KARDEŞ PAYI

Kırklareli'nin muhtarları dernekleri 2'ye ayırdı üyeler paylaşıldı

16 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel kurulunda çatırdayan Kırklareli Muhtarlar Derneğinin içinden çıkan 24 Muhtarın oluşturdukları KIRKLARELİ İLİ MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ ilk genel kurulunun ardından yeni dönem için kolları sıvadı. Aynı tarihte Kırklareli Muhtarlar Derneğinin merkez dışına çıkan Başkanlığının yansıması olarak hayata geçen ve "Kırklareli Merkez İlçeye yakın olmalıyız" parolası ile 22.07.2014 tarihli toplantının ardından faaliyetlerine başlayan yeni Muhtarlar derneğinden ilk açıklama çiçeği burnunda başkan tarafından ÖNADIM MEDYA GRUBU haber muhabirlerine yapıldı. Eski dernekte kayıtlı olan 50 üyenin 26'sı görevlerine kaldıkları yerden devam edecekler. Yapılan bu hamle ile birlikte etkinliği azalan derneğin hangisi olacağını zaman gösterecek

Seçildiği köyünde veya mahallesinde Devleti, Hükümeti, Valiyi, Kaymakamı temsil eden muhtarlar, kanunun kendilerine verdiği yetkiyle, onlarca kurum amirinin sorumlu olduğu işleri tek başına yapmada dahil, 150 çeşit işle uğraşıyor.

Muhtarların anayasası kabul edilen 442 sayılı Köy kanunu, muhtarın görevini "Devlet ve köy işleri" olarak ikiye ayırıyor. Muhtarlar Devlet işleri kapsamında kanunları ve nizamları köylüye ve mahalleliye duyurmak ve halka anlatmaklada sorumlu olan muhtarların, devlet kapsamındaki görevleri arasında salgın hastalıkları takip etmekten tutunda, sıtmayla mücadele, kapalı yoldan, su getirmeye, evlere köy meydanlara tuvalet yaptırma, pis suların içme sulara karışmasını önleme, gübreliklerin sulanması, imar planının yapılmasına kadar birçok yetkisi bulunuyor. Bu sorumluluğun farkında ve bilincinde olan Kırklarelili Muhtarlar kurdukları KIRKLARELİ İLİ MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ ile 30 Mart sonrası döneme yeni bir başlangıç yaptılar.
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemal Çetin'in Başkanlığa seçildi
Özellikle 2013 yılı ile birlikte çatlak sesler duyulan Kırklareli Muhtarla Derneğinden kopan, Kırklareli Merkez İlçe Mahalleleri ile Kırklareli Merkez ilçeye bağlı olan Üsküp, Kavaklı ve İnece Beldelerindeki Mahalle Muhtarlarının oluşturduğu KIRKLARELİ İLİ MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ ilk genel kurulunu yaparak 3 yıllık görev süresinin başlangıcını yaptı.  06.06.2014 Tarihinde kurulan Kırklareli İli Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Birinci Olağan Genel Kurulu Toplantısını 22.07.2014 tarihinde Saat 11.00'da Karacaibrahim Mahallesi Muhtarlığında yapıldı.
Toplantıya 17 kayıtlı üye katıldı. Olağan Genel Kurul Toplantısı Divan Başkanlığı oluşturulması ile başladı. Gündemin okunmasıyla gündem maddelerine geçildi. Açılış, Saygı Duruşu, Taslak bütçe, Aidatların belirlenmesinden sonra seçime geçildi. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyeleri belirlendi.
Yönetim Kurulu (Asil) Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemal Çetin (Başkan) Bademlik Mahallesi Muhtarı Gürsel Yılmaz (2.Başkan) Karacaibrahim Mahallesi Muhtarı Ceniz Işık (Sayman) Karakaş Mahallesi Muhtarı Esra Mağıltaş (Sekreter) Demirtaş Mahallesi Muhtarı Serdal Kocabalta (Üye) Denetleme Kurulu (Asil) Kocahıdır Mahallesi Muhtarı Celil Tezeren (Başkan) Pınar Mahallesi Muhtarı Şaban Yürdakul (Üye) Celaliye Mahallesi (Kavaklı) Behzat Öncel (Üye)
Seçimlerden sonra Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Çetin herkese teşekkürlerini iletti. Önümüzdeki günlerde Yeni kurulan Derneğimizin çalışmalarını en iyi şekilde yapacaklarını güzel şeylere imza atacaklarını ifade etti.
2013 yılında Kırklareli Muhtarlar derneğinin yapılan olağan Genel kurulunda sürdürdüğü Başkanlık görevini Kavakdere Muhtarı Vedat Dengiz'e emanet eden Cumhuriyet Mahalle muhtarı Cemal Çetin'in başkan olarak seçildiği KIRKLARELİ İLİ MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİ'nin ilk genel kurulunda ileriki dönem hedeflerinin konuşulmadığı belirtildi.
ÖNADIM MEDYA GRUBU haber muhabirlerine ÖZEL açıklamalarında detaylı bilgiler veren, Kırklareli Merkez İlçe ve Merkez İlçeye bağlı olan 24 Mahalle muhtarının oluşturdukları Kırklareli İli Mahalle Muhtarları Derneğinin ilk Genel kurulundan başkan olarak çıkan Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Cemal Çetin, "Üzerimize düşen görev ve sorumluluğun farkındayız. Ve bu bilincin gereği olarak kurulan derneğimiz ile insanımızın hizmetindeyiz." Diyerek sözlerine başladı.
Çetin, "Yeni kurulan Kırklareli İli mahalle muhtarları derneği olarak Kırklareli'de etkin bir şekilde görevimizi yapacağız. Amacımız Kırklareli Merkez ilçeye yakın olmak ve etkinliklerde bir telefon kadar uzaklarında olmak yetkililerin. Herkes için hayırlısı olsun" diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol