Can; "İlk maçımızı kazanmak istiyoruz"

2014-2015 Sezonu Spor Toto 2. Lig fikstürü Ankara'da çekildi. Marriott Otel'de gerçekleşen fikstür çekimine  TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp başkanları ve Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek kulüplerin temsilcileri katıldı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırklarelispor'un da rakibinin belli olduğu fikstür çekimine, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın katıldı. Kulüp başkanları ve 2. Lig'de mücadele edecek olan kulüplerin temsilcileri de yer aldı. Temsilcimiz Kırklarelispor'un, 31 Ağustos'ta başlayacak olan 2014-2015 sezonundaki ilk rakibi, Kocaeli Birlik Spor oldu. Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, oynayacakları ilk maçı kazanmak istediklerini, ilk maçta gelecek galibiyet ve moralle birlikte, rakiplerini hızlı bir şekilde geçmek istediklerini söyledi. Can; "Geçen sezon lige iyi başlamamıza rağmen, yaşadığımız sıkıntılardan dolayı aynı istikrarı sürdürememiştik. Bu sezon bunların büyük bölümünü geride bıraktık. Yine aynı şekilde lige iyi başlamayı başarabilirsek, bu sefer bu istikrarı sürdürebileceğimize inanıyorum" dedi.
"Hedef mutlak galibiyet"
Bu sezon çok zorlu rakiplerle mücadele edeceklerini, bu yüzden ligin ilk maçında alınan sonucun son derece önemli olduğunu vurgulayan Can; "Ligin ilk maçı bizim için çok önemli. 31 Ağustos'ta Kocaeli Birlikspor deplasmanına gideceğiz. Hedefimiz mutlak galibiyet. İlk maçta alacağımız 3 puan, gidişatı çok etkiler. Rakibimiz 2. Ligin tecrübeli ekiplerinden bir tanesi fakat gerek yaptığımız transferler gerekse yeni sezon hazırlıklarımız, ligdeki her takıma karşı üstünlük kurabileceğimiz şekilde devam ediyor. Buda bize büyük motivasyon sağlıyor. İnşallah ligin ilk maçında sahadan üstünlükle ayrılırız ve ligdeki iddiamızı herkese en başında daha gösteririz" şeklinde ifade etti.
 "Dezavantajları avantaja çevirmeliyiz"
Yaşadıkları birçok dezavantajı ve kötü senaryoyu kendi lehlerine çevirmeleri gerektiğine dikkat çeken Can; "Bizim için geçen sezonu kendi sahamızdan uzakta geçirmez çok büyük bir dezavantajdı. Yaşadığımız birçok kötü senaryoda bunun bir ürünüdür. Geçen sezon yaşadığımız onca moral bozukluğunun takımımıza kazandırdığı tek bir şey var oda tecrübe.
İnşallah bu sezon yaşadığımız tüm dezavantajları avantaja çevirerek, hedeflerimize ulaşmaya çalışacağız. Bunun için önümüzde hiçbir engel yok. Takım olarak durmaksızın çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye belirtti.
"Çıtamızı yükselttik"
Başkan Can, yaptıkları transferlere ve geçmişte takımın sırtında yük olan borçlara vurgu yaparak; "2009 yılında önce takımla birlikte gelen yüklü miktarda borçlar vardı. Geride kalan süreçte bu borçlar hep Kırklarelisporumuzun sırtında bir yük oldu. 2009 yılından itibaren uyguladığımız stratejilerle birlikte bu borçların hepsinden kurtulduk. Bu sezon takımımızın sırtında yük olan bir borcu yok. Geçen sezon tüm futbolcularımızın alacaklarını verdik. Bizden alacakları bir lira dahi kalmadı. Buda yeni sezonda daha farklı düşünmemize yardımcı olacak. Yaptığımız transferler, şuana kadarki çalışmalarımız ve takımımızın içindeki birlik beraberlik, hedef çıtamızın yükselmesini sağladı. Dolayısıyla yeni sezonda parlak günler Kırklarelisporumuzu bekliyor. İnşallah hepimiz için hayırlı olur" şeklinde yorumladı.
"Taraftarımızın desteği çok önemli"
Sözlerine son vermeden önce takımın başarı elde etmesinde büyük pay sahibi olan taraftara ve Kırklareli halkına seslenen Can; "Bu sezon bizim için zorlu geçecek. Grubumuzda çok güçlü rakiplerimiz olacak. Bu rakiplerimizle mücadele ettiğimizde arkamızda taraftarımızın ve halkımızın gücünü hissetmek istiyoruz. Onların desteğiyle birlikte işlerimiz daha kolay olacaktır. Şehrimizin adını taşıyan takımımızı, bir üst lige çıkarabilmek adına hem taraftarımızın hemde halkımızın bizlerin yanında olması gerekiyor.
Kırklarelispor diğer takımlardan farklı olarak, taraftarından çok fazla güç alan bir takım. Taraftarımız bizimle olursa biz tüm engelleri aşarız" şeklinde konuştu.
Spor Toto 2. Lig 2014-2015 sezonunun ilk maçında takımlar şöyle eşleşti;
Beyaz Grup : Hacettepe Spor-Keçiörengücü, Aydınspor 1923-Bayrampaşa, 1461 Trabzon-Tokatspor, Tarsus İdman Yurdu-TKİ Tavşanlı Linyitspor, Fethiyespor-Menemen Belediyespor, Turgutluspor-Kartalspor, Yeni Malatyaspor-Ofspor, Fatih Karagümrükspor-Körfez İskenderun Spor, Ümraniyespor-Konya Anadolu Selçukspor.
Kırmızı Grup : Kocaeli Birlik Spor-Kırklarelispor, Tepecikspor-Bandırmaspor, Nazilli Belediyespor-Gümüşhanespor, Sarıyer-Birlik Nakliyat Düzyurtspor, Kahramanmaraşspor-MKE Ankaragücü, İnegölspor-Pazarspor, Hatayspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Kızılcahamamspor-Göztepe, Altay-Bugsaşspor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol