Erikler Köyü iki ilki bir arada yaşadı

Erikler Köyü, tarihinde ilk kez oyun parkına kavuştu. İl Genel Meclis Üyeleri Hazel Yolgiden ve Nihat Sağlam'ın girişimleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hibe ettiği iki oyun parkından biri Erikler Köyü İlkokulu bahçesine monte edildi.
Parkın montajının yapıldığı günün akşamının Kadir Gecesi olması nedeniyle de köyde ilk kez Muhtar Tayyar Akgül ve köy halkının destekleri ile iftar yemeği verildi.

Erikler Köyü ve Yündalan Köyleri, Kırklareli İl Genel Meclisi'nin AK Partili Üyeleri Hazel Yolgiden ve Grup Başkanı Nihat Sağlam'ın girişimleri ile çocuk oyun parklarına kavuşuyor. Önceki gün ilk olarak Erikler Köyü'nde bir bölümü yapılan oyun parkı Erikler Köyü için iki ilki peş peşe yaşattı. Köy ilk kez bir çocuk oyun parkı grubuna kavuşan Erikler Köyü akşamda ilk toplu iftar yemeğinde bir araya geldi.
Çocuk oyun parkının yapımı ve iftar yemeği nedeniyle AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Hazel Yolgiden ve İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam köyde idi.
Çocuk oyun parkına ilişkin düşüncelerini dile getiren AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Hazel Yolgiden, herkesin Kadir Gecesini kutlayarak, İl Genel Meclis üyesi seçildikten sonra köylere hizmet götürmenin arayışı içine girdiklerini bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hibesi ile biri Erikler Köyü'ne diğeri ise Yündalan Köyü'ne olmak üzere iki adet çocuk oyun grubunu Kırklareli'ne kazandırdıklarını ifade etti. Yolgiden, "Amacımız buradaki çocuklarımızı sevindirmek. Muhtarımıza da bu vesile ile teşekkür ediyoruz. Oda köyünde ilk defa iftar veriyormuş. Hayırlısı olsun diyelim" dedi.
İl Genel Meclis Üyesi Nihat Sağlam ise Erikler Köyü'nün ilkokulunun halen faal durumda olan köy okullarından olduğunu ifade ederek, "Onun için ne yapabiliriz dedik ve sağolsun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki yetkililer de bize böyle bir çocuk parkı sözü vermişlerdi. Bir tanesini Erikler Köyü'ne diğerini ise Yündalan Köyü'ne kuruyorlar. Bunun tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bizlere hediye edildi. Böyle bir hizmette bulunduğumuz için bizde mutluyuz. Bu vesile ile bende herkesin Kadir Gecesinin hayırlara verile olmasını diliyorum" diye konuştu.
Birlikte yapılan ilk iftar oldu
Erikler Köyü Muhtarı Tayyar Akgül de, konuklarına köylerine olan desteklerinden ötürü teşekkür etti. Akgül, "Her şeyden önce Hazel Hanım'a ve Nihat Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bu parkın burada kurulmasında çok büyük emekleri var. İftar programımıza da katıldıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Köyde bir ilki gerçekleştirdik. Daha önce burada hiç iftar olmamış bu ilk oldu. İftarı 400 kişilik hazırladık. İftarı muhtarlık olarak değil de köydeki arkadaşlar olarak toplanarak yaptık. Kadir Gecesi'nde böyle bir şeyin güzel olacağını düşündük" şeklinde konuştu.
Erikler Köyü İlkokulu bahçesinde kurulan çocuk oyun parkının incelenmesinin ardından iftar yemeğine geçildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol