Galatasaray, Bayer Leverkusen, Kırklarelispor; Tahminim odur ki; Bu 3 takımdan bir tanesi küme düşecek

Uzun süren aranın son ermesiyle birlikte 31 Ağustos 2014 itibariyle istedikleri takımları izlemeye başlayan futbolseverler, takımların tatil döneminde yaptıkları hazırlıkların, meyvelerini vermesini bekleyerek, her hafta kendilerine yakın hissettikleri takımın maçlarını izlemeye devam ediyorlar. Bunlardan 3 tanesi, yani Galatasaray, Bayer Leverkusen ve Kırklarelispor, taraftarlarını üzerek ligde kötü görüntüler sergiliyorlar.
İzlenimlerim ve tahminlerim doğrultusunda söylüyorum, ligler sona erdiğinde bu 3 takımdan biri düşecek…
170 milyon EURO'luk DEV!
1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulüp, futbol branşında 19 kez Lig şampiyonu olmuş, 15 kez Türkiye Kupası ve 13 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupası'nı kazanmıştır. Bu sezon yapılan transferler ile birlikte büyük umutlarla 2014-2015 sezona başlayan sarı kırmızılı ekip, ligde istediğini bulamadı. Teknik Direktörlük görevine Cesare Prandelli'nin getirilmesinin ardından farklı bir sezon geçireceğini hayal eden 175 Milyon EURO'luk DEV takım, ligde oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak topladığı 7 puan ile 5. sırada yer aldı. On milyonlarca taraftarının umduğu gibi bir sezon başlangıcı yapamayan Galatasaray'ın, toparlanıp toparlanamayacağı merak konusu oldu.
Leverkusen'de işler iyi
gitmiyor!
Değeri 170 milyon EURO'dan fazla olduğu ifade edilen Bayer Leverkusen, ligde istediğini bulamıyor.
1904 yılında ünlü ilaç firması Bayer tarafından kurulan kulüp, Avrupa kupalarındaki ilk başarısı 1987-1988 sezonunda İspanyol ekibi Espanyol karşısında UEFA Kupası'nı almıştır. Bunun dışındaki bir diğer Avrupa kupası başarısı ise 2001-2002 sezonunda sürpriz bir şekilde Şampiyonlar Ligi finaline çıkmasıdır.
Ancak finalde Real Madrid'e karşı alınan 2-1'lik skorla kupayı ellerinden kaçırmışlardır. Ligde 5 şampiyonluğu bulunan Almanya'nın köklü ekibi, bu sezon 6 maçta topladığı 11 puan ile ligde 3. sırada yer alıyor. Son maçında berabere kalarak ligde liderlik koltuğunda oturan Bayern München ile arasındaki puan farkı 3'e çıkan ekibin, ilerleyen haftalarda neler yapacağı merak konusu.
Büyük emek harcanan kulüp, Kırklarelispor
2009 yılında yeni kurulan yönetim ile birlikte çok iyi bir çıkış yakalayan ve profesyonel anlamda Trakya'nın tek takımı olma unvanını elinde bulunduran Kırklarelispor, bu sezon yapılan transferler, destekler ve alt yapıya yapılan takviyelerle birlikte, ligdeki rakiplerinden çok daha iyi bir noktaya geldiğini herkese göstermiş, özellikle Okan Derici, Hasan Türk, Emrah Ekmekçi, Gökhan Demir, Onur Garip, Samet Kumbaşı gibi transferler ile 3.600.000 EURO değere ulaşan yeşil beyazlı ekip, ligde gümbür gümbür mücadele edeceğinin sinyallerini vermişti. Genç yönetimin Kırklarelispor aşkı ile kurdukları kadro, 2014-2015 sezonunda oynadığı 6 maçta, 3 beraberlik 3 mağlubiyet alarak sadece 3 puan toplayabildi ve 17. sıraya geriledi. Bu durum taraftar başta olmak üzere herkesi üzerken, her bir futbolcusuna ortalama 100 bin TL para ödeyen ve 2. ligde mücadele eden yeşil beyazlı ekibin, bu durumda nereye kadar devam edeceği merak konusu oldu. (Burak Çama)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. 39-yeşil-beyaz..... 03 Ekim 2014 Cuma 16:19:47

    OLCAY-GÖKSEL-SALİM-ONUR....hemen gönderilmeli.