KLÜ’DEN SEMİNERLER

2007 yılında kurulan ve gün geçtikçe büyük ilerlemeler kaydeden Kırklareli Üniversitesi tarafından 23- 27 Mart tarihleri arasında bu yıl beşincisi düzenlenen "Kariyer Günleri" kapsamında öğrencilerin iş dünyası ile
tanışmaları, farklı sektörler hakkında bilgi sahibi olmaları, kariyerlerine yön vermeleri amacıyla birçok
konferans ve seminer düzenlendi. Son olarak düzenlenen iki seminer ise "Tarihçinin Kariyer Fırsatları" ve "12 Yılda Nasıl Genel Müdür Olunur?" oldu. Etkinlikler boyunca birçok iş adamı, önemli firmaların yöneticileri ve insan kaynakları temsilcileri Kırklareli Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi...

"12 Yılda Nasıl
Genel Müdür Olunur?"
Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Turizm öğrencilerine yönelik bir seminer verildi. Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen seminerde; Dosso Dossi Hotelleri Genel Müdürü Muhammet Cuntay, 12 yılda nasıl Genel Müdür olduğunu ve başarısının sırlarını anlattı.
Kayalı Kampüsünde gerçekleşen söz konusu seminerde konuşan Genel Müdür Muhammet Cuntay; kendine inanmak, güvenmek ve bunu karşı tarafa hissettirmenin önemine dikkat çekerek, bir turizm işletmesinde çalışan mutlu değilse, misafirin mutlu olma şansının bulunmadığını ifade etti. Cuntay, sektörün zorluklarla dolu olduğunu belirterek belli bir yere ulaşmak için zorluklara göğüs germek gerektiğini söyledi. İyi bir yönetici olmak isteniyorsa; çamaşırhane, bulaşıkhane, kapı hizmetleri ve kat hizmetleri gibi belli departmanlarda çalışılarak tecrübe kazanmanın elzem olduğunu kaydetti.
Hotellerde işe başvurma stratejilerine de değinen Cuntay, "Hocalarınızdan öğrendiğiniz bilgileri iyi kullanarak, yaz dönemlerini iyi değerlendirdiğiniz takdirde ortalama 4 yıl sektör tecrübesine sahip bir kişiyle aşağı yukarı aynı duruma gelmiş olursunuz. Sizin avantajınız; mental ve vizyon olarak belli bir noktaya gelmiş olmanızdır.
Alaylılar okuyamamışsa ve siz okumuşsanız, sizin gelişim hızınız daha fazla demektir. Çalışmaya başladığınızda 2-3 yıl içerisinde 10 yıl tecrübesi bulunan alaylı birisini geçebilirsiniz. Bu, tamamen okulda kendinizi geliştirip hazırlamanızla alakalıdır" şeklinde konuştu. Konferansın sonunda Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kaplan Uğurlu, konferansı için İstanbul Dosso Dossi Hotelleri Genel Müdürü Muhammet Cuntay'a teşekkür ederek belge takdim etti.
Muhammet Cuntay kimdir?
1981 yılında ailesinin görevi icabı bulunduğu Zonguldak 'ta doğdu. Derece ile dönemin başarılı okullarından olan Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'ni kazanarak bu okulda 6 sene geçirdi, okul hayatının yanında başarılı bir basketbol geçmişi de olan Cuntay spor hayatını İstanbul'da sürdürmek için lise döneminin son yılında İstanbul'a gelerek Ümraniye Anadolu Lisesi'nden mezun oldu.
1999 yılında Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Otelcilik Yüksek Okulu'na (BTİOYO) başladı, yaz aylarında ülkemizin farklı bölgelerinde farklı hotellerde çalışarak tecrübe kazandı.
Okulun bitimiyle askerliğini 2003 yılında Giresun'da tamamladı. Okul yıllarında Alanya, Bodrum ve Uludağ bölgelerinde hotelciliğin tüm departmanlarında tecrübe sahibi olduktan sonra profesyonel kariyerine 2003-2004 yıllarında İstanbul Anadolu Yakasının ilk ve tek beş yıldızlı hoteli olan The Green Park Bostancı Hotel'de başladı, bu tesiste Ön Büro Şefliği ve Gece Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra, 2004-2005 yılında Taksim Metropark Hotel'in Ön Büro ve Satış Pazarlama Müdürlüğünü yaptı. Ardından 2006 da Antalya Kemer Golden Lotus Hotelin Önbüro ve Satış Müdürlüğünü yaptı.
2007-2009 yılları arasında Ceylan Turizm Aş bünyesinde bulunan Sherwood Breezes ve Greenwood Hotellerinde Odalar Bölümü Müdürlüğü yapan Cuntay The Green Park Hotel Merter'in Genel Müdürü olarak 2009 yılında İstanbul'a geri döndü. İki sene bu görevi yerine getiren Cuntay Dosso Dossi Hotelleri Genel Müdürlük görevini başarıyla sürdürüyor.
Aynı zamanda Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Mezunlar Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.
"Tarihçinin
Kariyer Fırsatları"
Son olarak 25 Mart Çarşamba günü Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Hüseyin Serdar Tabakoğlu, tarih bölümü öğrencilerine "Tarihçinin Kariyer Fırsatları" başlıklı seminer verdi.
Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşen seminerde Hüseyin Serdar Tabakoğlu, Tarih Bölümü öğrencilerine yönelik olarak lisansüstü eğitim imkânlarını ve akademik kariyer sürecinde yapılması gerekenleri anlattı.
Tarih Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Tabakoğlu, yüksek lisans ve doktora eğitimi ile akademik kadrolara atanma kriterleri hakkında sorulan soruları cevaplandırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol