Hükümlülerden parmak ısırtan performans

Kırklareli Açık Cezaevi İnfaz Kurumu Müdürlüğü "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma" Programı düzenledi. Birçok etkinliğin sergilendiği programda, hükümlüler tarafından "Çanakkale'de bir cephe" isimli tiyatro gösterisi, gözyaşları içinde ayakta alkışlandı. Programın sonunda bir konuşma yapan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz; "Hepimiz birlik ve beraberlik
içinde yaşamayı öğrenmeliyiz" dedi...

Kırklareli Açık Cezaevinde, 26 Mart Perşembe Günü saat 15,00'da "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma" programı düzenlendi. Programa Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Kırklareli İl Jandarma Komutanı Alb. Selahattin Acara, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Hakimler, Cumhuriyet Savcıları ve hükümlüler katıldı.
Hükümlüler Tarafından Hazırlanan "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma" programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"
Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Okuma- Yazma Öğretmeni Mahmut Gülocak Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaptı. Gülocak; yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "Bugün Çanakkale zaferinin 100. Yılını kutlamak ve bu zafer uğruna can veren kahraman şehitlerimizi anmak için toplandık. 18 Mart 1915 Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte, inanç azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir.
Ecdadımızın, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgası bir milletin şahlanmasının tetikleyicisi olmuş, milli mücadeleye de öncülük etmiştir. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın ve böyle bir savaş yaşatmasın" dedi.
Konuşmanın ardından Mahkûmlardan oluşan İlahi Gurubu, Sahne alarak ilahiler söyledi. İlahilerin ardından, Sinevizyon gösterisi ile Çanakkale zaferi anlatıldı. Yine hükümlülerden Oluşan Tiyatro ekibi, " Çanakkale'de Bir Cephe" Adlı gösterisini sergiledi. Tiyatro Gösterisinde Başsavcı, ve İzleyenler duygulu anlar yaşadı. Gösterinin sonunda Oyuncu hükümlü Başsavcı Yavuz'a Sahneden inerek asker selamı verdi. Göğsünden Türk Bayrağı Çıkaran hükümlü Başsavcıya takdim etti. Başsavcı Oyuncu hükümlüyü Anlından öperek Kutladı.
"Birbirimize saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşmalıyız"
Ardından kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Başsavcı Yavuz, şunları söyledi;
Bazen sözün bittiği yerler vardır, arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Şair diyor ya, "Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor bir hilal uğruna, Yarab ne güneşler bitiyor." Hükümlü arkadaşlarımız biliyorsunuz, Çanakkale Zaferi gönüllerin ittifakıyla kazanılmıştır.
Bu milletin, bu toprakların üzerinde yaşayan bizlerin gönülleri kalpleri bir olduğu sürece Allahın izniyle bu topraklar üzerinde hiç kimse hakimiyet kuramayacaktır. Fakat biz önce birbirimizi seveceğiz.
Hep söylüyoruz birbirimizi sevdiğimiz sürece siyasetimiz, cemaatimiz, partimiz, ırkımız, mezhebimiz her ne ise, Kürdümüz, Türkümüz fark etmiyor; esas olan bizler birbirimizi sevdiğimiz sürece ki seveceğiz inşallah; hep birlikte bu işleri götüreceğiz" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Program, tiyatro gösterisinin ardından son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol