Doğanca ve Pazarlı köylüleri mücadeleyi kazandı

Kırklareli Vize İlçesi Doğanca ve Pazarlı köyleri arasında, Ormanlık alanda, açılması planlanan Kil ocağı ÇED halkı bilgilendirme toplantısı duyuru yapılmış, toplantının yapılacağı 11/12/2014 tarihinde yörede yaşayanlar köy meydanında toplanarak, açılması planlanan Kil Ocağı için yetkililere HAYIR demişlerdi.
Doğanca ve civardaki diğer köylerin, Muhtarların, İl Genel Meclis üyelerinin, Vize Ziraat Odasının yanı sıra bölgede faaliyet gösteren çok sayıda Sivil Toplum Örgütü ile Köyde yaşayan, genç, yaşlı, çocukların ve özellikle köyde ki kadınların yoğun tepkisi nedeniyle planlanan ÇED bilgilendirme toplantısı yapılamadı.
Toplantının yapılamamasının ardından, Muhtarlar, Ziraat Odası ve DAYKO Vakfı, KİL OCAĞININ neden açılmaması gerektiğini, Bilimsel veriler ve hukuksal dayanaklarla ÇŞB Bakanlığına hazırladıkları dosyaları ilettiler.
Orman Genel Müdürlüğünün olumsuz görüş bildirmesinin ardından ÇED süreci durduruldu ve dosya iade edildi.
Dünya Su Günü Etkinlikleri kapsamanda Kaynarca Beldesinde yapılan Panelde, Pazarlı Köyü Muhtarı Mustafa ÖZDİL Kendilerine ulaşan ve köylülerini sevindiren kararı katılımcılarla paylaşarak, destek veren, yanlarında olan herkese teşekkür etti.
Küçük Hilal'den Büyüklere yapılan çağrı sonuç verdi. Küçük Hilal hazırladığı pankart ile toplantının yapıldığı köy meydanında herkesin ilgi odağı olmuştu.
Hilal hazırladığı pankart ile büyüklere bulunduğu çağrıda, "ATALARIMIZDAN BİZE EMANET KALAN DOĞAMIZI BOZMA, BEN DAHA ÇOCUĞUM. HİLAL" Demişti.
Minik Hilal'in isteği şimdilik gerçekleşti. Orman Genel Müdürlüğünün olumsuz görüş bildirmesinin ardından ÇED süreci durduruldu ve dosya iade edildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Trakya insanına helal olsun. Bu gurur sizin ! Bu gurur bizim. Darısı diğer sorunlu bölgelerimizin başına.