GÜRŞAN DEVRİ

Adalet ve Kalkınma İktidarının 2.690 Katrilyon TL Değerindeki Kırklareli’ne yatırımının % 68’i Gürşan döneminde


AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Vekilliğe başladığı ilk günkü heyecan ve isteği ile Kırklareli’nin onlarca yerleşim yerine ziyaretlerine, müjdeler vererek devam ediyor. Gürşan, halktan takdiri ise, “Diğer vekillerimiz nerede. Biz TBMM’ye 3 temsilci gönderdik. 1 tanesi devamlı aramızda.” Cümlesi ile almış durumda. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı önce insan ve önce hayat denilerek Kırklarelili ile buluşturulan hizmet ve yatırım verililerinin toplam tutarı bu 12 yıllık süreçte 2.690 katrilyon TL. Dudak uçuklatan bu rakamda 2011 sonrasının bölümü, (ŞENOL GÜRŞAN HAZİRAN 2011 GENEL SEÇİMLERİNDE MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ) toplamın  % 68’ini oluşturmakta

20 Trilyon TL’yi aşmış durumda.
Bu yatırımların ve hizmetler bütünün doğru ve yerinde yapılması açısından hassas bir görevi bulunan AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan 2011 yılından günümüze sürdürdüğü aktif Halkın Vekilliği görevine devam etmekte.
Kırklareli’de büyük yatırımların olduğu dönem, Şenol Gürşan’ın Vekilliği dönemi ile aynı tarihleri kapsamakta
2013 yılı itibari ile Kırklareli Merkez, merkez ilçeye bağlı olan ilçeler ve bu ilçelere bağlı köy ve Beldelere yaptığı, yerel ve ulusal basında yer alan 248 ziyareti ile, ne kadar aktif ve gelecek vaat eden bir siyasi isim olduğunu gözler önüne seren AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, 2014 itibari ile, “Önce insan” parolalı hizmet anlayışı ile hareket eden siyasi odağın önemli bir parçası olduğunu, hem söylediği hemde yaptıkları ile gözler önüne seriyor.
Kırklareli genelinde aktif bir Vekillik yılının başlangıcını yapan Gürşan, Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimler süreçleri sonrasında tatil yapmayan ender Milletvekilleri’nden biri aynı zamanda.
Kırklareli’ne yapılan 2.690 katrilyon TL değerindeki yatırımları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son Kırklareli ziyaretinde açıklamıştı.
% 68’i AK Parti Kırklareli
Milletvekili Şenol Gürşan
döneminde yapılan hizmet ve yatırımların anlatıldığı
O KONUŞMA
Toplamda 1,85 Bin TL
Günlük Yatırım Aldık. Gürşan Dönemindeki yatırımlar ise 2,29 Bin TL 24 saatlik zaman dilimi için hayata geçirildi
"Tarımda yaklaşık 1 katrilyon yatırım yaptık. Çünkü burası peynirin memleketi. Ulaştırma ve haberleşmede 627 trilyon yatırım yaptık. Eğitimde 120 trilyon yatırım yaptık. Enerjide 656 trilyon yatırım yaptık. Orman ve su işlerinde 167 trilyon yatırım yaptık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olarak 165 trilyon yatırım yaptık. Sağlıkta şu ana kadar 75 trilyon, yeni yatırımlarla bu 150 - 200 artık devam edecek. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha fazlasını yapacağız. Eğitimde Kırklareli'de tam 1139 yeni derslik inşa ettik. Öğrencilerimiz ferah ve modern sınıflarda, hedefimiz artık 30 öğrencili sınıflar... Bunu yapıyoruz. Okullarımıza yaklaşık 6 bin bilgisayar gönderdik. 215 okula internet bağlantısı sağladık. İnternet bağlantısını niye yaptık? Çocuklarımız dünya ile iletişime girsin.
196 bilişim teknolojisi sınıfı kurduk. Fatih Projesi kapsamında ilk etapta 410 sınıfta etkileşimli tahtaları yerleştirdik. Tablet bilgisayarlarımızı dağıtmaya başladık. Kırklareli'deki ihtiyaç sahibi 2 bin 508 öğrencimize aileleri üzerinden düzenli nakit eğitim yardımı yaptık, yapıyoruz. Kırklereli'de 2007'de üniversite kurduklarını bugün, 8 fakülte, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü bulunan Kırklareli Üniversitesinin kısa zamanda 19 bin öğrenciye ulaştığını ifade eden Erdoğan, "Yüksek öğrenim gençliğine aktardığımız rakam, ne biliyor musunuz, burs ve kredi olarak? 45 trilyon aktardık onlara. Kardeşlerim, bu Kırklareli'de 45 trilyon, ayrıca öğrenciler vasıtasıyla giren paradır. Yüksek öğrenimdeki yurt yatak kapasitesini 464'ten bin 758'e çıkardık. Artık, büyüyen gelişen bir Kırklareli Üniversitesi var. Şimdi 2 yeni yurt daha yapıyoruz. Birisi Babaeski'de, birisi de Lüleburgaz'da. Bunların inşaatına da başladık. Biz geldiğimizde burada ne kadar bölünmüş yol vardı, biliyor musunuz? 77 kilometre. Biz buna 130 kilometre ilave ettik. 77 kilometreyi 79 senede yaptılar, biz 10 senede 130 kilometre ilave ettik, şu anda 207 kilometre bölünmüş yolu var Kırkaleri'nin.
Halkalı-Kapıkule arasında planladığımız yeni demiryolumuzun etüt proje ve mühendislik çalışmalarını tamamladık, inşallah en kısa sürede bu projeyi de hayata geçiyoruz. Bu demiryolu hattıyla batıda Kapıkule'de başlayan güzergah, doğu yönüne doğru, İstanbul-Ankara-Sivas-Erzurum-Kars üzerinden Tiflis'e ve oradan demiryolu ile Bakü'ye ulaşacak. İğneada Beğendik Köyü Balıkçı Barınağı'na, 1995 yılında başlanmıştı. Biz buna 21,5 trilyon maliyetle bu barınağı tekrar ele alıp, projelendirdik.
İnşallah bu yıl tamamlayıp hizmete sunacağız, Tarımda, hayvancılıkta çiftçilerimize çok ciddi destekler sağladık. Mazot desteğini artırdık. Prim desteklerini, hayvancılık, tohum ve fidan, tarımsal sigorta, toprak analizi, kırsal kalkınma ve daha bir çok destek ile üretimi teşvik ettik. Kardeşlerim! 2002 yılında Kırklareli'ne verilen prim desteği neydi biliyor musunuz? 6 trilyon. Biz 2013 yılında, 59 trilyon verdik. 6 trilyon nerede, 59 trilyon nerede? Hayvancılık desteği neydi biliyor musunuz? 2 trilyon. 2013 yılında biz 63 trilyon verdik. 2 trilyona bak, 63'e bak. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımlar kat be kat arttı. 2006'da doğal gazla Kırklarelili'yi tanıştırdık. Niye? Dertliyiz. Biz bu millete sevdalıyız. Bunları yapacağız. Eşi vefat etmiş, hiçbir sosyal güvencesi olmayan bin 615 Kırklarelili hanım kardeşlerimize 2 ayda bir 500 lira ödüyoruz. Bunları biz yapıyoruz”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol