Kadın Çiftçi Eğitimleri Vize ile devam etti

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Vize İlçe Müdürlüğünce Çakıllı Kasabası'nda "Kadın Çiftçi Eğitimi" yapıldı. Eğitimde; "Gıda Muhafaza Yöntemleri" ve "'Zoonoz Hastalıklar", "Hayvansal Gıdaların Beslemedeki Yeri ve Süt Sağım Hijyeni" ve "Sebze Yetiştiriciliği" gibi konular anlatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan "Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Protokolü" çerçevesinde Kırklareli'nin Vize İlçesi Çakıllı Beldesi'nde 13 - 14 - 15 Ocak 2015 tarihinde "Kadın Çiftçi Eğitimi" gerçekleştirildi.
Kadın çiftçi eğitimine eğitimci olarak; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personeli Psikolog Çiğdem Polat, Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ev Ekonomisti Birgül Kılıç, Vize İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Meltem Özalp, Ziraat Mühendisi Esen Kesimci katıldı.
24 kadın çiftçinin katılımıyla gerçekleşen eğitimde Psikolog Çiğdem Polat; "Toplumsal Cinsiyet Eğitimi" konusunda, Ev Ekonomisti Birgül Kılıç; "Gıda Muhafaza Yöntemleri" konusunda, İlçe Müdürü Meltem Özalp "Zoonoz Hastalıklar, Hayvansal Gıdaların Beslemedeki Yeri ve Süt Sağım Hijyeni" konusunda, Ziraat Mühendisi Esen Kesimci "Sebze Yetiştiriciliği (Lahana-Pırasa,Salata-Marul,domates biber, patlıcan)", Meyve Ağaçlarında Bakım İşleri", "Toprak Analizi ve Zirai" konularda, sunumlarını yaptılar.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. çalışmalarınız gerçekten süper bu çalışmaları demirköy ineada köylerindeki bayanlarada seminerler verirseniz çok memnu oluruz başarılı çalışmalarının devamını bekliyoruz