"Hazmetmeye çalışıyorum"

Türkiye'de yaşanılan süreçler sonunda,  son 3 aydır herkes tarafından konuşulan; "Siyasi ittifak" idialarının galip geldiği Kofçaz'da, 2009 ve 2014 yılları arasında Belediye             Başkanlığını yapan Nuri Çalışkan, Önadım Medya Grubu aracılığı ile veda etti

2009 yılındaki yerel seçimlerde, Kırklareli'nin merkez nüfusu baz alındığında en küçük ilçesi durumundaki Kofçaz'da; Cumhuriyet Halk Partisinin % 36, Milliyetçi Hareket Partisi % 10,4 oranlarının yanında,  % 52 oy oranı alarak Belediye Başkanı olan Nuri Çalışkan, 30 Mart yerel seçimlerinde beklemediği, ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaaroğlu'nun Ülkücülerin el işareti ile meydanları selamlaması ile görsel anlamda ispatlanan ittifakın mağlubu olarak Kırklareli'de ön plana çıktı.

12 gün önce yapılan seçimlerde Kofçaz İlçesinde CHP % 55, AK Parti % 42 oy alırken, yerleşim yerinde MHP 8 oy alarak 9 puan birden eridi.
Kofçaz Belediye Başkanı olarak 5 yıllık dönem içerisinde, Bir çok Milletvekili, Bakan ve Bürokrasinin önemli isimleri ile bir araya gelerek gelişmişliği ve büyümeyi Kırklareli'nin en küçük ilçesine armağan etmek için çabalayan Nuri Çalışkan ise, "İkinci 5 yılımız ile birlikte ilk 5 yılımızdaki fizibilite çalışmalarımızı somut anlamda icraata geçireceğiz." Cümlesinin tam karşılığını bölge insanından alamadı.
Kofçaz ve Ankara iki örnek olarak               karşımıza çıkmakta
2014 Martı öncesinde, ulusal bilincin budanması için hayata geçirilen bazı süreçler sonunda yakınlaşan, MHP ve CHP gibi siyasi geçmişi AK Parti'den daha eski olan ama henüz iktidar olamamış olan, 2000 sonrası dönemde liderlerini değiştiren TBMM içinde yer alan partilerin, AK Partinin favori gözüktüğü yerlerde güç birliği ile hareket ettikleri ihtimalinin en yakın örneği Kofçaz'da yaşanırken;
2009 yılı yerel seçimlerinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi için Yarışan siyasi partiler;
Adalet ve Kalkınma Partisi; % 38,5
Cumhuriyet Halk Partisi; % 31,5
Milliyetçi Hareket Partisi; % 26,9 oranında oy alırken,
2014 yılı yerel seçimlerinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi için Yarışan siyasi partiler ise;
Adalet ve Kalkınma Partisi; % 44,9
Cumhuriyet Halk Partisi; % 43,8
Milliyetçi Hareket Partisi; % 7,8 oranında oy alarak, siyasi gelecek için verilen bu dayanışma örneğinde başarısız oluyorlardı.
Nuri Çalışkan Önadım Medya Grubu farkı ile "Şimdilik hoşçakalın" dedi
2014 yerel seçimlerinde bir çok İl, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıklarının AK Parti dışına çıkartılma isteğinin başarıya ulaştığı yerlerden biri olarak ön plana çıkan Kofçaz Belediyesinin 2009 ve 2014 yılları arasında Başkanlığını yapan Nuri Çalışkan, Önadım Medya Grubunun seçim nabzı elinde atan muhabirleri ile bir araya gelerek süreci değerlendirdi. Kofçaz halkına veda eden Çalışkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan övgü ile bahsetti.
"30 Mart 2014 yerel seçimlerinden başarısız olarak çıkmanın buruk acısını yaşadığım bu günlerde röportaj yapmak istemeyişimi mazur görmenizi rica etmek isterim. Çıkılan bir yarıştan mağlup ayrılan taraf mutlaka bir takım mazeretler üretmek durumunda kalır. Ben mazeret üretmekten çok her ne kadar zor olsa da yenilgiyi hazmetmeye çalışıyorum." Sözleri ile kaybetmenin şokunu üzerinden atamadığını belirten Çalışkan, "HAZMETMEYE ÇALIŞIYORUM" sözleri ile içinde bulunduğu durumu özetledi.
"Bir an önce geleceğe yönelik hesaplar yapılmalı. Böyle bir Dünya lideri Başbakanın yanında olan bizlere düşen; bir an önce toparlanıp kendimize yeni hedefler belirlemek olmalıdır. Kimseye küskünlüğüm yoktur. HALKIN İRADESİNİN ÖNÜNDE HİÇ KİMSE DURAMAZ. Yerel seçimler herkes için hayırlı olsun." Sözleri ile Türkiye genelindeki AK Parti başarısının tek teselli olduğunu vurguladı.
2009 yılından 2014 yılına kadar, Kofçaz'ın 2014 yılından sonraki geleceğini Ankara ile masaya yatıran Çalışkan, 30 Mart tarihinde yetkisini elinden alan vatandaşa seslenmeyi de ihmal etmedi.
"Çok kıymetli Kofçaz halkı" sözleri ile konuşmasına başlayan Çalışkan, "Desteğinizle başladığım; Bilerek, isteyerek ve severek geldiğim Kofçaz Belediye Başkanlığı görevinde mukaddes ilçemize hizmet etmenin gururunu yaşıyorum.  5 yıldan bu yana hatalarımızı büyük bir teveccühle hoş görerek,  her projemde bana gönülden destek veren halkıma, siz değerli kardeşlerime teşekkürlerimi arz ederim.  Eksik bir şeyler kaldıysa benim yetmezliğimdendir.  Güzellikler varsa her şeyi güzel eyleyen yüce rabbimdendir. Bizleri yoktan var edenden dileğim; büyüklerimizin takdirine siz değerli kardeşlerim in teveccühüne Allah bizi layık etsin Allah Kofçaz'ımızı ve ülkemizi korusun.  Başta Sayın Kaymakamım olmak üzere,  Garnizon komutanımıza, Emniyet amirimize, bütün kurum amirleri ve personeline, parti teşkilatımın değerli mensuplarına, diğer tüm siyasi partilerimize gönül veren hemşerilerime, yol arkadaşlarıma, meclis üyelerime, muhtarlarımıza, bütün personelime, çok sevdiğim Kofçaz'ımızda yaşayan herkese sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım. Yeni seçilen kardeşime çıktığı bu kutsal yolda başarılar dilerim. Saygılarımla." Sözleri ile veda etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol