Geleceğin yıldızı Taekwondocuların kuşak imtihanı

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo takımı ve Kırklareli Spor Taekwondo Takımı öğrencilerinin Cumartesi günü Türkiye Taekwondo Federasyonu 2014 Eylül ayı GIP Sınavı çerçevesinde Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda heyecanı görülmeye değerdi. Kırklareli Spor Taekwondo Takımı Antrenörü Yaşar Cihangir, Kırklareli Taekwondo İl Temsilcisi Şadi Uysal ve Gençlik Hizmetleri Taekwondo Takımı Antrenörü Gamze Uysal, öğrencilerini fazlasıyla terlettiler

Cumartesi günü saat 14.00'da Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda kuşak sınavı için bir araya gelen Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gelen teakwondo öğrencileri, kuşak sınavında ter döktüler. 5-18 yaş arası 110 civarı öğrencinin katıldığı Türkiye Taekwondo Federasyonu 2014 Eylül ayı GIP Sınavı'nda Kırklareli Spor Taekwondo Takımı Antrenörü Yaşar Cihangir, Kırklareli Taekwondo İl Temsilcisi Şadi Uysal ve Gençlik Hizmetleri Taekwondo Takımı Antrenörü Gamze Uysal yer aldı. Kuşak sınavında tek tek hocalarının karşısına çıkan öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunuyordu. Çocuklarını yalnız bırakmayan aileler, pür dikkat performansları izlediler. Kırklareli Teakwondo İl Temsilcisi Şadi Uysal, çocukların spora olan düşkünlüklerinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.
"Taekwondo emek isteyen bir spor"
Teakwondo İl Temsilcisi Şadi Uysal, taekwondonun diğer sporlara nazaran her aşamada büyük emek harcanması gereken bir spor dalı olduğunu vurgulayarak; "Burada gelen tüm sporcu adayları hayatlarının her anında taekwondoya zaman ayırmak zorundalar. Çünkü diğer sporlar gibi belli dönemlerde çalışmalar yapılarak devam ettirilecek bir spor değil taekwondo. Her fırsatta, her dönemde çalışılması gereken bir spor dalı. Dolayısıyla başlamadan önce birkaç kez düşünülmesi gerekiyor. Buraya gelen tüm çocuklarımız bu spora gönül veren ve emeklerinin karşılığını ilerleyen dönemlerde alacak çocuklardır" diye ifade etti.
"Bugün özel bir turnuvaya katılacağız"
Uysal'ın ardından sözü devralan Kırklareli Spor Taekwondo Antrenörü Yaşar Cihangir, çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayarak, "Bugün burada çocuklarımızın kuşak heyecanını paylaşmaya ve onların ne aşamada olduklarını görmek için toplandık. Burada emeklerimizin karşılıksız kalmadığını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Kırklareli Spor Taekwondo olarak bugün Çanakkale'de düzenlenecek özel bir turnuvaya katılacağız. Burada 17 takım ile birlikte mücadele edeceğiz. İnşallah Kırklarelimize yeni yeni başarılar getirmeye devam edeceğiz" diye ifade etti.
“Bu manzara bizi fazlasıyla mutlu ediyor”
Gençlik Hizmetleri Taekwondo Takım Antrenörü Gamze Uysal ise, verdikleri emekler sonunda karşılaştıkları bu manzadan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Yetiştirdiğimiz her öğrencinin, emeğinin karşılığını alması ve burada gözlerinin içi parlayarak taekwondoda ilerleyebilmek adına büyük çaba sarf etmeleri bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Bizim için önemli olan, çocuklarımızın daha iyi noktalara, düzgün birer birey olarak gelmelerini sağlamak. Bu bağlamda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol