Can; "Ligi hakettiğimiz yerde tamamlamak istiyoruz"

2. Lig temsilcimiz Kırklarelispor'un Başkanı Volkan Can, bu hafta oynayacakları Göztepe maçı öncesinde yaptığı açıklamada, takım olarak çıkardıkları mücadeleden memnun olduklarını, ligin geriye kalan 4 haftasında rakipleriyle aralarında bulunan puan farkını koruduklarını söyledi. Can; "Geçen haftaki maçta futbolcularımız rakiplerimizde aramızda bulunan farkın rehavetine kapılmış olabilirler. Bundan sonraki haftalarda bunun sıkıntılarını yaşayabiliriz. Amacımız son maçlarımızdan puan çıkararak ligi daha üst sıralarda bitirmek" dedi

Geçen hafta oynadıkları maçta Tarsus İdman Yurdu ile 1-1 berabere kalarak 1 puan almaya başaran temsilcimiz Kırklarelispor'da, hedef geriye kalan maçlarıda puanla kapatarak ligi en iyi yerde bitirmek. Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, takım olarak çıktıkları mücadelelere en şekilde hazırlandıklarını, son 5 haftaya girerken ligin alt sıralarında bulunan rakipleriyle aralarındaki puan farkının çok olmasından dolayı futbolcuların rehavete kapıldıklarını vurgulayarak; "Bu hafta aldığımız 1 puanla birlikte ligin alt sıralarından tamamen koptuk. Rakiplerimizle aramızdaki puan farkını korumamız, bizim derin bir nefes almamızı sağladı. Bu durumdan dolayı futbolcularımız geçen hafta aradaki puan farkı yüzünden rehavete kapılmış olabilirler. Bu hafta deplasmanda Göztepe'ye konuk olacağız. Amacımız bundan sonraki maçlarımızdan puan çıkarmayı başararak ligi üst sıralarda bitirmek" şeklinde ifade etti.
"Yeni sezona en iyi şekilde başlamak istiyoruz"
Son maçlarda alacakları neticelerin yeni sezonda takımı ateşlendireceğini vurgulayan Can; "Son 4 maçımızdan en iyi sonuçları alarak, ligi üst sıralarda bitirmek istiyoruz. Bu sezonu nasıl tamamlarsak, önümüzdeki sezona moral olarak yansıyacaktır. Dolayısıyla son maçlardan alacağımız iyi neticeler, takımın moralini yükseltecek ve buda yeni sezon hazırlıklarına yansıyacaktır. Hedefimiz son maçlarımızdan çıkarabileceğimiz en fazla puanı çıkararak, ligi en iyi yerde bitirmek. Bunun için önümüzde her ne kadar zorlu maçlar olsada, bunu yapabilecek potansiyele sahip olduğumuza inanıyorum" şeklinde kaydetti.
"Tarsus'un bize yaklaşmasına engel olduk"
Oynadıkları son maçta aldıkları beraberlikle, alt sıralarda bulunan rakiplerini kendilerine yaklaştırmadıklarına dikkat çeken Can; "Tarsus İdman Yurdu'nu kendimize yaklaştırmadık ve bir puan aldık. Ligde alt sıralarla ilişkimizi komple kopardık. Artık düşme hattıyla hiçbir bağlantımız kalmadı. Hedeflerimiz başka şeylere yönlendirdik. Bunların en başında da kalan 4 maçtan puan alarak ligi hak ettiğimiz yerde bitirmek. Alacağımız puanlarla sezon sonuna Kırklarelispor'u puan sıralamasında üst sıralara taşımak istiyoruz. Ligi ne kadar iyi yerde bitirirsek bizim için o kadar iyi olacaktır" şeklinde belirtti.
"Son maçlarımız sıkıntılı geçebilir"
Futbolcuların ligin son maçlarında rehavete kapılabileceklerini anımsatan Can; "Ligin geriye kalan son 4 maçı bizim için sıkıntılı geçebilir. Futbolcularımız aradaki puan farkının rehavetine kapılarak, maçta sıkıntılar yaşayabilirler. Bundan sonraki maçlarımızda karşılaşacağımız rakiplerimizden iki tanesi, ligdeki iddialarını halen sürdürüyorlar. Göztepe ve Pendikspor ile üst üste karşılaşacak olmamız, bizi zora sokabilir. Her ne kadar Pendik maçını içeride oynuyor gibi gözüksekte, Lüleburgaz'da oynadığımız maçlarda seyircimizden uzak olmamız, bize deplasman psikolojisini aratmıyor.  Taraftarımızdan uzak olmamız, rakibin üzerindeki seyirci baskısının yok denecek kadar az olmasını sağlıyor. Buda rakiplerimizin bizimle oynadıkları mücadelelere kendi evlerindeymiş gibi çıkmalarına neden oluyor. Rakip üzerinde seyirci ve dış saha baskısını hissetmediği için hata payını en aza indiriyor. Zorlu rakiplerimiz karşısında bu çok daha büyük bir sıkıntı haline geliyor. Tabii bu durum bizi bugüne kadar hiç etkilemedi, bundan sonrada etkileyemeyecektir. Her ne kadar bunun sıkıntısını Pendikspor maçında da yaşayacağımıza inansamda, inşallah oynayacağımız son 4 maçımızdan puan alarak ligi en iyi şekilde tamamlayacağız. Planlarımızı ve hedeflerimizi önümüzdeki sezona göre ayarlamak istiyoruz. Aldığımız her puan bizim için önemli" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol