"Egemenlik Koşusu" yapıldı

Dün Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen, Egemenlik Koşusu'na, 3 dalda toplam 72 sporcu katıldı. Küçükler Erkek ve Küçükler Kız, Yıldızlar Erkek ve Yıldızlar Kız, Gençler Erkek ve Gençler Kız dallarında birçok sporcunun katıldığı koşularda, renkli görüntüler yaşandı

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Egemenlik Koşusu'na farklı okullardan 72 sporcu katıldı. Farklı branşlarda yarışan öğrenciler, derece yapabilmek adına ter döktüler. 2002-2003-2004 doğumlu Küçük Kızlar 1000 metre, aynı yıl doğumlu Minik Erkekler ise 1200 metre koştu. 2000-2001 doğumlu Yıldız Kızlar 1500 metre, Yıldız Erkekler ise 2000 metrede ter döktü. 1996-1997-1998 ve 1999 doğumlu Genç Kızlar 3000 metrede, Genç Erkekler ise 5000 metrede madalya için mücadele ettiler. Renkli görüntülerin yaşandığı, spora teşvik ve çocukların sosyal hayatlarını geliştirmek adına düzenlenen Egem Koşusu'nda, dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi. Kırklareli Atletizm İl Temsilcisi Alptekin Baştürk, çocukların böyle bir organizasyonla bir araya gelmelerinin, onları hem spora teşvik ettiğini hem de arkadaşlık bağlarının güçlendirildiğine vurgu yaparak; "Bu tür organizasyonlarla çocuklarımız hem kendilerini geliştiriyor, hem mücadeleyi öğreniyor hem de rakipleriyle sadece pistte mücadele etmeleri gerektiğini öğreniyorlar. Onların daha iyi gelişmeleri ve sporu sevmeleri adına, yıllardır Egemenlik Koşusu düzenliyoruz. Buraya gelen çocuklarımız, rakiplerinden çok kendileriyle mücadele ederek, sporun iyi ve güzel yanlarını tecrübe ediyorlar" dedi.
"Amaç onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak"
Sporun çocukları geliştirmek ve sağlıklı bir hayata yönlendirmek dışında, bir önemli özelliğinin de onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğuna değinen Baştürk; "Çocuklarımızın spora başlamaları, gündelik yaşamda karşılarına çıkacak birçok kötü alışkanlıktan uzak durmalarını sağlıyor. Bu durum, çocuklarımızın daha iyi gelişmesinin yanı sıra, daha sağlık ve daha düzgün bir hayata adım atmalarını sağlıyor. Sporun sağlık açısından sunduğu artıların yanı sıra, en büyük özelliği de çocuklarımızı kötü birçok alışkanlıktan korumasıdır" şeklinde ifade etti.
"Katılımın bu denli olması bizi fazlasıyla mutlu etti"
Çocukların spora gösterdikleri ilginin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirten Baştürk; "Öğrencilerin spora bu denli ilgi duymaları ve burada mücadele etmeleri bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Sporun onların gelişimlerine katacağı iyi şeylerin yanı sıra, aslında derslerinin de düzelmesi anlamına geliyor. Çünkü takım çalışmasını, bireysel mücadeleyi ve rakipleriyle sadece piste mücadele etmesi gerektiğini öğrenen çocuklarımız, okulda da bunlara dikkat ederek, daha hırslı ve daha dikkatli derslerine odaklanıyorlar. Arkadaşlarıyla ve hocalarıyla daha iyi iletişim kurabildikleri için anlama yetenekleri fazlasıyla gelişiyor. Mücadele içerisinde anlık ürettikleri çözümleri, derslerine de aktararak, daha pratik çözümlerle sonuca ulaşıyorlar. Buda sporun onlara kazandırdığı artılardan en büyüğü olarak gözüküyor" şeklinde belirtti.
"23 Nisan öncesi düzenlediğimiz bir müsabaka"
Egemenlik Koşusu'nun sadece ildeki okullar arasında düzenlenen bir turnuva olduğunu belirten Baştürk; "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Egemenlik Koşusu Müsabakası adı altında çocuklarımızı buluşturuyoruz. Düzenlenen bu müsabakalar sadece ilde sınırlı kalıyor. Çocuklarımız herhangi bir müsabakada ilimizi temsil etmek adına bir yerlere  gitmiyorlar. Dereceye girenlere madalya veriyoruz. Onlara burada kendilerini ispatlayarak, birçok iyi kulüpte çalışma imkanı sunuyoruz aslında. Okullardan gelen sorumlu hocalar, çocukların yaptıkları dereceleri değerlendirerek, başarılı olanlarla ilgili atılımlarını yapıyorlar" şeklinde konuştu.
İşte düzenlenen Egemenlik Koşusu'nda oluşan sonuçlar;
1000 Metre Küçük Kız Kategorisi
Buse Kısa 4.38.30 (1'nci)
Seval Çelebi 4.57.10 (2'nci)
İklim Kütük 5.02.50 (3'ncü)
Kayra Baş 5.11.40 (4'ncü)
1000 Metre Küçük Erkek
Eren Yalçın 3.42.50 (1'nci)
Onur Yavuz 3.43.90 (2'nci)
Seymen Hari 3.46.40 (3'ncü)
Adem Demir 3.55.20 (4'ncü)
1500 Yıldız Kız Kategorisi
Öznur Çevik (1'nci)
İclal Çakıcı (2'nci)
Rojbin Çelebi (3'ncü)
Sinem Can Karataş (4'ncü)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol