El emekleri beğeniye sunuluyor

Babaeski'de el emeği işler görücüye çıkıyor. Öğretmenler evi yanında elleriyle işleyip ördükleri ürünleri satmak için masa açan hanımlar, Babaeskili vatandaşları el emeği göz nuru işlerini görmek için Emek Pazarı'na bekliyor. Gelişen teknoloji ile eskiden büyük önem taşıyan ve kültürümüzde de önemli yere sahip el işlemesi patik, yelek gibi el işi ürünlerinin güzelliğini vurgulayan hanımlar, el örmesi gibi güzeli ve değerlisi olmadığını dile getiriyor.

Haftanın iki günü açılan Emek Pazarı'nda vatandaşları Türk kültür ve göreneğine ait el işi ürünleri almaya davet eden Seyhan Sert, "El emeği göz nuru bunlar. Patik, yelek, bebek yelekleri, kova, kasnak boncuk işleri gibi ne ararsanız var. Halkımızı manevi değeri yüksek olan el işi ürünlerini görmeye davet ediyoruz. Sadece örgüler değil, el emeğiyle üretilen birçok ürün var. Arkadaşlarımız yemek yapıp getiriyor. Lezzetli ve güzel yemekler de sunuyoruz" dedi.
Büyük bir özenle örülen el işleri, yapılan yemekler halkın beğenisine sunuluyor. Ev hanımlarının vazgeçilmezleri olan ürünleri sunan hanımlar, iş hayatından fırsat bulamayan hanımlar için Emek Pazarı çok uygun sözlerinin altını çiziyor. Yaptıkları el işlerinin yanında sarma, turşu, salça gibi doğal lezzetlerin de hazır ürünlerden saha sağlıklı ve tatlı olduğunu ifade ediyorlar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol