Emlakçılara meslek kursu

Kırklareli Emlak Müşavirleri Derneği (KEMDER) Başkanı Ümit İkizlerli, mesleki eğitim programı çerçevesinde üyelere 1 günlük kurs düzenleyerek usta öğretici niteliğinde emlakçılık belgesi verileceğini söyledi.
Başkan İkizlerli yaptığı yazılı açıklamada, yeni çıkacak yasayla tek tip ve usta öğretici niteliğinde emlakçılık belgesi istenileceğine dikkat çekerek, şunları söyledi; "Bütün üyelerimize yönelik olarak, müktesep haklardan yararlanmak için Kırıkkale Üniversitesi ile Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Federasyonumuza bağlı odalar ve derneklerin açacakları Emlak Danışmanlığı Mesleki Eğitim Kurslarını başlatıyoruz. Bu kurs bütün Trakya'yı kapsayacak şekilde düzenlenmektedir.

Mesleki Eğitim programı çerçevesinde üyelerimiz bu kurslara 1 gün katılarak usta öğretici olarak kabul görecek ve belgelerini alacaklardır. Kendilerinden istenilen belgeler daha evvel almış oldukları kurs belgesinin fotokopisi, öğrenim belgesi fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopisidir. Verilecek belgeler fotoğraflı Kırıkkale Üniversitesi başlıklı, Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya ve Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı Hacı Ali Taylan imzalı olacaktır."
Kurs ücretinin 250 TL olduğunu başvuruların bizzat Demeğe yapılması gerektiğinin kaydeden İkizlerli; "Derneğimize üye olmayan, emlakçılık kurs belgesi almış olan kişiler de Derneğimize gelerek istenilen belgeleri getirenler bu haktan faydalanabilirler" dedi.
"Son hatırlatma"
İkizlerli son bir hatırlamada bulunarak; "Kırıkkale Üniversitesi ile yapılan protokol gereği mevcut belgelerimizi yenileme sınavı 22 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 18.00'de Edirne'de yapılacaktır.
Yenileme sınavına katılacakların en geç 21 Nisan 2015 salı günü saat 16.00'ya kadar evraklarını ve ücretlerini teslim etmeleri gerekmektedir.
İstenilen belgeler 2 Adet fotoğraf, Diploma fotokopisi, Nüfus Cüzdan fotokopisi, Emlakçılık belgesi fotokopisi (Ücret: 250.00 TL )dir" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol