Gaziler Günü, Kırklareli'nde törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Kırklareli'de Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Törende Kırklareli Tüm Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Uzun, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

 

Kırklareli'nde Gaziler Günü, 19 Eylül 2014 Cuma günü saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.
Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden Gaziler Günü Çelenk Sunma Töreninde, Kırklareli Tüm Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Tank Yüzbaşı Berhan Yavuz'un, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu.
Yüzbaşı Yavuz, yaptığı konuşmasında, "İçinde hatıra ve tarih yüklü olan 19 Eylül Gaziler Günümüz, milletimizin istiklali ve tarihle bütünleşmiş olan kahraman gazilerimize kutlu olsun. Birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri sevgili gazilerimiz, gazilik Türk vatanseverliğinin ve Türk kahramanlığının en yüksek mertebelerindendir. Sizler de bu mertebeye erişmiş şanlı kahramanlarsınız. Gücünü bağrından çıktığı yüce Türk milletinden alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin her ferdi emanetimiz olan değerlere sahip çıkarak gerektiğinde aynın sizlerin yaptığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sonsuza dek yaşaması için içtikleri andın gereği olarak canlarını esirgemeden feda etmeye hazırdır.
Ülkemizi savunma konusunda gösterdiğiniz kahramanlık destanı ile tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimleriniz hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecektir" dedi.
Vilayet Meydanı'ndaki törenlere, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Belediye Başkan V. Tahsin Gençay, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, Kırklareli Tüm Gaziler Dayanışma Derneği ile Kırklareli Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Mustafa Yaman, törene katılan öğrenciler ve protokol üyelerinin, gazi ve şehit ailelerine karanfil vermesiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol