"Çocuklarınızın Sağlığını Tehlikeye Atmayın"

Türkiye'de son yıllarda annelerin doğum tercihlerinin çocuklarının sağlığı düşünüldüğünde yanlış olduğunun altını çizen Vural doğum için gün sayan anne adaylarına çağrıda bulundu

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğünün organize ettiği "Bebek beslenmesi" konulu eğitim Kırklareli Ticaret Borsası Toplantı salonunda dün saat 10,00'da gerçekleştirildi.
Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Çerit ve çok sayıda sağlık çalışanının katıldıkları programa Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk sağlığı ve Hastalıklar Ana bilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Raşit Vural konu ile ilgili yaptığı sunumu ile iştirak etti.
Sezaryen ile normal doğum arasında birçok fark olduğunu dile getiren Vural, "Annelerin son zamanlarda başvurdukları Sezaryen ile doğum yapma olayı dünyaya gelen çocukları olumsuz yönde etkilemektedir. Sezaryen ile doğum yapan annelerin sütü 2 gün sonra gelmektedir. Bakterileri bebeğe tam olarak geçmediği için çocuklar kolay hastalanırlar. Ve enfeksiyonlara karşı zayıf düşerler."dedi.
Türkiye'de son yıllarda Sezaryen ile doğum oranın yükselişte olduğunu belirten Vural, annelerin çocuk sağlığını düşünerek normal doğum yapmalarının daha sağlıklı olacağını vurguladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol