Gerçekleri konuşuyoruz

Vekillerin sürece dahil olmaları sonrasında; "Kasım ayı sonu" "Aralık ayının ilk haftası" "Aralık ayının son haftası" "4 Ocak" diye devamlı ertelenen, CHP'de Belediye Başkan adaylığı süreci için son tarih 14 Ocak… CHP'li vatandaşın ağır eleştirileri ile geçtiğimiz hafta sarsılan, Parti; Bu kez de kendi üyeleri tarafından yerden yere vuruldu

2013 yılını seçim yılı olarak ilan eden, aday adaylık ve adaylık süreçlerini içine alan 2013 yılına iddialı bir şekilde başlayan CHP, karasız günler geçiriyor.
Hem parti içinde yaşanan gelişmelerin dengesini koruyamadığından, hem de; Kırklareli halkının oyları ile kendilerini temsil hakkı tanıdığı vekillerin, halkın seçeceği adaylar arasına nifak sokmaları ve halkın tercihini hükümsüz bırakmaya çalışmaları, 2004 ve 2009 yıllarında çıktıkları zirveden, Kırklareli'nde seçim rehavetinde ki Belediyenin alt yapısal eksikliklerden dolayı yamalı ve yarım hizmetlerle dolu caddelerine inmiş durumda.

"Ceketimizi koysak kazanırız.", "Kırklareli'nde seçim olur ve CHP kazanır" "Önemli değil, 1 ay kala açıklarız. Nasıl olsa Kırklareli Kalemiz" gibi aşırı güven içerikli sözlerin söylendiği CHP kandında, zirveden inilip ayakların yere basılması ile gerçekler görülmeye başlandı. Şimdi herkes, "Kırklareli'nde AK Parti ve MHP zihniyeti ters ama böyle giderse, CHP de kaybedecek gibi görünüyor" cümlesinin etrafında toplanmış bir vaziyette.
Kırklareli Belediye Başkanlığı için ismi geçen aday adaylarının 2013 yılında adaylık sürecine dahil olan ve Lüleburgaz'da Turabi Kayan, Tansel Barış, Emin Halebak, Kırklareli'nde Cavit Çağlayan, Vecdi Gündoğdu, Kadir Gökçe, Ünal Başkur arasına resmen soğuk bir savaşı başlatan Milletvekilleri Turgut Dibek ile Mehmet Siyam Kesimoğlu CHP'yi, hem parti içinde hem de partinin dışında ciddi ayrılıkların ve gruplaşmaların olduğu bir çıkmaz sokağa sürüklemiş durumda.
Önadım Medya Grubu haber muhabirlerinin halkın yanında durarak ve CHP'nin aday adaylarının süreçte attığı adımları izleyerek yaptığımız, "Kırklareli'nde CHP gerçeği" ve "4 aday adayına da veto mu?" haberleri sonrasında bir Kısım CHP'li, Kırklareli'nde halen gündem olan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını dile getirirken, bir kesim CHP'li ise; GAZETETRAKYA isimli haber portalımızdaki haberlerimize,   "CHP ile ilgili yapılan haberleriniz ve tespitlerinizi yakından takip etmekteyim. Emekli bir öğretmenin. Ve yaklaşık olarak 40 yıldır Kırklareli'nde CHP DİYORUM. Ancak bu seçimde Minsolmaz ve Derya Bulut arasında gidip geliyorum. Nasıl ki aklımda CHP YOK ise. benim gibi binlerce kişi de olduğunu biliyorum. Tebrikler"diyerek süreç ile ne kadar iç içe olduğumuzu gözler önüne serdiler.
Halkın ve doğruların içinde yer alan her şeyi, objektif bir şekilde, daha önce yaptığımız haberlerin tamamlayıcısı olarak sunma hamlemiz hafta başı itibari ile elimizde ki ses kayıtlarının Kırklareli Kamuoyuna sunulması ile devam etti. KIRKLAR TV ve RADYO Kırklar gibi Önadım Medya Grubunda ki kardeş kuruluşlarında CHP'li üyeler L.G, M.A, R.Z gibi direkt olarak partinin içinden olan isimlerin söyledikleri Kırklareli Kamuoyuna bomba gibi düştü.
"CHP;  bir dönem daha milletvekili olayımda, Kırklareli adına tek bir soru önergesi vermesem de olur. Gibi zihniyette olan mevcut vekillerden kurtulmalı." "CHP, Kırklareli'nde dinozorlaşan siyasi anlayıştan kurtulmalı." "CHP'nin en son üniversiteli üyesi kim araştırım bir bakın." "Mevcut vekiller kendilerine rakip olacak kişileri ya partinden tasfiye ediyorlar ya da arkasına geçip başkanlığa yönelmesinin kavgasına tutuşuyorlar." "Parti içinde ciddi bir ayrılık var. Ve bunu bir araya getirecek bir isim henüz ortada yok." "Partinin Belediye Başkan adayının isminin belirlenememesinin tek nedeni sürece dahil olan vekiller." "CHP Kırklareli'nde kaybedebilir" gibi CHP içinde ki gerçeklerin yine CHP'li kurmaylar tarafından söylenmesi, yaptığımız gerçek haberciliğin ne kadar isabetli olduğunu gözler önüne serdi.
Yaptığımız doğru haberlerin,  Kırklareli kamuoyuna yön veren vizyonunun gereği olduğunu kanıtlayan Önadım Medya Grubu, 21 yıldır olduğu gibi 2014 yılında da Kırklareli halkı ile yürüyüşüne devam edecektir. CHP il yönetiminden ve üyelerinden  L.G, R.Z, M.A'nın konuşmaları iki gün içerisinde 1489 kez dinlenerek ayrı bir ayrıcalığımızı da gözler önüne sermiştir. KIRKLAR TV ve RADYO Kırklar da yayımlanan Kırklareli'nde CHP gerçeğini yansıtan  "Gerçekleri konuşalım mı?" ses kaydına ve videosuna gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz.
Söz konusu haberimizde geçen yorumların ses kaydı, görüntüsü arşivimizde bulunmaktadır.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. chp kaybeder.

  2. Ya çok telaşa gerek yok bence.Ne olursa olsun chp yine kazanacak.35 yıldır bu memlekette yaşıyosam AKP oylarını arttırsa da chp gene seçimi alır düşüncesindeyim.Kırklareli ilk defa kötü yönetilmiyor sonuçta.Yıllardır adamakıllı bi hizmet yok.

  3. kırklarelide chp kaybeder mi bilinmez ama sizin halkın nazarında kaybettiğiniz kesin

  4. Vekilde benimbelediye başkanı da benim.Hepsine yetişirim.Vaatte vermiyorum.Nasıl olsa Kırklareli halkı CHP den yana.

  5. bir yabancı gözüyle 09 Ocak 2014 Perşembe 11:42:30

    kırklarelide bir seçim havası yok nasıl olsa chp adayı kazanır uğraşmaya değmez deniliyor .halk kendilerini yönetecek illerinin yatırımları suyunuyolunu yaşamını düzenleyecek bir yönetimi seçecek.chp nasıl olsa garanti gözüyle baktığından mevcut belediye başkanı aday.yardımcısı adayil başkanı aday pastadan birazda ben yiyeyim havasında eğer mevcut başkan başarısızsa yardımcısıilbaşkanı ve kadrosu ile başarısız başarılı ise hep beraber başarılıdır projeleriniz varsa yönetim sizde niye uygulamadınız kendinize sakladınız ben sorarım.kadir gökçe için denendi olmaz diyorlar.eğer chp bu üç aday yıprandı ve gruplaştılar gruplar seçimde desdeklemiyebilirler olağan bir durum chp içinden .aydın karakoç gibi il meclisinde ve geçmşinde başarılıbayram sezer milli eğitim müdürlüğü yapmış erman ulusoy banka müdürlüğü yapmış kişiler değerlendirilebilirlerkırklarelinde avukatlardan başka iş kollarında kişi yokmu vekiller hep avukattan oluyor.yatırımcıiş çevrelerince tanınan.yöneticilik yapan aday çıkmıyormu iktidar partisinin vekili adı var kendi yok ç.kalede 4 vekil 4 ayrı iş kollarından gelme ve yaptıkları ile övünüyorlar ç.kalenin en ufak bir çıkarı için iktidarı ve muhalefet vekilleri beraber harete ediyor750 bin nufusu az olan illerde ünversite hastahanesi kurulmazken yeni nufusu öğrencilerle 100 bin olan ç.kalede ünversite hastahanesini iktidar muhalefet vekilleri sayesinde kuruldu. kırklarelinde halkın istekleri yokki vekilleri çalıştırıp isteklerini yaptırsınlar

  6. CHP'nin içinde ki çatlak seslerin olduğu 2013 yılının başından beri konuşulan fakat bir türlü kanıtlanamayan bir şeydi. karanlık yerlerde parti binalarında çeşitli evlerde devamlı sürtüşmelerin olduğunu halk olarak kulağımıza çalınıyordu. daha önce CHP hakkında yaptığınız haberleride takip ettim. ve bu son ses kaydı ile ve bu haberler bana göre Kırklareli'nin merak ettiği konuyu resmen Kırklareli Kamuoyuna sundunuz. tebrikler. bu büyük bir habercilik ve tamamen Kırklareli'nde CHP gerçeğini su yüzüne çıkartmaktır. Kırklareli'nde sıradanlaşan gazeteciliği yani; habere gidip herkesi memnun eden anlayıştan çıkartıp "AKILLI OLUN HALKINIZA HİZMET EDİN" diyen bir zihniyetle hareket ettiğiniz için de sizlere çok teşekkür ederim. mevcut ses kaydında bahsedilen okumuşlu ve üniversiteli CHP'li kesiminin içinde yer alan biri olarak bundan sonraki seceneğim tabiki Milletvekillerin olayın işine girmesi ile lekelenen ve ayrılıklarla kaybetmesi muhtemel gibi görünen CHP OLMAYACAKTR. bu haberi yapan haberciye ondan sorumlu yazı işleri müdürüne ve Öznur Tüzün hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Kırklareli'ni kasabalştıran bu zihniyetten kurtulması gerektiği hiç bu kadar kanıtlara dayandırılırak Kırklareli halkına sunulmamıştı. ve hiç bir seçim döneminde CHP'nin Kırklareli'nde 3'ncü parti olarak çıkacağı kesinleşmemişti. yapılan yorumlara bakıyorum hepsi gerçekleri görmesden gelen ve babadan kalma siyasi görüşü; "Kışın yağmur sonrası lağımların patladığı mühendislik harikesı evlerinden çıkarak içme suyunu mahalle çeşmesinden alındığı 2004 yılında verilen sözlerin halen tutulmadığı ve bunun üzerine 2004 yılında ki sözlerin 2014 yılında da aynen millete sunulmasını" dahi yok sayarak savunmak bana göre 2014 martının kamburu durumunda. ben emekli bir öğretmenin ve CHP'nin üyesiyim ve daha önceki dönemlerde üst mevkilerde de görevler yaptım. halende yakamda ATATÜRK rozeti dilimde onun sevdiği şarkılar... Kırklarelili olarak bazı gerçekleri görmemiz gerektiğini düşünüyorum. benim partimde halkın iradesi ile TBMM'e girimiş olan ve benim yetkilendirdiğim Milletvekillerinin halkın özgür iradesi ile sececeği adaya taraf olmalarının CHP tabanında bir izahı bulunmaktadır. mevcut başkanın belediyenin yıllık bütçesinin %80'lik bir bölümünü personel giderlerine ayırması ve yaşanan seçim döneminde kendisi tarafından olanları rahatlatması diğerlerini bölümünden alarak başka yerlere savurmasınında benim gözümde izahı yoktur. 2004 2009 ve 2009 2014 yıllarında görev yapmış olan mevcut beldiyenin içreaatlarına bakarsanız nedenli komik şeyler olduğunu görürsünüz zaten. amaç bir dönem daha o koltukta oturarak emekli olmaksa buna hakkın yok ve bu şekilde bir zihniyetinde orada olmasının bir izahı yok. tebrikler Önaadım ailesi tebrikler Öznur TÜZÜN.

  7. chp içinde ki çatlak seslerin ne zaman internete düşeceğini bekliyorduk. zaten bir tek internette dinlememiştik. tebrikler fark yaratıyorsunuz.

  8. yaşlı kurt Kadir gökçe'mi başkanlıktan emekli olmak isteyen cavit çağlayanmı yoksa ilkokul mezunu vecdi gündoğdumu aday olacak... aslında utanılması gereken bir konu. gelişen ve büyüyen Kırklareli'nin idaresini bunlarmı sağlayacak. yaşlı becereksiz ve cahil kim işaret edilirse edilsin bir ilk olacağı kesin. ama arada ünal başkur gibi bir değerlerin yok edilmeside son zamanlarda sıkça rastlanan bir durum olmaya başladı. bu millet TBMM'ye gönderdiği o dinazorları bu sürece dahil oldukları ve kaybetmenin nedeni oldukları için cezalandıracaktır..

  9. son genel seçimde bile (2011) chp 17329 akp 12534 oy almış arada 4795 oy farkı var son dönemde artan su sorunu chp nin kendi içindeki hizipleşme il başkanının adaylığı kadir gökçe gerçeği ve maalesef cavit çağlayan ın başarısızlığı akp hanesine yazıldı ayrıca son seçimde yani 2009 yerel seçiminde cavit çağlayana emanet oylar da gitti nedir emanet oy? en güçlü 2 rakipten birinin kazanmasına kesinlikle karşıysan ve senin adayının kazanma şansı yoksa gider düşmanın düşmanına oy verirsin. şimdi bu seçimde emanet oyların hepsi geri dönecek 4795 gibi bir rakam sizi fazla umutlandırmasın zira göründüğü kadar büyük değil neden derseniz kadınlar isyan ediyor suyun çamurlu olmasından akparti kırklareline yüzme havuzu bile yapıyor edirne - kırklareli duble yol olacak koca devlet hastanesi yapılıyor ve chp li arkadaşlar istemese de halk bunu görüyor şunu da unutmayın son yerel seçimlerde toki henüz inşaattı ve belediye tokinin yolunu bile yapmadı gidin görün her tarafı çukur yolun tokide oturanlara resmen ayrımcılık yapıyor belediye orada 456 konut var ve 3'le çarpsanız 1500 oy yapar doğru kırklareli de chp gerçeği var ama siz insanlara hizmet etmediniz ki hep mazeret ürettiniz oysa ülkede her imkan vardı projesi yapıldıktan sonra bir kuruş para harcamadan yapılabilecek o kadar iş var ki yap işlet devret diye bir şey duymadınız mı? kim kazanırsa kazansın şehrim için hayırlı olsun ama kırklareli chp nin jakoben ve şımarık şapka koysam odun koysam kazanırım mantığının bir dönemliğine de olsa yıkılması şart çünkü bu özgüven onları çalışmaktan üretmekten halk için dertli olmaktan alıkoyuyor iyi bir briç oyuncusu olmalarını sağlıyor sadece.

  10. BASİRETSİZLİK ! ŞENOL DEVRİM 09 Ocak 2014 Perşembe 12:50:10

    TANIYANLAR BİLİR BABADAN CHP TANDANSLI BİR AİLEYİZ BABAM YILLARCA MECLİS ÜYELİĞİ KIRKLARELİNDE YAPMIŞTIR ŞARTLAR GEREĞİ 30 YILDIR ISTANBULDAYI VE MALESEF ALTARNETİFSİZLİKTEN CHP'YE BULUNDUĞUM YERDE OY ATIYORUM BURADADA AYNI (BAKIRKÖY VE DİĞER İLÇELER) BELİRSİZLİK VAR ADAY ADAYLARINI BİRBİRLERİNE DÜŞMAN EDEN PARTİYİ YIPRATAN BÖYLE BİR SÜREÇ OLABİLİRMİ BU KADAR BASİRETSİZLİK OLURMU

  11. Sevgili öğretmenim.Atatürk rozetini sadece chp liler takar diye bir kural yok ama sağolsunlar o duruma getirdiler.Yıllardır Atatürk'ü kullanıp Kırklareline hiç birşey yapmadılar.Cumhuriyet tarihinden beri insanları birbirine düşürüp durdular.Yok irticacı yok hizbullahçı.Şu anda resmi kurumlarda o çok korktukları başörtülü insanlar çalışıyor onlardan başka bunu hazmedemeyen varmı?Yazık değilmi insanları yıllardır inancından dolayı okulundan işinden ettirdiler.

  12. Arkadaşlar chp de belirsizlik ve kırklarelinde ki hizmet gözler önündeakp deki son olaylar da alenen ortadayken neden mhp nin pırıl pırıl adayını konuşmuyorsunuz bence DERYA BULUT kırklarelinin tek adayıdır ve en hazır olanıdır desteğinizi bir seferliğine verin ve neler olacağını seyredin eminimki herşey çok güzel olacaktır

  13. chp nin adayları 10 Ocak 2014 Cuma 10:20:37

    kırklarelinde chp tekelleşmiş durumda partiyi kendi aile şirketine dönüştürdüler kimseye şans vermediler aradan sıyrılmaya ve bu durumu yıkmaya çalışan bir tek kadir gökçe başta vekil dibek cavit ünal vecdi birbirlerine düşmüş durumda partiyi paylaşamıyorlar aklı başında bir adam çıkarmadılar çünkü koltuk sevdalısı hepsi bu bencil tavırlar chpyi hezimete uğratabilir.

  14. Chp Kırklareli'de kabeder mi bilmeme ama bir defa daha "inadına chp" derse Kırklarelili o zaman eminim kendisi bir 5 yılını daha kaybeder.Orası kesin.

  15. chp içinde yaşananlar ile ilgili olarak öngörüde bulunduğunuz herşey doğru çıktı ve kırklareli dün açıklanan belediye başkanı adayı ile gerçeklerle yüzleşti.gerçekleri önceden görüp dile getirdiniz.zaman önadımı haklı çıkardı.şimdi kimsenin kalkıp laf etmeye yüzü olamaz herhalde.