Gemileri yakmadan önce

Kırklareli Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında MHP’li Meclis Üyesi Hasan Tepeli’nin, at arabası ile geçimini sağlayan Roman vatandaşları kastederek sarf ettiği sözler, Roman toplumunda tepki ile karşılanmış, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sayın Ayvaz Kartal, Sayın Zafer Süpürgeci ve Sayın “Mr. Raci” Önadım Medya Grubu’nu ziyaret ederek, Roman toplumunun Sayın Hasan Tepeli’nin Meclis toplantısında sarf ettiği sözlerle küçük düşürüldüğünü ifade ederek duruma tepkilerini dile getirmişlerdi. Söz konusu olaya ilişkin Meclis Üyesi Sayın Hasan Tepeli’nin adını deşifre etmeden yaptığımız haberde, Roman toplumunun bu üç temsilcisinin görüşlerine yer vererek kamuoyunun bilgisine sunmuştuk. Önadım Medya Grubu’nun sosyal medya hesaplarından da paylaşımı yapılan haber üzerine Meclis Üyesi Sayın Hasan Tepeli, önce Önadım Medya Grubu’na yazılı bir mesaj göndererek kendi görüşlerinin de dile getirilmesini istemiş, ancak bunu yaparken Önadım Medya Grubu’nu Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli yerel basınını ile muhatap etmeye çalışmış, söz konusu toplantının video kayıtlarının bu iki kurumda olduğunu, buradan alabileceğimizi tarafımıza bildirmiştir. Sayın Tepeli’nin Önadım Medya Grubu’nu konu ile doğrudan ilgisi bulunmamasına karşın bu iki kurum ile muhatap etmeye çalışmasına bir anlam verememekle birlikte, kendisi kurumumuzu aradığında Sayın Öznur Tüzün ile bizzat görüşmüş bu görüşmede tarafına söz konusu toplantının kayıtlarının Önadım Medya Grubu muhabirleri tarafından yapılmış kaydının elimizde bulunduğu bildirilmiştir. Buna karşın sosyal medya üzerinden yaptığımız haber ve çeşitli paylaşımların altına Önadım Medya Grubu ve bünyesindeki gazetelerin yanlı haber yaptığı, “gerçekleri” Kırklareli kamuoyundan saklamaya çalıştığı gibi taraf olmadığımız bir haberde kurumumuzu taraf göstermeye çalışmış, haberde adını da ilkelerimiz gereği deşifre etmememize, konunun üçüncü tarafı olmamıza karşın kendi kendine deşifre etmiş, ardından hedef gösterildiğini söylemiş, asıl ilgili kesim ile ilgilenmek yerine kurumumuz ile adeta savaşmayı uygun görmüştür. Her defasında yaptığı basın açıklamasını yayınlamadığımız, başka kurumların ise anında yayınladığını söyleyerek kurumumuzu muhatap etme çabalarına karşın haberlerimizin altına yaptığı yorumların altına Önadım Medya Grubu’nun sosyal paylaşım hesaplarından olan facebook üzerindeki “Gazetetrakya” hesabından söz konusu videolara ilişkin CD’yi yazılı talebi ile kurumumuza iletmesi halinde derhal yayınlayacağımızı bildirdik. Buna rağmen bu yanıtımızı hesabını da “etiketleyerek” iletmemize karşın ısrarla görmezden gelmiş, son olarak 24 Temmuz 2014 günü kendi hesabından yaptığı açıklama ile kurumumuzu karalama kampanyasında yeni bir çığır açmıştır. Kurumumuzu muhatap almayacağını belirtmesine rağmen açıklaması üzerine yanıt verdiğimiz Tepeli, yeni bir açıklama gereği daha hissederek hakaretlerine sosyal medya üzerinden devam etmiştir.

Son yazısında Kırklareli Belediyesi ile kurumumuzu karşı karşıya getirme çabasını da açıkça dile getiren Tepeli, kurumumuzun “ciddiye alınmamasını” da takipçilerinden istemiştir.

Bu güne kadar bahsettiği Belediye Meclis Toplantısının kayıtlarının olduğu CD’yi tarafımıza yazılı talebi ile iletmek yerine, konuyu uzatmayı ve başka taraflara çekmeyi tercih eden Belediye Meclis Üyesi Sayın Hasan Tepeli’nin ses kayıtlarını bu nedenlerle yayınlama gereğini artık hissetmiş bulunuyoruz. Söz konusu ses kayıtlarına www.kirklartv.com’dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca  www.radyokirklar.com web sitesinden Sayın Tepeli’nin Belediye Meclisinde yaptığı konuşmayı saat başı dinleyebilirsiniz.

Takdiri Kırklareli kamuoyuna bırakıyoruz.(Ö.T.)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol