Dibek aday adaylığını açıkladı

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek yeni dönem için aday adayı olduğunu açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Dibek, şunları ifade etti;
"2007'den bugüne, ülkemizin en okumuş ve en aydın kenti olan Kırklareli'ni TBMM'de temsil etmekten onur duyuyorum. Kırklareli Milletvekili olarak bugüne kadar kentimi ve hemşehrilerimi bu bilinç, sorumluluk duygusu ve heyecan ile temsil ettim.
2007- 2011 döneminde olduğu gibi; son 4 senedir TBMM kürsüsünde tam 120 kez kentimin ve hemşehrilerimin sesi olarak konuşma yaptım. Verdiğim 239 soru önergesi, onlarca meclis araştırma önergesi ve yasa teklifinin yanı sıra ulusal televizyonlarda çok sayıda canlı yayına katılarak; öncelikle Kırklareli'mizin, sonra da tüm ülkemizin önemli sorunlarını gözler önüne sermeye çalıştım; çözüm önerilerinde bulundum ve bu konuların daimi takipçisi oldum.
Bu dönemde, Adalet Komisyonunun 100 den fazla oturumuna katılarak, 500 sayfayı geçen konuşmalarımla, 32 yasanın komisyondan çıkması sürecinde CHP'nin görüşlerini aktardım. 2007-2011 döneminde yaptığım çalışmalar ulusal basında bin 156 kez yer alırken, bu dönemde ise 2 bin 154 sayısını geçti.
Yine bu dönemde, ORC Araştırma Şirketinin Türkiye genelinde 81 ilde yaptığı araştırmaya göre CHP'nin Trakya'da en başarılı, ülke genelinde ise en başarılı 6. vekili seçildim. Bu başarı Kırklareli'mizin başarısıdır.
Ankara'daki yoğun TBMM ve komisyon çalışmalarından fırsat bulduğum her anı Kırklareli'nde geçirdim. Cumhuriyet tarihimizin en zor ve karanlık günlerinden geçmekteyiz. Hukukun ayaklar altına alındığı, yargı bağımsızlığının yok edildiği, en zayıf muhalif bir sesin bile susturulmaya çalışıldığı bugünlerde, daha çok kenetlenmeli ve Atatürk ilkelerinde daha sıkı sarılmalıyız. Gün, birlik içinde hareket etme günüdür.
Bu vesileyle, önümüzdeki genel seçimlerde CHP'nin 3 milletvekili çıkartacağına emin olduğum Kırklareli'mizde, CHP'yi iktidara taşımak ve üyelerimizin, hemşehrilerimizin güveni ve desteği ile, omuz omuza verip bu onurlu görevi aynı heyecan ve özveriyle, en iyi şekilde yerine getirmeye adayım."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Chp.de gençlere yer yok sizlerden nasılsa. Her seçim döneminde vekillikler de belediye başkanlıkları da hep aynı isimler arasında dönüp duruyor.Siz istatistikler vererek allayıp pulluyorsunuz ama Kırklareli'ye değen gözle görülür elle tututlur pek bir tarafı yok o istatistiklerin. Öte yandan belediye seçimlerinde şimdiki başkanın önerilmesine karşılık "yerel istifa" diye nitelediğiniz o istifanın arkasında durmayışınızdan beri zaten vekilliği o gün istifasını çekmesiyle garantiydi hissi uyandırmıştınız. Olacağı bu bence. Hayırlısı olsun size...

  2. Özü sözü bir adam olmak gerek. Önce istifa ediyorum dedinmi dönmeyeceksin kararından