Hayvancılığın Başkenti Trakya Kasası ise Havsa

81 il ve Yüzlerce İlçeden Gelen Yetiştirici Cumartesi Günü Havsa'da buluşuyor. Resmi olarak 74 yıldır 

HALKIN SESİ olarak Bölgesel anlamda yayın hayatına devam eden ÖNADIM Gazetesi Cumartesi günü Havsa'da;
Hem 1941 yılından günümüze taşınan hayvan pazarını ziyaret etti,
Hem yetiştiricilerle bir araya geldi,
Hemde Beldenin 2'nci dönem Belediye Başkanı olarak görev yapan Oğuz Tekin'den 74 yıllık Pazar hakkında detaylı bilgi aldı

1941 yılından itibaren her Cumartesi günü, hayvancılıkta emek harcayan üreticiye ekonomik canlılık katan Havsa Hayvan pazarı 74 yıllık geçmişi ve günden güne kendi içinde dar gelen canlılığı ile dikkat çekiyor.
Küçük ve büyükbaş hayvan üreticisinin buluştuğu Pazar sadece bu kadar dar bir kalıp üzerine oturtulmamış.
Kars, Hatay, Konya ve Türkiye'nin birçok yerinden sabah erken saatlerden itibaren gelen tüccar, üretici ve yetiştirici işleyen bir düzenin içinde istediklerine ulaşabilme çabasının tam karşılığını alıyorlar.
Ticari bir yer olarak 74 yıldır kesintisiz bir şekilde yetiştiriciye kucak açan Havsa Hayvan Pazarında,
Trakya'nın meralarında yaşayan Küçük ve Büyükbaş hayvanların lezzetli etlerinin sergilendiği ızgaracıları görmek,
Ekonomik dayanışmanın sadece "HAYIR GÖR" seslerinden ibaret olmadığını ve pazarda ciddi bir ekonomik hareketlilik olduğunu işaret eden ayrıntılardan sadece bir tanesi.
Ulusal ve Uluslar arası iş yapan tanınmış et firmalarının cumartesi günleri ziyaret ettiği Havsa Hayvan Pazarı sabah saat 06.00 itibari ile işlemeye başlıyor.
Kırklareli'de sesleri,
sadece CAMBAZ diye isimlendirilen kişilerin kamyonları ile kendilerini alışveriş amaçlı ziyaret ettiğinde duyulan yetiştiriciler Havsa Hayvan Pazarında hedeflediklerine daha kolay ve güvenli bir şekilde ulaştıklarının altını çiziyorlar.
Bölgesel anlamda yayın hayatına 2015 yılı ile HALKIN SESİ olarak devam eden ÖNADIM MEDYA GRUBU Cumartesi günü Havsa'da
Hem 1941 yılından günümüze taşınan hayvan pazarını ziyaret etti,
hem yetiştiricilerle bir araya geldi,
hemde Beldenin 2'nci dönem Belediye Başkanı Oğuz Tekin ile 74 yıllık Pazar hakkında detaylı bilgi aldı
"Kırklarelili Yetiştiricinin 74 yıldır değişmeyen adresi Havsa. Çünkü… "
Kırklareli'nden yıllardır Havsa Pazarını ziyaret eden Yetiştirici ise, Kırklar TV Mikrofonlarına söyledikleri ile neden Havsa Hayvan Pazarının yıllardır ayakta kaldığının
Ve giderek büyüdüğünün örneklerini verdi.
Kırklarelili yetiştirici; "Kırklarelili Yetiştiricinin 74 yıldır değişmeyen adresi Havsa. Çünkü… Kırklarelili yetiştiriciler olarak, yıllardır imdadımıza Havsa Hayvan pazarı yetişmekte. Aradığımız her şeyi burada daha kolay bulabiliyoruz. Kurdukları sistem, Havsa Hayvan Pazarının neden bu kadar uzun süreli hizmet verdiğini gözler önüne seriyor. Hedeflediğimiz fiyata satışımızı yapıyoruz. Hedeflediğimiz fiyata hayvan bulabiliyoruz." Sözleri ile 74 yılını geride bırakan hayvan pazarı için olumlu düşüncelerini aktardılar.
Erkek Oğlakların Çiftinin 300 - 350 TL
6 - 7 Aylık Erkek Dana 2 bin TL
Kuzulu Koyun Çift 1200 TL
Gebe Koyun Çifti 1000 TL olarak el sıkışıldığı Havsa Hayvan pazarına girişte bir ücret uygulaması yok.
Bölgenin en büyük hayvan borsası
Havsa Hayvan Pazarından çıkarken ise kent dışından gelenlerle farklı tarifeler dikkat çekiyor. Ekonomik anlamda ayakta kalabilmek için uygulamaya konulan fiyatlar ise hem Pazar içinde net hareket etmeyi hemde ne isteğini bilmeyi beraberinde getiriyor.
Raporlu Kent dışına giden Küçükbaş Hayvanlardan 2,5 TL
Raporlu Kent dışına giden Büyükbaş Hayvanlardan 27,50 TL
Raporlu Kent içinde kalacak olan Küçükbaş hayvanlardan 0,50 TL
Raporlu Kent içinde kalacak olan Büyükbaş hayvanlardan 2,5 TL
Oğuz Tekin, "81 il ve Yüzlerce İlçeden Gelen Yetiştirici Cumartesi Günü Havsa'da buluşuyor"
Önadım Medya Grubu Haber Muhabirleri ile Cumartesi Günü Belediye Başkanlığı Makamında Bir araya gelen Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, "Bölgesel Haberciliğin bir numarası olan Önadım Gazetesi aracılığı ile tüm Trakyalı hayvan yetiştiricilerine selam ediyorum" diyerek sözlerine başladı.
Tekin, Kırklar TV Mikrofonlarına yaptığı açıklamasında, "1941 yılından günümüze Türkiye genelindeki hayvan yetiştiricilerini yakından ilgilendiren, Havsa Hayvan pazarı Trakya'nın beklide bölgemizin en büyük finansal etkileşim penceresi olarak hizmet vermeye devam etmekte. Bölgenin en büyük hayvan pazarı olsa bile Kars'tan Hatay'a, İzmir'den Ankara'ya kadar tüm illerden gelen yetiştirici burada ciddi bir ekonomik hareketlilik oluşturmakta. Sadece Pazar içinde değil, Havsa ve etrafındaki iller açısındanda önemli bir Pazar 74 yıldır burada kurumakta." Dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol