Kadınlara özel Kutlu Doğum programında gözyaşları sel oldu

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Pazartesi akşamı saat 20.00'da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Sadece kadınlara özel olarak düzenlenen programda Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'in hayatından kesitler; şiir ve dualarla birlikte salonu dolduran yüzlerce kişiye anlatıldı.

Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak kadınlara özel Düzenlenen kutlu doğum programında bir konuşma yaparak bir nevi duygusal gecenin açılışını gerçekleştirdi.
Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'in hayatının günümüz dünyasında önemsenmesi gereken bir çok örneği içerdiğini belirten Bayrak, "Alemlerin uğruna yaratıldığı Peygamber efendimizin doğumu nasıl mucizelerle dolu ise, hayatı ve hareketleride sünnetlerle doludur. Onu anlamak gerekli. Onu sadece bu günlerde yad etmek değil, onu hayatımızın her anında varmış gibi sevmek yolundan gitmek için sünnetlerine sarılmak gerekir" dedi.
Kutlu doğum Programına, Birçok davetli kadın katıldı. Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile başlayan programda, Doğum Haftasının anlamını ve önemini anlatan Bayrak, bilgiler vererek konuşmasını tamamladı.
Kutlu Doğum Haftası ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı gösterimin hemen ardından koro eşliğinde ve tek olarak ilahiler okundu. İlahilerle beraber şiir okuyan kadınlar Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğduğu haftayı, kutladılar. Yapılan çeşitli etkinliklerden sonra kapanış yapılarak gece son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol