Çobanoğlu; "Dargınlıkları bir kenara bırakıp, birlik ve beraberlik sağlayacağız"

Geçtiğimiz Temmuz ayında AK Parti Pınarhisar İlçe Başkanlığı'na getirilen İbrahim Çobanoğlu, Önadım Medya Grubu'na önemli açıklamalarda bulundu. Pınarhisar'da yaşanan yerel seçimlerdeki yenilginin en önemli sebebinin eski yönetim içerisindeki kopukluk olduğunu vurgulayan Çobanoğlu, "Artık partimizdeki dargınlıkları, kırgınlıkları bir kenara bırakacağız" dedi. 81 İl'de yapılacak kongrelere "tek liste, tek aday" parolasıyla girileceğini belirten Çobanoğlu, 2015 seçim startının da verildiğini söyledi

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde Esnaf Odaları Birliği, ayrıca Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığını yürüten, ilçenin tanınmış ve sevilen isimlerinden İbrahim Çobanoğlu, geçtiğimiz Temmuz ayında AK Parti İlçe Başkanlığı'na getirilmişti. Gazetemiz olarak Çobanoğlu ile biraraya geldik ve samimi bir röportaj gerçekleştirdik.
Çobanoğlu yaptığı değerlendirmede ilk olarak, göreve geldikleri günden itibaren, hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını belirterek, özellikle üye sayısı artırımına önem verdiklerini kaydetti. "İbrahim Çobanoğlu nerede, biz orada" diyen vatandaşların teveccühünü kazanan Çobanoğlu, Kadın ve Gençlik Kollarını da oluşturarak, Pınarhisar'da Ak Parti'ye yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

"Parti içerisinde kopukluklar oldu"
Çobanoğlu; "Cumhurbaşkanımız her seçimden sonra Pınarhisar'daki seçim sonuçlarını takip ediyor. Bunun sebebi, Cumhurbaşkanımızın Pınarhisar'ı ikinci vatanı olarak görmesi. Bizim bugüne kadar Pınarhisar'da istediğimiz noktaya gelemememizin bazı sebepleri var;
Biz göreve gelmeden önceki yönetimimizin halkın içinde olmasını isterdim. Kahve ziyaretleri olsun, mahalle ziyaretleri olsun, köy gezileri olsun, yeterince bu gibi girişimlerde bulunulmadığını düşünüyorum. Parti içerisinde kopukluklar oldu. Önce sorunumuzu kendi içimizde çözeceğiz ki, dışarıya doğru bir şekilde açılalım. Eğer seçimden seçime halkımızın içine girersek o zaman derler ki; "Şimdiye kadar sen nerdeydin?"
Biz bunların sıkıntılarını çektik. Dolayısıyla bundan sonra göreve gelecek olan arkadaşlarımızın daha iyi teşkilatlanması, halkın içerisinde aktif şekilde yer alması gerektiğine inanıyorum. Bunlar daha önce olmadığı için Pınarhisar'da başarısız olduk" dedi.
"Parti içerisinde dargınlık ve kırgınlık olmayacak"
İbrahim Çobanoğlu şöyle devam etti; "Öncelikle parti içerisinde muhalefet denen şeyi kaldırmamız lazım. "Ben yoksam, kimse olmasın" anlayışı artık bitmeli. Bizler gelip geçiciyiz. Biz göreve geldikten sonra maalesef eski yönetim tarafından yalnız bırakıldık. Bunlar bizi üzdü. Bu bir yarıştır. Biz gelmesek, başka arkadaşlar gelecekti. Kaldı ki; Ne teşkilatımıza, ne il başkanımıza ne de Milletvekilimize; "Beni burada İlçe başkanı yapın" gibi bir talebim olmadı. Anketlerde biz birinci çıktık. Halkımızın isteği ile "Evet bu partiye İbrahim Çobanoğlu gerekli" dendi. Daha sonra genel merkez tarafından yetki belgesini alarak bu göreve getirildik. Parti içerisindeki bu dargınlıkları, kırgınlıkları kaldırmazsak, biz Pınarhisar'da başarılı olamayız. Kenetlenmemiz lazım, birlik, beraberlik içerisinde olmamız lazım, dışarıya karşı iyi bir görüntü vermemiz lazım. Ben bunu iki veya üç aylık zaman zarfında başaracağımıza inanıyorum. Benim bugüne kadar kimseyle kırgınlığım, dargınlığım olmadı. Herkesle barışığım, herkesle iç içeyim. Sorunu olan birisi bana geldiği zaman ona "Olur" veya "Olmaz" diyerek cevap veriyorum, onu ortada bırakmıyorum. Mahalle başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız, eski yönetimdeki arkadaşlarımız ile birlikte, genel kurulda bize görev verilmesi halinde bu dargınlıkları, kırgınlıkları ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Daha sonra bizim hedefimiz, önümüzdeki dönemde yapılacak olan belediye seçimlerinde, Belediye Başkanlığını almak olacaktır. Biz buna inanıyoruz. Çok hızlı girdik ve çok hareketlilik kazandırdık Pınarhisar'a. Hatta diğer partilerin siyasi yöneticileri ile dahi çok iyi ilişkilerimiz var. Pınarhisar'a hizmet için varız."
"Birlik olursa, Pınarhisar kalkınır"
İlçenin eksiklerini de bildiğini belirten Çobanoğlu; "Pınarhisar'ın en önemli sorunlarının başında işsizlik geliyor. Bunun etkenlerinden biriside ilçede sanayi olmaması. Biz Pınarhisar olarak aslında daha önce büyük bir fırsatı kaçırdık. Büyük cezaevinin buraya gelmesi söz konusuydu. Sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin girişimleri ile bu proje gerçekleşemedi. Daha sonra söz konusu cezaevi Tekirdağ'a gitti orada 5000 kişilik bir saha açıldı. Dolayısıyla ekonomik yönden gençlerimiz ile birlikte Pınarhisar'ı kalkındırmamız lazım. İşte bu da projelerle olacak. Milletvekilimiz ile olan iyi diyaloglarımızla gerçekleşecek. Pınarhisar'ın menfaati için hep birlikte kenetlenmeyle olacak" dedi.
"Tek liste, tek aday"
2015 genel seçimlerin ilk hedef olduğunu vurgulayan Çobanoğlu söyleşimize şu açıklamalarla son verdi; "2015 yılında yapılacak genel seçimlerin memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çıkacak olan milletvekili aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul İl Başkanlığı'nca Kongre Merkezinde 1. Bölge toplantısını gerçekleştirdik. Marmara Bölgesinden birçok il yöneticisi bu toplantıda biraraya geldi. Seçim startını verdik.
Yapılacak olan genel kurullarımız için teşkilatımızın aldığı kesin bir karar var. Bu uygulama daha önce de yapılıyordu. Birlik ve beraberliği pekiştirmek adına, kırgınlıkları kaldırmak adına, kongre seçimlerine tek liste, tek aday girilecek. Şayet ikinci bir aday olursa, arkadaşlarımız bu konuda ısrar ederse o kongre gerçekleşmeyecek. Kazanmış olsalar bile, iptal edilecek ve o kişiler görevden alınacaklar. Teşkilatlarımız atadıkları, göreve getirdikleri kişiler ile yollarına devam edecekler. Toplantıda İl Başkanı arkadaşlarımızla temayül yoklamasına girilmeyeceğini söyledi. Biz birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam etmek istiyoruz. Ortak hareket etmek istiyoruz. Herkese kucak açtık. Pınarhisar'daki 30 yıllık cemiyet hayatımda kimseyle dargınlığım, kırgınlığım olmadı. Bundan sonra olacağını da tahmin etmiyorum."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Rantçıları dava uğruna o partide olanlarla karıştırmazsanızne dargınlık olur ne küskünlük.Dava uğruna partide olanlar kovalasanız da partiye oy verir.Ama o çok sevdiğiniz rantçı arkadaşların şu an bile oy verdiklerinden şüpheliyim.Yola çıktıklarınızıyolda karşılaştıklarınızla değişirseniz trakyada zaferi hiç aklınızdan bile geçirmeyin.Kızım sana söylüyorumgelinim sen anla.Gelin burda KIRKLARELİ oluyorbilmem anlatabildim mi!!!Dava adamı küsüp gitmez zatenkalbi kırılır.