Girişimcilik hakkında bilinmeyenleri öğrendiler

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman eşliğindeki bayanların Cumartesi günkü adresi Merkez ilçeye bağlı Doğu Mahallesi oldu. Saat 21.30'da kadınlara yönelik KOSGEB konulu bilgilendirme toplantısı yapmak üzere Doğu Mahallesi kadınlarıyla buluşan Gülseren Yaman ve beraberindekiler, iş hayatına atılmak isteyen bayanları bilinçlendirdi.  Yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Yaman; "Burada sizlere Kırklareli KOSGEB Müdürümüz Tarık Altuntaş girişimcilik hakkında bilgiler verecek. Bizler vali yardımcılarımızın eşleri, Emniyet Müdürümüzün eşi ve bayan kurum müdürlerimizle birlikte, birçok yer geziyoruz. Sizlerin girişimcilik hakkında öğrenmek istediklerinizi cevaplamak adına buradayız. İş hayatında aktif rol oynamak, evinizin bütçesine bir şeyler katabilmek adına merak ettiğiniz her şeyi cevaplamak üzere buradayız" dedi.
"Devletimiz iş sahibi olmak isteyen herkese büyük kolaylıklar sağlıyor"
Gülseren Yaman, ardından sözü Kırklareli KOSGEB Müdürü Tarık Altuntaş'a devretti. Altuntaş, girişimcilik hakkında kadınların bilmek istediklerini, yanlışları ve doğruları anlatarak, dinlemeye gelenleri bilinçlendirdi. Altuntaş; "Devletimiz iş açmak isteyen tüm vatandaşlarımıza büyük destek sunuyor. Bu bağlamda sizden tek istediği, o işi gerçekten yapabileceğinize inandırmak. Öncelikle elinizde bir iş fikriniz olacak. Aşçılık yapacaksanız yemek yapmayı bileceksiniz, marangozluk yapacaksanız mobilya yapmayı bileceksiniz, kuaför açacaksanız saç keseceksiniz. Tüm bunları yaptığınızda KOSGEP olarak bizim her ay açtığımız 10 günlük bir kursumuz var. Ona katılıyorsunuz. Burada aldığınız eğitimin ardından sertifikanızı alıyorsunuz. Ondan sonra önünüzde hiçbir engel kalmıyor. İşletmenizi açtınız, yaptığınız tüm masrafları belgelendirerek getiriyorsunuz, bizde size %70'ini geri ödüyoruz. %30'u sizin cebinizden, %70'i devletten. Erkeklerde bu oran %60'a %40 olarak şekilleniyor" şeklinde ifade etti.
"Faturalarınızı saklayın"
KOSKEB desteği ile iş açacak olanlara, işletmenizi açtıktan sonra sabit gelirlerine ait faturaları saklamalarını isteyen Altuntaş; "Örneğin bütün işlemler tamamlandı, bizden destek aldınız ve işletmenizi açtınız. Bundan sonra elektrik, su, doğalgaz, telefon faturalarınızı saklayınız. Onları düzenli olarak bize getirdiğiniz takdirde biz onları ödemek adına da size her ay 1000 TL veriyoruz" dedi.
Karşılıklı soru cevapların ardından Gülseren Yaman'ın ikramı olan tatlılar yenildi. Yapılan sohbetlerin ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol