Hüseyin Kasap'ın Büyük Sırrı

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 2003 yılından beri Başbakanlığı ve 2002 yılından beri Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanlığı görevlerini 10 Ağustos tarihindeki Cumhurbaşkanlığına halkı tarafından getirilerek devreden, 12 yıllık iktidarın başrolündeki ismi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 1994 ve 1998 yılları arasındaki Efsane Belediye Başkanı, 26 Mart 1999 tarihinin Pınarhisarlısı ve O Karanlık zihniyetin kader mahkumu Recep Tayyip Erdoğan'ın  AK Parti tarihinde ilk kez SEÇİM BEYANNAMESİ içeriğini oluşturan tüm kural ve kaideleri benimsedik" sözleri ile Kasap Halk odaklı Belediyecilik hizmetlerinin çıkış yerini işaret etti 

"ÇEVRE DOSTU BELEDİYECİLİK, KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK, SOSYAL BELEDİYECİLİK, KATILIMCI BELEDİYECİLİK" cümlesi ile başarısının sırrını ortaya koyan Üsküp Belde Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, "Halk Odaklı hizmet ve yatırımların hayata geçirilmesinde bunlara bağlı kalınmasının başarıyı getireceğinden emin olduklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığının son yılında AK Parti tarihinde ilk kez açıkladığı SEÇİM BEYANNAMESİ…
1 - KATILIMCI BELEDİYECİLİK
Yerel yönetimin, demokrasinin ilk basamağı olduğunu belirten Kasap, , her şehir, her yerleşim biriminin mutlaka orada yaşayanların süreçlere katılmasıyla idare edilmesi gerektiğini vurguladı. Kasap, şehrin bütün sakinlerini etkileyen kararlarda halk ile sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleriyle istişare içinde olmanın Ak Partili belediye başkanlarının görevi olacağını ve olması gerektiğini belirtti.
2 - KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK
İkinci atılacak adımın "kültürel belediyecilik" olduğunu ifade eden Kasap "Kültür ve sanat merkezlerinden, meslek edindirme kurslarına, tarihi eser çalışmalarından konser, sinema, tiyatroya kadar insanımızın, en önemlisi de genç ve çocuklarımızın hayata bakışlarını derinleştirecek adımlar atacağız. Güzel ve huzurlu şehirlerde büyüyen çocuklar, iyi ve özgün şehirler kurarlar. Kültür ve medeniyetimizi en başta şehirlerde çocuklarımıza aktaracak, çocuklarımız da şehirler yoluyla bir medeniyet idrakini inşa edeceğiz" diye konuştu.
3 - SOSYAL BELEDİYECİLİK
Üçüncü başlığın "sosyal belediyecilik" olduğunu söyleyen Belediye Başkanı, AK Partili belediyelerin bugüne kadar sosyal belediyecilik konusunda ilkleri başardığını, sosyal yatırımlara, sosyal yardım ve faaliyetlere daha da ağırlık vereceklerini belirtti.
Kasap, 4 ve 5'i ise ÇEVRE DOSTU BELEDİYECİLİK, HİZMET BELEDİYECİLİĞİ olarak açıkladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol