EKPSS kadro sayısı belli oldu: 4151

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, EKPSS ile atanacak engelli memur sayısının 4 bin 151'e çıkarıldığını açıkladı Sözleri ile açıklamasına başlayan Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi Başkanı Arif Uzunoğlu, "tercihlerin ertelenmesinden 12 gün sonra, DPB'nin EKPSS kadro artırma çalışmaları tamamlandı. Bakan Faruk Çelik yeni kadro sayısını açıkladı."dedi.
Uzunoğlu'nun açıklaması 2 bölümden oluştu
-    Daha Önceden 3138 Engelli Memur kadro Sayısına Atama Yapılacağı Duyurulmuştu. Sivil Toplum Kuruluşlarından Gelen Talepler Doğrultusunda, Devlet Personel Başkanlığı Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla Görüşmüş ve Atama Yapılacak Kadro 1013 Adet Arttırılmıştır.
Böylece 3138 Olan Engelli memur Atama Kadrosu 4151'e Yükseltilmiştir." dedi.
-    Ancak Bakan Çelik, tercih tarihi ve tercih kılavuzu hakkında bir açıklama yapmadı. Devlet Personel Başkanlığı ise; "Engellilere verdiğimiz sözü tutacağız, sayıyı 5 bine çıkarıp, kılavuzu öyle yayınlayacağız" dediler. DPB'den, açıklanan kadro sayısıyla hayal kırıklığı yaşayan, 6-7 bin kadro umuduyla bekleyen engelli adaylara umut verici bir açıklama yapmasını bekliyoruz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol