Defterdar Şahin; "Sorumluluk bilincine sahip Kırklareli halkına teşekkürler"

Vergi haftasının 24'ncü yılı bu yıl 25 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında kutlanmasının karara bağlanmasının ardından tüm Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başlandı.

 "Daha güçlü bir Türkiye için vergilendirilmiş kazanç" sloganı ile kutlanan vergi haftasında her ilin bünyesinde çeşitli etkinlikler hazırlanıyor.
Kırklareli'nde Vergi Haftası Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan 7 günlük bir etkinlik programı dahilinde kutlanmaya başlandı. Kurum ve kuruluş ziyaretlerinden kokteyle, şiir dinletinden spor müsabakalarına kadar birçok etkinliğin yapılacağı etkinlikler aynı zamanda nisan ayında Kırklareli'ne veda etmesi beklenen Mustafa Şahin'in de veda turu niteliğinde.
Kırklareli'nde vergi haftası çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor
Kırklareli Vergi Dairesi çalışanları Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin önderliğinde düzenledikleri etkinlik programı saat 09.30'da vilayet meydanında ki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.
Vilayet meydanında düzenlenen çelenk merasimi saygı duruşu ve istiklal marşının ardından sona erdi.
Uzun yıllar Kırklareli Defterdarlığı görevini sürdüren Mustafa Şahin; vergi haftası nedeni ile yaptığı açıklamada yapılan ve yapılacak olan etkinlikler kapsamında bilgiler verdi. Şahin konuşmasında şunları söyledi;
"Verginin; Ülkemiz kalkınmasındaki önemi ve ekonominin büyümesindeki rolünün topluma benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla her yıl geleneksel olarak kutlanan vergi haftasının 24'ncüsü bu yıl 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında kutlanacaktır. Kutlama etkinliklerine 25 Şubat 2013 pazartesi günü saat 09.30'de Atatürk Anıtına Çelenk konularak "İstiklal Marşı"mızın okunmasıyla başladı ve Sayın Valimiz Mustafa Yaman Makamlarında ziyaret edilerek kendisine bilgi sunulacaktır.
Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Belediye Başkanlığı, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası,Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile çeşitli ziyaretler gerçekleştirilecek,"Yatırım İndirimi ve Teşviklerde Vergisel Uygulamalar " konulu konferans verilecek ve Vergi Rekortmeni Mükelleflerimiz ile vergisel yükümlülüklerim zamanında yerine getiren mükelleflerimiz ziyaret edilerek plaket ve çeşitli hediyeler verilecektir."
Vergi haftasının bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile kutlanacağını belirten Şahin şunları söyledi;
"Hafta nedeniyle, okullarda verginin önemi anlatılacak, Defterdarlığımıza ve Vergi Dairesine gelen öğrencilere Vergi ve Vergi Dairesi çalışmaları hakkında bilgi verilecektir. Orta öğretim okullarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen "vergi" konulu şiir yarışması düzenlenmiş olup, dereceye giren öğrenciler ile dairemize ziyarete gelen öğrencilere, mükellefler ve çalışma arkadaşlarıyla uyumlu ve başarılı ilişkileri olan ve emsallerine göre örnek teşkil eden personele çeşitli hediyeler verilecektir. Yine öğrenciler ile çalışan personelin kendi arasında masa ve kort tenisi turnuvası ve de Defterdarlık Personelinin katılımıyla doğa Ve spor yürüyüşü gerçekleştirilecektir."
Vergi konusunda sayısal verilere de yer veren şahin şunları söyledi;
"İlimiz genelinde 8.739 gelir vergisi, 1.740 Kurumlar Vergisi, 5.469 Basit Usul, 10.241 KDV, 11.004 Stopaj, 81.185 MTV mükellefi kayıtlı olup 2012 sonu itibariyle vergi gelirleri tahakkuku 606.336.-000,00 TL tahsilât ise 393.565.-000,00 TL olarak gerçekleşmiştir. İlimiz Türkiye genelinde tahakkuk miktarı sıralamasında 38'nci tahsilât miktarı sıralamasında 41 nci sırada bulunmaktadır. Yine aynı dönem içinde ilimizde yapılan bütçe gideri toplamı 541.087.833,00 TL olup gelirlerin giderleri karşılama oranı % 77'dir."
Herkese teşekkür eden defterdar son olarak şunları söyledi;
"Bu vesileyle, gerçek kazançlarını beyan eden ve vergilerini ödeyerek gönüllü uyum gösteren mükelleflerimize, yaptıkları harcamalarda belgelerini alarak sorumluluk bilincinde hareket eden Kırklareli halkına, idaremizden destek ve yardımlarını esirgemeyen Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşlarına ve de gayretli ve fedakâr çalışmalarda bulunan mesai arkadaşlarımıza teşekkür eder; Vergi ile sorunların karşılaşılması durumunda şikâyet ve ihbarların 444 0 189 Vergi İletişim Merkezi hattına, kirklarelidefterdarligi@hotmail.com ve kirklarelidefgm@gelirler.gov.tr e-posta adreslerine ve ilgili birimlerimize bizzat iletmelerini hatırlatır, sağlık, mutluluk ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini dilerim."
Mustafa Yaman'a plaket verildi
Yirmi dördüncüsü düzenlenen Vergi Haftası nedeni ile Atatürk anıtına çelek konulması, saygı duruşu, İstiklal marşı ve basın açıklamasının ardından saat 10.30'da Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin ve birim Şube müdürleri Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Vali Yaman'a bir de plaket hediye edildi.
Vergi haftası nedeni ile düzenlenen program dahilin de daha sonra Kırklareli Belediye başkanlığına geçen heyet Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayanı da makamında ziyaret etti.
Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin bir hafta boyunca yapılacak olan etkinlikler ile alakalı başkan Çağlayan'a bilgiler verdi.
"Vergi konusunda yaşanılan adaletsizlik uzun vadede düzeltilmesi gereken bir konu"
Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan vergi haftası nedeni ile yaptığı konuşmasında verginin bir ülke için önemine vurgu yaparak şunları söyledi; "Bir devlet için önem arz eden 3 ayrı konu vardır. Bir milletin rahat etmesi bu üç konuda sıkıntısız bir sürecin yaşanması ile olacaktır. Bu üç önemli konu sırası ile güvenlik vergi ve adalettir. Herkesin kazancı ile orantılı vergi verilmelidir diye bir temenni olsa da bu şu an itibari ile uygulanmıyor. Hatta söyleyebilirim ki Bu dünyanın hiçbir yerinde uygulanmıyor. Olması gereken bir fabrikatörle bir memurun farklı vergiler vermesi gerçeğidir. Bunu düzeltmek ise uzun vadede bir olay."
Vergi konusunda Kırklareli 'yi de değerlendiren Çağlayan sözlerini şöyle bitirdi;
"Kırklareli veya Trakya vergileri veren bir il olduğunu söyleyebiliriz. Vermeyen değil de veremeyenler olduğunu düşünüyorum. Toplanan vergi ve yatırılan vergi konusunda belirlenen 15 il içerisinde var olan Kırklareli üzerine düşen görevi fazlası ile yapmıştır. Artı eksi dengesine fazla çıkan Kırklareli olsun istemiyorum artık. Fazla vergileri yatırım olarak il içerisinde değerlendirebiliriz. Bu makasta ancak bu şekilde kapanabilir. Ödediğinin % 100'ü kadarını yatırım olarak alan iller var bizde yatırım olarak değerlendirilmesini bekliyorum. Ben Kırklarelili vatandaşa vergi konusunda güveniyorum. Ödeyecek güzü varsa öder ki zaten artı değerleri ile bunu kanıtlamıştır."
Defterdar Şahin, Ali Fuat Şekeri ziyaret etti
Kırklareli Defterdarı Mustafa şahin ve beraberindeki heyet Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker'e ve yönetim kurulu üyelerine de ziyaret gerçekleştirdi. Defterdar Şahin burada, Başkan Şeker'e Vergi Haftası temalı rozet taktı. Ali Fuat Şeker, burada yaptığı konuşmada, "Kırklareli Defterdarlığı ile esnaf teşkilatımız hiçbir sıkıntı yaşamadı. Gerek siz, gerek çalışanlarınız çok yakın ilgi ve alaka gösterdiniz. Bu konu da teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Defterdar Şahin ise "Biz kamunun hizmetçileriyiz. İdare olarak en fazla muhatap olduğumuz kesim öncelikle küçük esnaf. Elbette ki idare mükellef ilişkileri ne kadar iyi olursa ortaya da öyle bir sinerji çıkacak. Bundan da taraflar mutlu olacak. Güzel duygularınız için teşekkür ederim. Buna layık olmaya çalıştık" şeklinde konuştu. Türkiye'de 24'ncüsü düzenlenen vergi haftası etkinliklerinde aynı gün Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırklareli Ticaret Borsasına da ziyaret yapıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol