Demirköy'de öğretim yılı törenle açıldı

2014-2015 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası yeni biten Atatürk ilkokulu bahçesinde törenle açıldı. Saat 10.006'da saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Cahit Karacaoğlu'nun konuşmasını ardından Atatürk İlkokulu ve Fatih Ortaokulu öğrencilerinin şiirlerinin okunmasının ardından Demirköy'ün başarılı Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak bir konuşma yaptı. Ak konuşmasında; 

Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. Başöğretmen Atatürk'ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye seslendiği değerli meslektaşlarım;
Ulu önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.
Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi Sevgili Öğrenciler;
Sizlerden tek isteğimiz, çok çalışmanız ve asla yılgınlığa düşmemenizdir. Saygıdeğer Veliler;
Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Biz bu yıl diğer yıllardan daha umutlu ve daha heyecanlıyız. Çünkü ilçemiz yeni bir bina ile beraber eğitim kalitesini artıracak imkanlara da kavuştu. Dileğimiz her yeni adımla Demirköy'ümüzü eğitimde bir basamak daha yukarı çıkarmak. Bunu başarabilmek için başarı yolunda hep birlikte yürümeliyiz. Sözlerime Atatürk' ün bize ışık tutan şu sözleriyle son veriyorum; "Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur" dedi.
Törene Demirköy Kaymakamı Musa Aydemir, Belediye Başkan Vekili Fatma Yürük, Tabur Komutanı, Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan, Mehmet Avcı, Emniyet Amiri Selçuk Adnan Meral, Komiser Yrd. Ömer Yıldırım, Jandarma Komutanı, muhtarlar, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Sınıf öğretmeni Kübra Şahan öğrencilere çiçek vermesinin ardından öğrenciler sınıflarına girdi.
Tören sonrası sınıfları gezen heyet, öğretmenleri tek tek kutlayarak öğrencilere hediyelerini verdi. Öğrencilere sorular soran Kaymakam Aydemir, öğrencilere; "Mükemmel bir okunuz oldu, korumak artık size düşer" dedi. Temizlik için öğrencilerden söz alan Aydemir okul bahçesinde bir çay içerek öğretmenlerle ve velilerle sohbet etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol