Eskişehir Neydi, Ne Oldu Kırklareli'de de Olacak

"Eğitim, Kültür ve Sanat kenti Kırklareli. Kulağa çok hoş geliyor." Diyerek hayata geçirilmek istenilen kent vizyonu hamlesinin hedefi TAM 12'den vuracağını belirten Sıcak, mevcut sorunların ortan kaldırılması ile daha hızlı bir gelişme yaşanacağını ifade etti 

Kırklareli Kütüphane Müdürü Hilal Sıcak, Kırklareli'nin sıcak gündemi olarak öne çıkan Kent Vizyonu ile alakalı olarak ÖNADIM MEDYA GRUBU haber muhabirleri ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
"Doğru bir adım." Gibi siyasi partiler ve yerel yönetimlerin Kent vizyonu hamlesinin doğru bir girişim olduğunu ifadelerine taşıyan Sıcak, atılan temellerin Kırklareli'ni geleceğe taşıyacağını ümit ettiklerini ifadelerine taşıdı.
Kırklareli Kütüphanesi müdürü Hilal Sıcak, Türkiye'deki eğitim, sanat, Kültür gibi etkenlerle kent kimlikleri sağlama alınan yerleri işaret ederek, "Başka bir şey yok ki Kırklareli'nde başka ne yapacaksınız yani üniversitenin gelmesi Eskişehir'i eskiden bu kadar duymuyorduk. Ne oldu Eskişehir'i güzelleştirdi şimdi buradan turlar gidiyor Eskişehir'i görmeye yani neden Kırklareli'ne de bir şey yapılmasın niye olmasın Kırklareli'nin doğal güzellikleri var." Dedi.
"İnsanları kültürlü, insanları düzgün başka ne yapılabilir sanayi kenti olamıyoruz bir türlü işte görüyorsunuz uzak kalıyor, sapa kalıyor diyorlar. Olamadık bir türlü. Birazcık köy halinden çıkması gerekir. Görünüşte önemli biraz köy gibi duruyor. Dışardan gelen öyle görüyor. Tamam, eski gidip gelenler çok seviyorlar ama şehirde bir düzen yok." Cümleleri ile oluşturulmak istenilen kent vizyonunun belirlenmesinde önemli bir pay sahibi olan etkenlere dikkat çeken Sıcak kamusal hayatın etrafındaki sıkıntıların temizlenmesi ile her şeyin daha kolay gerçekleşeceğini belirtti.
Sıcak açıklamasının son bölümünde, "Bir trafik düzeni yok, binalarda bu tür şey yok yani çok düzensiz duruyor. Şimdi yeni binalar yapılıyor bitişik nizam 5 kat kaldırım yok, sokaklar daracık baktığın zaman gece kondu gibi ama yeni yapılıyor bunlar şimdi bu binalar kaç sene kalacak bu şekilde neden apartmanların altında garaj yok neden araba mezarlığına döndü bu şehir her yer araba yayalara yer yok, arabalara da yer yok yani bir düzensizlik var. Bu şehir planlamasından mı ileri geliyordur onu bilemiyorum o benim farklı bir boyutta benim işimle ilgili bir konu değil ama bir düzensizlik var, plansızlık var. Önemli sorunların ortadan kaldırılması lazım."cümleleri ile sorun ve sıkıntıların en büyüğünün trafik ve park sorunu olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol