‘Göz Göz’e 3 puanı hediye ettik

Haftasonu İzmir Atatürk Stadı'na konuk olan Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Kırklarelispor, 20 Nisan Pazar günü eş zamanlı başlayan Süper Toto 2. Lig Beyaz Grup 31. Hafta mücadelesinde lideri kovalayan Göztepe'ye 3 puanı armağan etti. Maçın genelinde net pozisyonlar yakalayıp, direkten dönen topuyla, ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golüyle ilk maçtaki hezimeti tam unutturdu derken defansta yapılan bir hata ile topu kendi ağalarıyla buluşturdu. Güçlü rakibi karşısında maç boyunca defansında fazla açık vermeyen ve 1 puandan fazlasını almak için saldıran yeşil beyazlar, Ahmet Yakak ile defanstan topu uzaklaştırmak isterken iki adım yanındaki arkadaşına çarptırıp 3 puanı elleriyle Göz Göz'e hediye etti. Futboldaki "atamayana atarlar" deyimini kırıp yenemezse 1 puan çıkarmayı bilen yeşil beyazlar, 5 - 1'in rövanşında sahadan puan çıkarmak için iddialıydı. Zor maçtan 1 puandan fazlasını çıkarabilecek güçte olduğunu gösteren yeşil beyazlar kendi kalesine attığı şanssız gol ile maçtan boynu eğik ayrıldı.

İzmir Atatürk Stadı'nda kıyasıya mücadeleyle geçen maça çıkan ilk 11'lerde iki takımında eksikleri vardı. İşte sahada ve yedek kulübesinde yer alan isimler:
Göztepe: 15. Tolgahan Acar 4. Aytek Aşıkoğlu 5. Sabutay Alper Bayülken 6. Onur Bektaş 9. Şaban Yılmaz Genişyürek 11. Furkan Alakmak 18. Cihan Yılmaz 22. Volkan Altın 44. Osman Fırat 58. Ramazan Işık 69. Tuncay Kılıç.
Yedekler: 77. Egemen Gençalp 13. İsmail Can Üzüm 16. Berkay Öztuvan 20. Tolga Çavdar 33. Tunç Murat Behram 45. Fatih Yiğen 89. Hasan Ali Durtuluk
Teknik Sorumlu: Suat Kaya.
Kırklarelispor: 61. Olcay Çetinkaya 4. Kürşat Ergun Aydın 10. Yunus İçuz 20. Halil Çelik 34. Salim Kaya 77. Hasan Erdi Aslan 40. Berkan Ergene 45. Eren Açıkgöz 66. Enis Çeliksu 87. Ahmet Sağlam 88. Göksel Ergün
Yedekler: 35. Muhammet Şentürk 92. Devrim Kılıç 9. Savaş Esen 53. Doğan Çakır 11. Fatih Özer 59. Tahir Türker 55. Yücel Koca
Teknik Sorumlu: Bilgin Erdem.
Tribünler sessiz kaldı
Tribünlerin Göztepe'nin cezasından dolayı sessiz kaldığı maçta, orta hakem olarak İbrahim Bülbür, 1. yardımcı hakem Aydın Karsavuran, 2. yardımcı hakem Ahmet Karapınar ve dördüncü hakem Barış Bakıroğlu. Maçın gözleciliğini Muharrem Firuzbay yaparken, temsilciler ise Aybars Çelik ve Gökhan Özsavaş görev yaptı. Sarı kırmızılı ekip geçtiğimiz 4 sezonda aldığı saha kapatma cezasını bu sezon bir sezon içerisinde aldı. Taraftar olayları ve küfürlü tezahürat sebebiyle alınan cezalar nedeniyle, Kırklarelispor maçını da sadece kadınlar ve çocuklar izleyebildi. Sarı kırmızılı ekibi bayan taraftarları da yalnız bırakmadı ancak tribünlerde görmeye alıştığımız o ateşli taraftar yoktu. Taraftarın olmaması yeşil beyazlı ekibe yaradı. Sessiz kalan tribünlerde ev sahibi baskısını istediği gibi kuramayan Göztepe'ye karşı ilk dakikalarda atak denemeleriyle geçilirken daha sonra karşılıklı ataklarla güze bir mücadele sergilendi. İzmir'deki maçta deplasman korkusu olmadan maça yön verebilen Kırklarelispor şanssız bir anda topu kendi kalesine gönderince adeta 3 puanı kendi elleriyle ldieri kovalayan sarı kırmızılı ekibe verdi.
Mücadele göz göz'lerin santrasıyla başladı
Ev sahibi takımın santrasıyla başlayan maçta ilk dakikalarda iki takımda karşılık atak denemeleriyle başlarken, orta sahada kaptırılan toplar ilerleyen dakikalarda azaldı. Maça iyi başlayan Göztepe, hakem İsmail Bülbül'ün düdüğünden sonra ilk etkili atak yapan taraf oldu. Cihan'ın yaptığı ortada Kırklarelispor defansı topu kornere çeldi. Cihan'ın kullandığı kornerden gelen top kalecide kaldı. 11. dakikada Cihan'ın kullandığı kornerde Aytek topla buluştu. Aytek'in kafa vuruşunda top direğin üstünden auta gitti. Maç boyunca hava toplarında her fırsatta Kırklarelispor ceza sahasına gelerek gol arayan Aytek Aşıkoğlu ve Sabutay Alper Bayülken, zaman zaman hava toplarında yeşil beyazlı defansa zor anlar yaşattı. İlk dakikalarda rakip kaleye kanatlardan hücum eden sarı kırmızılar, Kırklarelispor'un top hakimiyetini sağlamasıyla birlikte ataklarını azalttı. Hücum eden rakibi orta sahada karşılayan Kırklarelispor, ilk 15 dakikanın sonunda maça ortak olmak adına pozisyonlar üretti. Paslarla orta sahadan hücum eden yeşil beyazlar kazandığı korner ile maçın en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Maçın 24. dakikasında Kürşat'ın sağ kanattan kullandığı kornerden gelen topa Yunus yükseldi. Yunus'un kafa vuruşu direkten döndü. Maçın en net pozisyonunda direkten dönen topu Göztepe defansı uzaklaştırdı. İlk yarım saat golsüz geçerken Onur Bektaş'ın 35 metreden yaptığı sert vuruşu kaleci Olcay kornere çeldi. Kanatlardan hücum eden rakibi karşısında orta sahada hazırlık pasları ile yüklenen yeşil beyazlar zaman zaman defansın arasına uzun toplarla gol bulmayı denedi ancak ofsayt ve fauller gol yollarını tıkadı. Hakem İsmail Bülbül'ün uyarılarıyla maçta sertlikler yaşanmazken, ilk yarının sonlarına yaklaşırken Göksel Ergün'ün defanstan çıkardığı topta Eren Açıkgöz 1'e 1 giderken orta sahayı geçtikten sonra yerde kaldı. 33. dakikada yerde kalan yeşil beyazlı futbolcu faul beklerken hakem devam kararı verdi. Kırklarelispor teknik direktörü Bilgin Erdem, hakem kararlarında çok sinirlendiği gözlenirken zaman zaman saha kenarına kadar gelip sert uyarılarda bulundu. Maç boyunca futbolcularını direktiflerle dikkatli olmaları konusunda uyaran Erdem, ilk yarıda kalesinde gol görmedi. 43. dakikada Furkan, Kırklarelispor ceza sahasında topa elle müdahale edince ilk sarı kart gören isim oldu. İlk yarıya ilave edilen 1 dakikalık uzatmanın sonucunda iki takımda soyunma odasına 0 - 0 beraberlikle gitti.
Kırklarelispor'un santrasıyla başlayan ikinci yarıda, gol arayan yeşil beyazlar Yunus ve Kürşat ile gol aradı. Yunus'un serbest vuruşunu uzaklaştıran Göztepe defansı ardından Kürşat'ın uzaktan etkili kullandığı serbest vuruşu Göztepe kalecisi kornere çeldi. Kale önünde seken top ile gole yaklaşan Kırklarelispor ardından, Eren'in ceza sahasında auta attığı şut ile heyecanlandı ancak gol bulamadı. Kırklarelispor ceza sahasını rakip toplara kapatan Göksel Ergün ve Ahmet Sağlam ile defansta açık vermeyen yeşil beyazlar, Kürşat'ın etkili şutlarıyla ve Eren'in koşularıyla gol aradı. Göztepe'de Suat Kaya'nın vazgeçemedi genç oyuncu Tuncay yerini Berkay'a bıraktıktan sonra 66. dakikada Aytek sarı kart gören isim oldu. Sarı kırmızılı ekipte Onur yerini Tolga'ya bıraktı. Art arda gelen değişiklikleri sonuncusunu yapan Göztepe'de Furkan yerini Tunç'a bıraktı. Tolga'nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına gelen topta Aytek kafayı vurdu. Ahmet Sağlam'ın önüne düşen topta, topu uzaklaştırmak için acele edip yanındaki takım arkadaşı Göksel Ergün'e topu nişanlayınca Göztepe'nin 80 dakika boyunca yapamadığını Ahmet Sağlam yaptı.  Durumu 1 - 0'a getiren Kırklarelispor, kendi kalesine attığı golle yenik duruma düştü. 86. dakikada Kırklarelispor'da Hasan ve Salim çıktı yerlerine Tahir ve Fatih oyuna girdi. 4 dakika uzatmada gol bulamayan yeşil beyazlar 35 puan ile 31. Haftada 11. sırada yer aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol