Cumhuriyet Ortaokulu'nda 23 Nisan coşkusu!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'nin bağımsızlığı yolunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu'nda program düzenlendi. Birbirinden renkli gösteriler, izleyicilerden tam not aldı

Türk Milleti'nin bağımsızlığı kazanması yolunda atılan en önemli adımlardan biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerden bir tanesi, Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu'nda gerçekleşti. Dün saat 13.30'da başlayan programda, şiir dinletisinden halk oyununa, skeçlerden şarkılara öğrencilerin hazırladığı birçok gösteri yapıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başladı. Programın açılış konuşmasını, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kalkan yaptı.
"Onlar geleceğimizin teminatı"
Kalkan, programa katılanları selamlayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti; "Geleceğin teminatı olan tüm sevgili öğrenciler. Bugün Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 95. yıldönümü kutlamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Burada düzenlediğimiz etkinliğe katıldığınız için öğretmenlerimize, siz değerli velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Sadece bizim ülkemizde kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bizlerde gerekli hazırlıklarımız yaptık. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz programlar düzenledi. Ben çok fazla sözü uzatmadan öğrenci velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Türk Milleti egemenliğini
ilan etti"
Okul Müdürü Hüseyin Kalkan'ın ardından sözü devralan, Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinden Nihan Orhan Adıgüzel, bu güzel günde öğrenci velileri, öğretmenler ve geleceğin teminatı olan öğrencilerle birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek başladığı konuşmasına, şu cümlelerle devam etti; "Değerli misafirlerimiz sevgili öğrencilerimiz, sizlerde burada birlikte olmanın haklı gururu içersindeyim.
Türk Ulusu'nun tarihinde altın harflerle kazınan tarihlerden birisi olan 23 Nisan'da, gelecek nesillere emanet edilen topraklarımızın, emin ellerde olduğunu görmek bizleri çok gururlandırıyor. 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin kurulması ile Türk Milleti de egemenliğini ilan etmiş oldu. Kurtuluş Savaşı'nın olağanca hızıyla devam ettiği bu yıllarda, Atatürk ve çalışkan arkadaşlarının verdiği mücadeleler, millete de büyük bir azim ve kararlılık kazandırmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin aldığı kararlar doğrultusunda, düzenli ordu kurulmuş ve nihayet 1922'de Büyük Taarruz'un ardından yurttan düşman tamamen atılmıştır. 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyeti de büyü bir atılım yaparak, Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiği yeniliklerle dünya devletleri arasında saygın bir yer edinmiştir. Millet egemenliğini esas alan bu yönetim şekli sayesinde Türk halkı kendi özgür iradesiyle seçtiği kişileri meclise göndererek yönetimde söz sahibi olmuş ve Millet Egemenliği her şeyin üstünde sayılmıştır. Türk Ulusu'nun bu atılımıyla birlikte, bağımsızlık adına büyük adımlar atılmıştır" diyerek sözlerini sonlandırdı.
Çocukların gösterileri
büyük alkış aldı
Adıgüzel'in konuşmasının ardından çocukların hazırladıkları gösterilere geçildi. İlk olarak Anasınıfı öğrencisi Beril Yavaş, "Çocukların Bayramı" isimli şiiriyle herkesin beğenisini topladı. Ardından Anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Saniye Tanman önderliğinde müzikli rontlarını sundular.
Anasınıfı öğrencilerinin dans
gösteri tam not aldı
Programın devamında öğretmenleri Elvin Dinçer eşliğinde müzikli dans gösterisi sunan anasınıfı öğrencileri, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Program, gösterilerin tamamlanmasının ardından son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol