber birliktelik içinde adımların atılacağını söyleyebilirim" dedi.
"Yerel yönetimler olarak kamusal bir sorumluluğu bulunan Belediyelerin, kapalı pazaryerini istediği yere yaparak daha sonra hiçbir istişarede bulunmadığı esnafı buraya davet etmesinin dönemi kapanacak." Diyerek açıklamasına devam eden Karaca, "Yeni düzenlemelerle birlikte pazarcı esnafının kazanma dönemi başlıyor. Yerel yönetimler yani belediyeler yapacakları kapalı pazaryeri için, İlgili Bakanlıkların HAL yasasında yaptıkları değişiklik ile birlikte, Pazarcı esnafını ilgilendiren odaların en az belediyeler kadar etkin bir şekilde, bu konuda rol alacak."dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralıoğlu 20 Aralık 2014 Cumartesi 12:12:18

    pınarhisarçanakkalelüleburgazda var kapalı pazar yeri sor bakalım halk memnunmu üretici tüketici civardan gelen esnaf satış yapıyor alıcı alıyorkapalı pazar yerinde belli esnaf yer alcak başka esnaf gelmiyecek yer kiraları pahalı olacak zaten avm.lerde fiatlar pazar fiatlarından ucuz pazar çeşit yeri .sosyal olarak görüşmeyenler görüşüyor pazarda.bunun için halka sorun refarandum yapılsın yağmurdankardan korkan esnaf gelmesin .her yağmurdan kardan sonra pazara çıkıyor iki fotoraf çekip belediyeye küfür ettirip bu gazetecilik değil. lafa gekldimi halk adına diyorsunuz yalan

  2. Esnafa sordunuz mu kapalı pazar yeri istiyorlar mı diye? Kapalı pazara geçen hiçbir yer iş yapamadı bu güne kadar. gerçekten haberse amacınız bunu da sorgulayıp haber yaparsınız!