Doğuma Hazırlık Sınıfı, anne ve anne adaylarını bekliyor

Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, anne ve anne adayları için Devlet Hastanelerinde açılan "Doğuma Hazırlık Sınıfları" hakkında bilgilendirici bir basın açıklaması yayımladı.
Açıklamada Doğuma Hazırlık Sınıfı şöyle tanımlandı;

"Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Kırklareli Devlet Hastanesi, Lüleburgaz Devlet Hastanesi, Babaeski Devlet Hastanesi, Vize Devlet Hastane'leri bünyesinde Doğuma Hazırlık Sınıfları hizmet vermeye başlamıştır. Kırklareli Devlet Hastanesi, Lüleburgaz Devlet Hastanesi, Babaeski Devlet Hastanesi ve Vize Devlet Hastanesi doğuma hazırlık sınıfı eğitim hemşiresi tarafından gebelik öncesi, gebelik ve doğum sonu dönemde ihtiyaç duyulan konularda anne ve anne adaylarına bilgilendirme yapılmaktadır.
Doğuma Hazırlık Sınıfımızda anne ve anne adaylarına gebelikte sağlık, gebelikte beslenme, doğum, anne sütü ve emzirme, doğum sonrası dönem ve aile planlaması, bebek bakımı konularında halkımıza bilgilendirme yapılmaktadır."
Bu hizmetten yararlanmak isteyen anne ve anne adayları için ise ayrıca şu bilgiler verildi;
"Kırklareli'nde bulunan Kırklareli Devlet Hastanesi'nde, Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde, Babaeski Devlet Hastanesi'nde, Vize Devlet Hastanesi'nde hizmet vermekte olan Kadın Doğum Polikliniklerine başvuran hastalarımız Doğuma Hazırlık Sınıfına yönlendirilmektedir. Aynı zamanda direk olarak Doğuma Hazırlık Sınıfı'na başvurabilirler.
Kırklareli Devlet Hastanesi'nde bulunan doğuma hazırlık sınıfımız 3.kat Kadın Doğum Servisi'nde hizmet vermektedir."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol