Emniyet'ten park sorununa sabit duba çözümü

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ve asayiş ekipleri günlerdir park sorunu ile ilgili üst düzey bir çalışma ile mücadele etmeye çalışıyor. Her hatalı park anons geçilerek gerekli işlem yapılıyor.

Bazı yerlerde ise ekipler işlerini kolaylaştırmak için sabit duba çalışması yapılıyor. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gerekli görülen yerlere, araçların park etmesini önlemek amacıyla sabit duba yerleştirme işlemi gerçekleştiriyor.
Son günlerde çok fazlalaşan ve bazı noktalarda trafiği kilitlenme noktasına getiren hatalı parklar yüzünden birçok vatandaş trafikte mağdur oluyor. Trafiğin kilitlenmesi bazı durumlarda zor anlar da yaşatabiliyor. Trafiğin arkasında takılı kalan ambulans ve itfaiye gibi araçlar olay yerine ve hastaneye sıkışıklık yüzünden geç kalabiliyor. Zaten çoğu caddenin tek şeridi park edilmiş araçlar yüzünden kapalı olduğundan diğer bir aracın 2. sıra parkı geniş bir aracın geçmesini imkansız kıldığından bu araçlar trafikte takılı kalıyor. Yolun dar olması sebebiyle manevra yapamayan ambulans ve itfaiye gibi araçlar zor anlar yaşıyor.
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ise bu durumun önüne geçmek için sürekli çalışma yapıyor. Gelen her ihbarı değerlendirerek en yakın sürede müdahale eden ekipler son dönemde olağandışı bir gayret ile park sorununu kökünden çözmeye çalışıyor. Trafikten sorumlu olmayan ekiplerin dahi katıldığı çalışmalar ile park sorunu çözülüyor.
Ekiplerin işini kolaylaştırmak için bulunan çözüm ise sabit duba. Park yasağı olduğu halde bazı sorumsuz vatandaşlarca otoparka çevrilen noktalara emniyet ekiplerince sabit duba çakılıyor.
Sabit duba çakılan noktalarda her hangi bir sorun yaşanmaması için bekleyen ekipler çalışmaların doğru yürütülmesi için elinden geleni yapıyor. Yapılan çalışmalara Emniyet'te görev yapan müdürler ve komiserler de gerekli lojistik ve stratejik desteği veriyor.
Bazı noktalarda ise sorumsuz vatandaşlar trafik ve insan güvenliğini hiçe sayarak yine de hatalı ve çift sıra araç parkına devam ediyor. Tespit edilen ve ekiplere anons geçilen noktalara anında müdahale edilerek sorun çözülüyor.
Emniyet'in çalışmaları son sürat devam ediyor. Bazı noktalara sabit duba ile çözüm bulan yetkililer, kalan noktalarda ise çalışmalarını ara vermeden devam ettiriyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol